( (

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması Konya Etabı Tamamlandı

Eğitim 13.10.2020 - 16:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Proje Yarışması Konya Etabı Tamamlandı

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının Konya bölge değerlendirmesi Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) online olarak gerçekleştirildi.
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları (BİDEP) Başkanlığınca, ortaokul öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmanın Konya bölge değerlendirmeleri, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde video konferans yöntemiyle yapıldı. Bu sene 14.sü düzenlenen yarışmanın Konya bölge değerlendirmesine 100 proje katılma şansı elde etti. Bölge değerlendirmesinde başarılı bulunan 10 farklı alandan 15 proje, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Bölge yarışmasına 13 farklı üniversiteden 30 farklı akademisyenin davet edildiği belirten TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü ve NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, uzaktan toplantı programları kullanılarak öğrenciler ile mülakatların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Türkiye finallerinde yarışmaya devam edecek olan katılımcılara başarı dileyen Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, gelecek yıllarda yarışmaya daha fazla katılım beklediklerini vurgulayarak, “Özellikle genç yaşlarda proje gerçekleştirme kültürünün genç beyinlere aşılanması çok önemli. Bu yarışmalara katılan ortaokul öğrencileri, üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ana bilim dalları ile ilgili konularda ülkemizin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm bulabilecekler.” dedi. Hacıbeyoğlu, gelişen dünya düzeninde nitelikli bilgi ve ürün üretmenin önemine dikkat çekerek sözlerini tamamladı.
TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarının Konya bölge değerlendirmesi Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) online olarak gerçekleştirildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları (BİDEP) Başkanlığınca, ortaokul öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlediği yarışmanın Konya bölge değerlendirmeleri, NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinde video konferans yöntemiyle yapıldı.

Bu sene 14.sü düzenlenen yarışmanın Konya bölge değerlendirmesine 100 proje katılma şansı elde etti. Bölge değerlendirmesinde başarılı bulunan 10 farklı alandan 15 proje, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Bölge yarışmasına 13 farklı üniversiteden 30 farklı akademisyenin davet edildiği belirten TÜBİTAK Konya Bölge Koordinatörü ve NEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Hacıbeyoğlu, uzaktan toplantı programları kullanılarak öğrenciler ile mülakatların başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye finallerinde yarışmaya devam edecek olan katılımcılara başarı dileyen Doç. Dr. Hacıbeyoğlu, gelecek yıllarda yarışmaya daha fazla katılım beklediklerini vurgulayarak, “Özellikle genç yaşlarda proje gerçekleştirme kültürünün genç beyinlere aşılanması çok önemli. Bu yarışmalara katılan ortaokul öğrencileri, üniversite eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ana bilim dalları ile ilgili konularda ülkemizin ihtiyaç ve sorunlarına çözüm bulabilecekler.” dedi.

Hacıbeyoğlu, gelişen dünya düzeninde nitelikli bilgi ve ürün üretmenin önemine dikkat çekerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (