( (

Tarım Bakanlığında 24 Bin 447 İşçi Kadrosuz Çalışıyor

Ekonomi 02.02.2020 - 14:36, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tarım Bakanlığında 24 Bin 447 İşçi Kadrosuz Çalışıyor

Tarım ve Orman Bakanlığında 24 bin 447 işçinin kadrosuz çalıştığı ortaya çıktı.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bakanlıklarda kadrosuz çalıştırılan işçilere ilişkin yönelttiği soruya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şu yanıtı verdi:   “Bakanlığımıza bağlı ve ilgili kuruluşlarında halihazırda 8 bin 478 mevsimlik işçi, 8 bin 176 geçici işçi, 5 bin 954 taşeron firma işçisi, 2 bin 339 toplum yararına programı (TYP) kapsamında çalışan işçi mevcuttur. 2020 yılı ocak ayı itibariyle son beş yılda 1719 mühendis işe alınmış olup, mevcut mühendis sayısı 11 bin 416’dır.”   Evrensel’in haberine göre ‘modern kölelik’ uygulamasının bakanlıklarda devam etmesinin, iktidarın emekçilere bakışının yansıması olduğunu belirten Gürer, “Tüm işçilere kadro sözü verip, işçileri geçici, mevsimlik, taşeron firma çalışanı ve TYP çalışanı olarak ayrıştırıp kıdemsiz, ihbarsız güvencesiz, düşük ücretle çalıştırmak sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmaz. Kadro emekçilerin hakkıdır. Ayrıca Bakanlıkta mühendis sayısı işlevine göre yetersizdir. Ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veterinerler işsizdir. Bir an önce Tarım ve Orman Bakanlığında hizmete yetecek kadar mühendis alımı sağlanmalıdır. İşçilerin hakkının verilmediği yerde, mühendislerin de iş beklentileri karşılanmamaktadır” diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığında 24 bin 447 işçinin kadrosuz çalıştığı ortaya çıktı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bakanlıklarda kadrosuz çalıştırılan işçilere ilişkin yönelttiği soruya Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli şu yanıtı verdi:

 

“Bakanlığımıza bağlı ve ilgili kuruluşlarında halihazırda 8 bin 478 mevsimlik işçi, 8 bin 176 geçici işçi, 5 bin 954 taşeron firma işçisi, 2 bin 339 toplum yararına programı (TYP) kapsamında çalışan işçi mevcuttur. 2020 yılı ocak ayı itibariyle son beş yılda 1719 mühendis işe alınmış olup, mevcut mühendis sayısı 11 bin 416’dır.”

 

Evrensel’in haberine göre ‘modern kölelik’ uygulamasının bakanlıklarda devam etmesinin, iktidarın emekçilere bakışının yansıması olduğunu belirten Gürer, “Tüm işçilere kadro sözü verip, işçileri geçici, mevsimlik, taşeron firma çalışanı ve TYP çalışanı olarak ayrıştırıp kıdemsiz, ihbarsız güvencesiz, düşük ücretle çalıştırmak sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmaz. Kadro emekçilerin hakkıdır. Ayrıca Bakanlıkta mühendis sayısı işlevine göre yetersizdir. Ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri ve veterinerler işsizdir. Bir an önce Tarım ve Orman Bakanlığında hizmete yetecek kadar mühendis alımı sağlanmalıdır. İşçilerin hakkının verilmediği yerde, mühendislerin de iş beklentileri karşılanmamaktadır” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (