( (

Tedem, Uzaktan Eğitimle Okulu Öğrencinin Evine Götürdü

Eğitim 20.05.2020 - 17:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tedem, Uzaktan Eğitimle Okulu Öğrencinin Evine Götürdü

Tedem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından uzaktan eğitimle okulu öğrencilerin evine götürerek, eğitime devam ettiklerini söyledi.
Tedem Kolejinin uzaktan eğitimi hakkında bilgi veren Teoman Yılmaz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sosyal hayatı neredeyse durma noktasına getirirken, eğitimde de yenilikleri beraberinde getirdi. Türkiye’de tespit edilen ilk vaka Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart 2020 tarihinde açıklandı. Okullar ise MEB tarafından 13 Mart Cuma günü tatil edildi. Gerek yönetim kurulumuz, gerek idari kadrolarımız ile durum analizi yaparak süreci başlattık. Tedem Koleji olarak uzaktan eğitime 16 Mart itibariyle İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde başladık. Zorunlu ara tatilin ilk iki haftası öğrencilerimiz; daha önce sistemimizde hazır olan ve kendi öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan video ders anlatımları, profesyonel ekiplerce hazırlanmış online ders destekleme programları, rehber öğretmenlerimiz tarafından yapılan canlı destek görüşmeleri ve online deneme sınavları sayesinde eğitimden uzak kalmadılar” dedi.   Öğrencilerimize Canlı Dersler Verdik   Teoman Yılmaz öğrencilere canlı dersler verdiklerini ifade ederek, “Okulların ikinci kez tatil edilmesinin ardından canlı derslere başladıklarını belirterek, “MEB’in uzaktan eğitim sürecini ikinci kez uzatma haberinden sonra yapay zekâ tabanlı uzaktan eğitim platformumuz ile canlı derslere başladık. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerimizde öğrenci takip sistemi ile düzenli yoklama alarak uyguladığımız canlı ders programları ile okulu öğrencilerimizin evine götürdük. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, internet ortamında eş zamanlı ders işledikleri bu yeni sürece hızlıca adapte oldular. Öğrencilerimiz her hafta düzenli yapılan deneme sınavlarıyla canlı derslerde öğrendiklerini test etti ve arkadaşlarıyla arasındaki seviye farkını görme fırsatı buldu. Şunu söyleyebiliriz ki öğrencilerimiz için sürekli ulaşabilecekleri, çok sevecekleri, kaliteli içerikleri olan güzel bir dijital dünya oluşturduk. Video ders anlatımları, canlı dersler, eş zamanlı yapılan online sınavlar, online bilgi yarışmaları, satranç, robotik kodlama, görsel ve müzik eğitimleri, PDR biriminin birebir rehberlik desteği ile öğrencilerimizin bu zor günlerde okuldan uzaklaşmamalarını sağladık. Uzaktan Eğitimde, 942 video ders içeriği, 6400 saat canlı ders ve 120 online deneme sınavı gerçekleştirdik. Ayrıca öğrencilerimizi motive etmek için öykü, resim ve geri dönüşümle robot yapma yarışmaları düzenledik. Öğrencilerimiz de bu süreçte okullarına güvendiler ve sürece dahil oldular. Tüm veli ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”
Tedem Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle okulların tatil edilmesinin ardından uzaktan eğitimle okulu öğrencilerin evine götürerek, eğitime devam ettiklerini söyledi.

Tedem Kolejinin uzaktan eğitimi hakkında bilgi veren Teoman Yılmaz, “Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisi sosyal hayatı neredeyse durma noktasına getirirken, eğitimde de yenilikleri beraberinde getirdi. Türkiye’de tespit edilen ilk vaka Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Mart 2020 tarihinde açıklandı. Okullar ise MEB tarafından 13 Mart Cuma günü tatil edildi. Gerek yönetim kurulumuz, gerek idari kadrolarımız ile durum analizi yaparak süreci başlattık. Tedem Koleji olarak uzaktan eğitime 16 Mart itibariyle İlkokul, ortaokul ve lise kademelerinde başladık. Zorunlu ara tatilin ilk iki haftası öğrencilerimiz; daha önce sistemimizde hazır olan ve kendi öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan video ders anlatımları, profesyonel ekiplerce hazırlanmış online ders destekleme programları, rehber öğretmenlerimiz tarafından yapılan canlı destek görüşmeleri ve online deneme sınavları sayesinde eğitimden uzak kalmadılar” dedi.

 

Öğrencilerimize Canlı Dersler Verdik

 

Teoman Yılmaz öğrencilere canlı dersler verdiklerini ifade ederek, “Okulların ikinci kez tatil edilmesinin ardından canlı derslere başladıklarını belirterek,MEB’in uzaktan eğitim sürecini ikinci kez uzatma haberinden sonra yapay zekâ tabanlı uzaktan eğitim platformumuz ile canlı derslere başladık. İlkokul, ortaokul ve lise kademelerimizde öğrenci takip sistemi ile düzenli yoklama alarak uyguladığımız canlı ders programları ile okulu öğrencilerimizin evine götürdük. Öğrenci ve öğretmenlerimiz, internet ortamında eş zamanlı ders işledikleri bu yeni sürece hızlıca adapte oldular. Öğrencilerimiz her hafta düzenli yapılan deneme sınavlarıyla canlı derslerde öğrendiklerini test etti ve arkadaşlarıyla arasındaki seviye farkını görme fırsatı buldu. Şunu söyleyebiliriz ki öğrencilerimiz için sürekli ulaşabilecekleri, çok sevecekleri, kaliteli içerikleri olan güzel bir dijital dünya oluşturduk. Video ders anlatımları, canlı dersler, eş zamanlı yapılan online sınavlar, online bilgi yarışmaları, satranç, robotik kodlama, görsel ve müzik eğitimleri, PDR biriminin birebir rehberlik desteği ile öğrencilerimizin bu zor günlerde okuldan uzaklaşmamalarını sağladık. Uzaktan Eğitimde, 942 video ders içeriği, 6400 saat canlı ders ve 120 online deneme sınavı gerçekleştirdik. Ayrıca öğrencilerimizi motive etmek için öykü, resim ve geri dönüşümle robot yapma yarışmaları düzenledik. Öğrencilerimiz de bu süreçte okullarına güvendiler ve sürece dahil oldular. Tüm veli ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyor, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimizle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (