( (

SÜ Tıp Fakültesinden Hayatını Kaybeden Sağlık Personeline Vefa

Bölge 24.10.2020 - 09:10, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

SÜ Tıp Fakültesinden Hayatını Kaybeden Sağlık Personeline Vefa

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi, hayatını kaybeden öğrencilerinin ve personelinin anısına 4 fidanı toprakla buluşturdu.
Tıp Fakültesi bahçesinde düzenlenen törende, Kovid-19 nedeniyle 10 Eylül 2020’de hayatını kaybeden İntern Dr. Merve Mercan, trafik kazası sonucu 5 Mart 2019’da vefat eden Dr. Süleyman Köse ve eşi Nurgül Köse, akciğer kanseri nedeniyle 24 Kasım 2019’da yaşamını yitiren Doç. Dr. Murat Öncel ile lenfoma kanseri sonucu 8 Nisan 2019’da yaşamını kaybeden Tıp Fakültesi 2. Dönem öğrencisi Aziza Bustonova anısına 2 ladin ve 2 selvi fidanı toprakla buluşturuldu.   Törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, Fakülte Sekreteri Mahmut Kesik, hayatını kaybeden öğrenci ve personelin aileleri ile arkadaşları katıldı.   Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci yaptığı konuşmada, fidanları vefat eden öğrenci ve personelin anısına toprakla buluşturduklarını belirterek, “Arkadaşlarımızın ve dostlarımızın ruhlarına hediye olmak üzere inşallah uzun süreler yaşayabilecek, onların isimlerini bu dünyada yaşatabilecek bir iz bırakmak adına fidan dikme töreni düzenledik. Geçici dünya, hepimiz biliyoruz. Bu geçici dünya içerisinde biz eğer hoş bir seda bırakabiliyorsak bizim için kazanç budur. Ruhları şâd olsun. Arkadaşlarımız da hoş bir seda bırakmış, sürekli hatırlanıyorlar. Onların isimlerine birtakım faaliyetler, organizasyonlar yapılıyor. Her programdan sonra ‘inşallah onların ruhları da şâd oluyor’ diye düşünüyoruz. Allah rahmet eylesin. Bizlere, öğrencilerimize, milletimize, memleketimize katkıları çok büyük. Bu katkılar için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu programların inşallah devamı gelecektir. Her programda da biz yine arkadaşlarımızı hatırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.   Prof. Dr. Çiftci’nin konuşmasının ardından, fidanlar toprakla buluşturuldu. Fidanların yanında isimlerin yazılı olduğu tabelalar da yer aldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi, hayatını kaybeden öğrencilerinin ve personelinin anısına 4 fidanı toprakla buluşturdu.

Tıp Fakültesi bahçesinde düzenlenen törende, Kovid-19 nedeniyle 10 Eylül 2020’de hayatını kaybeden İntern Dr. Merve Mercan, trafik kazası sonucu 5 Mart 2019’da vefat eden Dr. Süleyman Köse ve eşi Nurgül Köse, akciğer kanseri nedeniyle 24 Kasım 2019’da yaşamını yitiren Doç. Dr. Murat Öncel ile lenfoma kanseri sonucu 8 Nisan 2019’da yaşamını kaybeden Tıp Fakültesi 2. Dönem öğrencisi Aziza Bustonova anısına 2 ladin ve 2 selvi fidanı toprakla buluşturuldu.

 

Törene, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selvi, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan, Fakülte Sekreteri Mahmut Kesik, hayatını kaybeden öğrenci ve personelin aileleri ile arkadaşları katıldı.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Çiftci yaptığı konuşmada, fidanları vefat eden öğrenci ve personelin anısına toprakla buluşturduklarını belirterek, “Arkadaşlarımızın ve dostlarımızın ruhlarına hediye olmak üzere inşallah uzun süreler yaşayabilecek, onların isimlerini bu dünyada yaşatabilecek bir iz bırakmak adına fidan dikme töreni düzenledik. Geçici dünya, hepimiz biliyoruz. Bu geçici dünya içerisinde biz eğer hoş bir seda bırakabiliyorsak bizim için kazanç budur. Ruhları şâd olsun. Arkadaşlarımız da hoş bir seda bırakmış, sürekli hatırlanıyorlar. Onların isimlerine birtakım faaliyetler, organizasyonlar yapılıyor. Her programdan sonra ‘inşallah onların ruhları da şâd oluyor’ diye düşünüyoruz. Allah rahmet eylesin. Bizlere, öğrencilerimize, milletimize, memleketimize katkıları çok büyük. Bu katkılar için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyoruz. Bu programların inşallah devamı gelecektir. Her programda da biz yine arkadaşlarımızı hatırlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Çiftci’nin konuşmasının ardından, fidanlar toprakla buluşturuldu. Fidanların yanında isimlerin yazılı olduğu tabelalar da yer aldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (