( (

Turizm Dibe Vurdu: 197 Milyon Kişi İşsiz Kalabilir

Turizm 16.08.2020 - 10:59, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Turizm Dibe Vurdu: 197 Milyon Kişi İşsiz Kalabilir

Koronavirüs salgını sonrası, dünyayı bekleyen büyük tehlikeyi, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi açıkladı.
Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’ne göre, dünyayı bekleyen büyük tehlike yaklaşıyor. Buna göre turizm sektöründe dünya çapında 197 milyon turizm çalışanının işsiz kalması bekleniyor.   Dünyanın en çok ziyaret edilen kıtası olan Avrupa’da turizm dibe vurdu. Dünyanın en büyük tur operatörü TUI, haziran ile ağustos ayının başını kapsayan dönemde rezervasyonların 2019’a oranla yüzde 81 düştüğünü açıkladı.   CNN’de yer alan habere göre turist sayısında büyük düşüş var. Dünyanın en büyük tur operatörü olan TUI, haziran ile ağustos ayının başı arasındaki sürede yapılan rezervasyonların, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 81 azaldığını açıkladı. Şirket, bu yaz için oluşturduğu tatil programlarının sadece yüzde 16’sını satabildi.   DÜNYA ÇAPINDA KAYIP 5,5 TRİLYON DOLAR Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’ne göre ise dünya çapında 197 milyon iş kaybı yaşanacağı tahmin ediliyor. Küresel gayri safi yurt içi hasıladaki kayıp ise 5,5 trilyon doları bulacak. Avrupa Birliği ülkelerinde ise turizmden dolayı 18,3 milyon kişinin işsiz kalacağı tahmin ediliyor.   Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gloria Guavera yaptığı açıklamada, “Yasaklar, karantinalar ve koordine edilmemiş uluslararası testler, insanların kafasını karıştırdı. Bu nedenle 2020’nin en yoğun tatil sezonunda evde oturmayı tercih ettiler. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler turizmi canlandırmak için özel sektör ile el ele çalışmalı. Böylece işler eski seviyesine gelebilir” ifadelerini kullandı.
Koronavirüs salgını sonrası, dünyayı bekleyen büyük tehlikeyi, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi açıkladı.

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’ne göre, dünyayı bekleyen büyük tehlike yaklaşıyor. Buna göre turizm sektöründe dünya çapında 197 milyon turizm çalışanının işsiz kalması bekleniyor.

 

Dünyanın en çok ziyaret edilen kıtası olan Avrupa’da turizm dibe vurdu. Dünyanın en büyük tur operatörü TUI, haziran ile ağustos ayının başını kapsayan dönemde rezervasyonların 2019’a oranla yüzde 81 düştüğünü açıkladı.

 

CNN’de yer alan habere göre turist sayısında büyük düşüş var. Dünyanın en büyük tur operatörü olan TUI, haziran ile ağustos ayının başı arasındaki sürede yapılan rezervasyonların, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 81 azaldığını açıkladı. Şirket, bu yaz için oluşturduğu tatil programlarının sadece yüzde 16’sını satabildi.

 

DÜNYA ÇAPINDA KAYIP 5,5 TRİLYON DOLAR

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’ne göre ise dünya çapında 197 milyon iş kaybı yaşanacağı tahmin ediliyor. Küresel gayri safi yurt içi hasıladaki kayıp ise 5,5 trilyon doları bulacak. Avrupa Birliği ülkelerinde ise turizmden dolayı 18,3 milyon kişinin işsiz kalacağı tahmin ediliyor.

 

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi Başkanı Gloria Guavera yaptığı açıklamada, “Yasaklar, karantinalar ve koordine edilmemiş uluslararası testler, insanların kafasını karıştırdı. Bu nedenle 2020’nin en yoğun tatil sezonunda evde oturmayı tercih ettiler. Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler turizmi canlandırmak için özel sektör ile el ele çalışmalı. Böylece işler eski seviyesine gelebilir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (