( (

Sema Silkin’den Kürtçe Tiyatro Oyununun Yasaklanmasına Tepki

Kültür Sanat 14.10.2020 - 17:28, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sema Silkin’den Kürtçe Tiyatro Oyununun Yasaklanmasına Tepki

Sema Silkin: "Kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle yasaklanacak bir tiyatro varsa o da iktidarın büyük, küçük ve buçuk ortağının birlikte oynadıkları bu sözde vatanseverlik tiyatrosudur" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrosu bünyesinde sahnelenmek istenen Kürtçe tiyatro “BÊRÛ” (Yüzsüz) gösterime saatler kala Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.   Gelecek Partisi’nin Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, konuya ilişkin Independent Türkçe’ye konuştu.    Silkin, “Yazık ki iktidarın yasakçı uygulamalarından nasibini doğası özgürlük olan sanat hayatımız da aldı” diyerek yasağa tepki gösteren Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Sema Silkin Ün, “Kürtçenin önündeki engelleri kaldıran, TRT Kürdi’yi kuran özgürlükçü iradenin yerini tam aksi uygulamaların alması iktidarın kendini tüketmesi anlamına gelir” dedi.   Türkiye’nin önünü açan muhafazakar siyaseti rehin alan otoriter ulusalcı siyasetin Türkiye’yi boğduğunu savunan Ün, bundan kültür ve sanat dünyasının da nasibini aldığını ileri sürdü.   “Bir tiyatro oyununun Türkçesi kamu düzenini bozmuyorsa Kürtçesi nasıl bozabilir?” diyen Ün, şunları söyledi: Kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle yasaklanacak bir tiyatro varsa o da iktidarın büyük, küçük ve buçuk ortağının birlikte oynadıkları bu sözde vatanseverlik tiyatrosudur. Terör örgütü elebaşını, kırmızı bültenle aranan kardeşini devlet televizyonu ekranlarında konuşturanların Kürtçe tiyatroyu yasaklayan skandal kararı ile altına imza attıkları şey kamu düzenini sağlamak, birlik ve beraberliği tesis etmek değil bilakis bu değerlerin altına dinamit koymaktır.    Valiliğin iddia ettiği gibi bir PKK propagandası söz konusuysa herkes gibi kendilerinin de karşısında duracaklarını belirten Ün, valiliğin kamuoyunu tatmin edecek şeffaflıkta bir açıklama yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Sema Silkin: "Kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle yasaklanacak bir tiyatro varsa o da iktidarın büyük, küçük ve buçuk ortağının birlikte oynadıkları bu sözde vatanseverlik tiyatrosudur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatrosu bünyesinde sahnelenmek istenen Kürtçe tiyatro “BÊRÛ” (Yüzsüz) gösterime saatler kala Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.

 

Gelecek Partisi’nin Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin, konuya ilişkin Independent Türkçe’ye konuştu.

 

 Silkin, “Yazık ki iktidarın yasakçı uygulamalarından nasibini doğası özgürlük olan sanat hayatımız da aldı” diyerek yasağa tepki gösteren Gelecek Partisi Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Sema Silkin Ün, “Kürtçenin önündeki engelleri kaldıran, TRT Kürdi’yi kuran özgürlükçü iradenin yerini tam aksi uygulamaların alması iktidarın kendini tüketmesi anlamına gelir” dedi.

 

Türkiye’nin önünü açan muhafazakar siyaseti rehin alan otoriter ulusalcı siyasetin Türkiye’yi boğduğunu savunan Ün, bundan kültür ve sanat dünyasının da nasibini aldığını ileri sürdü.

 

“Bir tiyatro oyununun Türkçesi kamu düzenini bozmuyorsa Kürtçesi nasıl bozabilir?” diyen Ün, şunları söyledi:

Kamu düzenini bozduğu gerekçesiyle yasaklanacak bir tiyatro varsa o da iktidarın büyük, küçük ve buçuk ortağının birlikte oynadıkları bu sözde vatanseverlik tiyatrosudur. Terör örgütü elebaşını, kırmızı bültenle aranan kardeşini devlet televizyonu ekranlarında konuşturanların Kürtçe tiyatroyu yasaklayan skandal kararı ile altına imza attıkları şey kamu düzenini sağlamak, birlik ve beraberliği tesis etmek değil bilakis bu değerlerin altına dinamit koymaktır.

 

 Valiliğin iddia ettiği gibi bir PKK propagandası söz konusuysa herkes gibi kendilerinin de karşısında duracaklarını belirten Ün, valiliğin kamuoyunu tatmin edecek şeffaflıkta bir açıklama yapmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (