( (

TRT'de Sublimina Mesaj! Ahmet Davutoğlu'na Gönderme mi Yapıldı?

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 05.03.2020 - 16:23, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

TRT'de Sublimina Mesaj! Ahmet Davutoğlu'na Gönderme mi Yapıldı?

Payitaht Abdülhamid dizisinin son bölümünde (110. Bölüm) Ahmet Davutoğlu’na mesaj olarak yorumlanan skandal bir sahne dikkat çekti.
23 Haziran öncesi Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ü hedep aldığı şeklinde yorumlanan dizide “Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene... Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!” ifadelerine tepki gösterdi. "Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor" diyen Davutoğlu, "Bugün böyle subliminal mesajlar verenler, bizim bu mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek istiyorlarsa, Abdülhamid’in yetimi Filistin’in Gazze sokaklarına gitsinler. Orada her bir Gazzeli'nin, her bir Filistinlinin İsrail bombaları bizim üzerimize yağarken sizin Dışişleri Bakanınız, o zaman Dışişleri Bakanıydım, eşiyle birlikte o bombaların altında bize sarılıyordu diyeceklerini görecekler" denilmişti.    Ahmet Davutoğlu ise bu göndermeye: "Bugünlerde 2-3 gündür Abdülhamid Payitaht dizisi dolayısıyla bir fragman dolaşıyor. Bu fragmanda üstü örtülü, tabiri caizse geçmişte bir takım hain çevrelerin yaptığı şekilde subliminal bazı mesajlar verildiği iddia ediliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almadım. Bu şekilde mesajların da devlet ahlakı açısından da, toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanıyorum. Ancak o kadar çok mesaj geldi ki üzüntü ifade eden, bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. ‘Nasıl olur sizlere dönük böyle mesajlar verilir’. Eğer Sultan Abdülhamid’in mirasına sahip çıkacak birisi varsa en çok biz sahip çıkarız." ifadeleri ile cevap vermişti.    Son bölümü ile TRT ekranına gelen aynı dizide yer alan ifadeler bir kez daha Ahmet Davutoğlu'na mesaj mı verildi? sorusunu gündeme getirdi.    İşte Ahmet Davutoğlu’na sert bir mesaj olarak yorumlanan dizide Abdülhamid’in dilinden dökülen o hikaye:   "Sicili Osmani’de bir paşa geçer. Şöyle bahsederler. Kibirli, haset, divane, meşrep ve kötü bir şahıs. Hain Ahmet Paşa. Hainliği sonradan lakap olarak aldı. Öldükten sonra.   Haset kötüdür. Hasedine yenik düştü. Niçin sadrazam olamadı diye içindeki ses beynini yemeye başladı. Mısır’da sultanlık ilan etti. Dedem Kanuni Süleyman han Ayaz Paşa’yı üzerine yolladı, kellesini aldırdı, haseti de, kini de divaneliği de yerin dibine girdi.   Hain Ahmet Paşa’ya şeytan, şöhret ve makam sevgisiyle yaklaşmış. Sadrazam olacağını düşünen paşaya makam verilince gözünü makam hırsı bürümüş."   TIKLA İZLE Sahne videonun 31-34. dakikalarında...
Payitaht Abdülhamid dizisinin son bölümünde (110. Bölüm) Ahmet Davutoğlu’na mesaj olarak yorumlanan skandal bir sahne dikkat çekti.

23 Haziran öncesi Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'ü hedep aldığı şeklinde yorumlanan dizide “Gül ağacına su veririz. Lakin su hem güle yarar hem de dikene... Yanımızda yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meyletmişlerse sonunda mutlaka budarız!” ifadelerine tepki gösterdi. "Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor" diyen Davutoğlu, "Bugün böyle subliminal mesajlar verenler, bizim bu mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek istiyorlarsa, Abdülhamid’in yetimi Filistin’in Gazze sokaklarına gitsinler. Orada her bir Gazzeli'nin, her bir Filistinlinin İsrail bombaları bizim üzerimize yağarken sizin Dışişleri Bakanınız, o zaman Dışişleri Bakanıydım, eşiyle birlikte o bombaların altında bize sarılıyordu diyeceklerini görecekler" denilmişti. 

 

Ahmet Davutoğlu ise bu göndermeye: "Bugünlerde 2-3 gündür Abdülhamid Payitaht dizisi dolayısıyla bir fragman dolaşıyor. Bu fragmanda üstü örtülü, tabiri caizse geçmişte bir takım hain çevrelerin yaptığı şekilde subliminal bazı mesajlar verildiği iddia ediliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine yönelik Sultan Abdülhamid’in ağzından çıkması mümkün olmayacak bir takım ifadelerle günlük siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almadım. Bu şekilde mesajların da devlet ahlakı açısından da, toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanıyorum. Ancak o kadar çok mesaj geldi ki üzüntü ifade eden, bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. ‘Nasıl olur sizlere dönük böyle mesajlar verilir’. Eğer Sultan Abdülhamid’in mirasına sahip çıkacak birisi varsa en çok biz sahip çıkarız." ifadeleri ile cevap vermişti. 

 

Son bölümü ile TRT ekranına gelen aynı dizide yer alan ifadeler bir kez daha Ahmet Davutoğlu'na mesaj mı verildi? sorusunu gündeme getirdi. 

 

İşte Ahmet Davutoğlu’na sert bir mesaj olarak yorumlanan dizide Abdülhamid’in dilinden dökülen o hikaye:

 

"Sicili Osmani’de bir paşa geçer. Şöyle bahsederler. Kibirli, haset, divane, meşrep ve kötü bir şahıs. Hain Ahmet Paşa. Hainliği sonradan lakap olarak aldı. Öldükten sonra.

 

Haset kötüdür. Hasedine yenik düştü. Niçin sadrazam olamadı diye içindeki ses beynini yemeye başladı. Mısır’da sultanlık ilan etti. Dedem Kanuni Süleyman han Ayaz Paşa’yı üzerine yolladı, kellesini aldırdı, haseti de, kini de divaneliği de yerin dibine girdi.

 

Hain Ahmet Paşa’ya şeytan, şöhret ve makam sevgisiyle yaklaşmış. Sadrazam olacağını düşünen paşaya makam verilince gözünü makam hırsı bürümüş."

 

TIKLA İZLE Sahne videonun 31-34. dakikalarında...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (