( (

Topyekün Kalkınma Dönemi Başladı

İş Dünyası 24.08.2020 - 16:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Topyekün Kalkınma Dönemi Başladı

ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, Resmi Gazete’de yayınlanan kararlar ilk defa ‘İlçe Bazlı Teşvik Sistemi’ne geçilmesinin ilçelerde kalkınmayı hızlandıracağını dile getirdi
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ı değerlendirdi. Kararla birlikte Türkiye’de ilk defa İlçe Bazlı Teşvik Sistemi’ne geçilmesinin, ilçelerde yatırımı artıracağını dile getire Başkan Sinacı, Konya’da da 19 ilçenin yatırım teşvik kapsamına alındığını belirtti.   Sinacı, “Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ ile ülkemizde ilk defa belirlenen ilçeler için ilçe bazlı teşvik sistemine geçildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre teşvik ile belirlenen ilçelerimizdeki Organize Sanayi Bölgelerimizde (OSB) yatırımlar iki alt gruptan desteklenecek. Bu karar ile ilçelerimizde özellikle doluluk oranı düşük OSB’lerimiz için yep yeni bir yatırım sayfası açıldı. Konya’da da 19 ilçemizde OSB dışında yaparsa bir alt bölgenin, OSB içinde yaparsa iki alt bölgenin teşviklerinden yararlanacaklar. Sarayönü, Hadim, Taşkent, Güneysımr, Hüyük, Kadınhanı, Doğanhisar, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Bozkır, Derebucak, Altınekin, Çeltik, Yunak, Derbent, Halkapmar, Emirgazi, Ahırlı yatırım teşvik kapsamına alınan ilçelerimiz. Konya için çok önemli. Her bölgesinde ayrı bir kalkınma hamlesi olacak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Mustafa Varank beye teşekkür ediyoruz” dedi.   Yatırımların avantajlarını da sıralayan Sinacı, “Teşviklerle, yatırımın maliyetleri düşmüş oluyor. Vergisel destekler, nakdi destekler, yatırım yeri tahsisi, bürokratik kolaylıklar toplam yatırım tutarını hafifletiyor.   Finansman yükü de azaltılıyor.  Düşük faizli iç ve dış yatırım kredileri ve faiz desteği ile finansman yükü düşürülmüş oluyor. Ayrıca, yatırımın kârlılığına katkı sağlanıyor. Mesela; altyapı yatırımlarının devletçe yapılması, enerji desteği, personel desteği, alım garantisi gibi uygulamalarla işletme döneminde yatırımlar karlı biçimde sürdürülüyor” dedi.
ASKON Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, Resmi Gazete’de yayınlanan kararlar ilk defa ‘İlçe Bazlı Teşvik Sistemi’ne geçilmesinin ilçelerde kalkınmayı hızlandıracağını dile getirdi

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği(ASKON) Konya İl Başkanı Atilla Sinacı, Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ı değerlendirdi. Kararla birlikte Türkiye’de ilk defa İlçe Bazlı Teşvik Sistemi’ne geçilmesinin, ilçelerde yatırımı artıracağını dile getire Başkan Sinacı, Konya’da da 19 ilçenin yatırım teşvik kapsamına alındığını belirtti.

 

Sinacı, “Resmi Gazete’de yayınlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar’ ile ülkemizde ilk defa belirlenen ilçeler için ilçe bazlı teşvik sistemine geçildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre teşvik ile belirlenen ilçelerimizdeki Organize Sanayi Bölgelerimizde (OSB) yatırımlar iki alt gruptan desteklenecek. Bu karar ile ilçelerimizde özellikle doluluk oranı düşük OSB’lerimiz için yep yeni bir yatırım sayfası açıldı. Konya’da da 19 ilçemizde OSB dışında yaparsa bir alt bölgenin, OSB içinde yaparsa iki alt bölgenin teşviklerinden yararlanacaklar. Sarayönü, Hadim, Taşkent, Güneysımr, Hüyük, Kadınhanı, Doğanhisar, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Bozkır, Derebucak, Altınekin, Çeltik, Yunak, Derbent, Halkapmar, Emirgazi, Ahırlı yatırım teşvik kapsamına alınan ilçelerimiz. Konya için çok önemli. Her bölgesinde ayrı bir kalkınma hamlesi olacak. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Mustafa Varank beye teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Yatırımların avantajlarını da sıralayan Sinacı, “Teşviklerle, yatırımın maliyetleri düşmüş oluyor. Vergisel destekler, nakdi destekler, yatırım yeri tahsisi, bürokratik kolaylıklar toplam yatırım tutarını hafifletiyor.

 

Finansman yükü de azaltılıyor.  Düşük faizli iç ve dış yatırım kredileri ve faiz desteği ile finansman yükü düşürülmüş oluyor. Ayrıca, yatırımın kârlılığına katkı sağlanıyor. Mesela; altyapı yatırımlarının devletçe yapılması, enerji desteği, personel desteği, alım garantisi gibi uygulamalarla işletme döneminde yatırımlar karlı biçimde sürdürülüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (