( (

Tamak, “Mecliste Görüşülen İstihdam Paketi, Bir Güvensizleştirme Ve Sendikasızlaştırma Paketidir.”

Bölge 28.10.2020 - 13:31, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Tamak, “Mecliste Görüşülen İstihdam Paketi, Bir Güvensizleştirme Ve Sendikasızlaştırma Paketidir.”

TÜRK-İş Konya İl Temsilci Abdülkadir Tamak, , TBMM’de ‘İstihdam Paketi’ adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketi olduğunu söyledi
Türk-İş Konya temsilciliği önünde, TÜRK-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte basın açıklaması yapan TÜRK-İş Konya İl Temsilcisi Kadir Tamak TBMM’sinde görüşülen İstihdam paketinin sorunu çözme yerine, çoğaltacağını belirterek,  “Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Torba Kanun telifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. ‘İstihdam Paketi’ adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir.  15 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleştirmelerinin yaygınlaştırılmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının da ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üstü olmasına neden olacaktır.  Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik.  Bu gidişe dur dememiz gerekiyor” dedi.  İşsizlik Sigortası Fonu, İşvereni Teşvik Formuna Dönüşmüştür Abdülkadir Tamak gelinen süreçte işsizlik sigorta fonunun, işvereni teşvik fonuna dönüştüğüne dikkat çekerek, “İşsizlik sigortası fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür.  Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik, muafiyet ve af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. TÜRK-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılıkla ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşulları fırsata dönüştürmek istenmektedir.  Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır. Yapamayacaksınız. Yaptırmayacağız. Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz.  İstihdamı arttıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemez. İşçiler zorla ücretsiz izine çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz. Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz. İşçiye ölümü gösterip, sıtmaya razı razı olmaları beklenerek, işsizlikle mücadele edilemez.  TBMM’deki söz konusu düzenleme ‘İşçiye ölümü gösterip, sıtmaya razı etme’ düzenlemesidir. Bugün rüzgâr ekerken yarın fırtına biçecektir. İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir. Mücadele, mücadele, mücadele ve yaşasın TÜRK-İŞ, yaşasın barış ve özgürlük mücadelemiz.”
TÜRK-İş Konya İl Temsilci Abdülkadir Tamak, , TBMM’de ‘İstihdam Paketi’ adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketi olduğunu söyledi

Türk-İş Konya temsilciliği önünde, TÜRK-İş’e bağlı sendika başkanlarıyla birlikte basın açıklaması yapan TÜRK-İş Konya İl Temsilcisi Kadir Tamak TBMM’sinde görüşülen İstihdam paketinin sorunu çözme yerine, çoğaltacağını belirterek,  “Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Torba Kanun telifi ile bizlerin yıllardan beri karşı durduğu esnekleşme ve güvensizleştirme konuları tekrar gündeme geldi. ‘İstihdam Paketi’ adı altında kamuoyuna sunulan düzenleme uzun vadede bir güvensizleştirme ve sendikasızlaştırma paketidir.  15 yaş altı ve 50 yaş üstündekilere istihdam kolaylığı sağlayacağı iddia edilen düzenleme, aslında belirli süreli iş sözleştirmelerinin yaygınlaştırılmasına, kıdem ve ihbar tazminatı gibi işçilerin en temel istihdam güvencelerinin ve de çalışma barışının da ortadan kalkmasına, sendikal yaşamın alt üstü olmasına neden olacaktır.  Böyle bir düzenlemeye karşı çıkmazsak hem kendimize hem de çocuklarımıza çok büyük kötülük yapmış oluruz. İşverenlerin isteklerinin bizim aleyhimize olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunu yaşayarak öğrendik.  Bu gidişe dur dememiz gerekiyor” dedi.

 İşsizlik Sigortası Fonu, İşvereni Teşvik Formuna Dönüşmüştür

Abdülkadir Tamak gelinen süreçte işsizlik sigorta fonunun, işvereni teşvik fonuna dönüştüğüne dikkat çekerek,İşsizlik sigortası fonu, işvereni teşvik fonuna dönüşmüştür.  Meclisten geçen sözüm ona istihdam paketi, işverenlere teşvik, muafiyet ve af getirmektedir. İşçinin emeği sermayenin sömürüsüne bırakılmaktadır. TÜRK-İş yıllardan beri, esnekleşme, güvensizleştirme ve kuralsızlaştırmaya karşı verdiği mücadeleyi aynı kararlılıkla ve azimle sürdürmektedir. Salgın koşulları fırsata dönüştürmek istenmektedir.  Çalışma hayatını işçiler aleyhine dönüştürmek için çabalayanlara yanıtımız çok açıktır. Yapamayacaksınız. Yaptırmayacağız. Hükümetin uygulaması gereken öncelikli politika kayıt dışı çalışmayı önlemektir. Ülke ekonomisi ve işçiler, kayıt dışı çalışmadan dolayı ağır bedeller ödemektedir. Kayıt dışılığa dayanan emek sömürüsü ortadan kaldırılmalıdır. Kayıt dışı istihdamla ülke büyük bir gelir kaybına uğramaktadır. Salgın koşullarında işsizlikle mücadele böyle olmaz.  İstihdamı arttıracağız deyip işçiler güvencesizliğe, sendikasızlığa mahkûm edilemez. İşçiler zorla ücretsiz izine çıkarılarak, günlük 39 TL ile yaşamak zorunda bırakılamaz. Sosyal diyaloğun içini boşaltarak iş barışı sağlanamaz. İşçiye ölümü gösterip, sıtmaya razı razı olmaları beklenerek, işsizlikle mücadele edilemez.  TBMM’deki söz konusu düzenleme ‘İşçiye ölümü gösterip, sıtmaya razı etme’ düzenlemesidir. Bugün rüzgâr ekerken yarın fırtına biçecektir. İşçinin bu düzenlemeye vereceği yanıt nettir. Mücadele, mücadele, mücadele ve yaşasın TÜRK-İŞ, yaşasın barış ve özgürlük mücadelemiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (