( (

‘SELSEBİL’ Konserleri Şeb-İ Arus Törenlerine Yeni Bir Soluk Getirdi

Kültür Sanat 18.12.2019 - 14:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

‘SELSEBİL’ Konserleri Şeb-İ Arus Törenlerine Yeni Bir Soluk Getirdi

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Hazreti Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen, ‘Selsebil Konserleri’ Şeb-i Arus törenlerine yeni bir soluk getirdi.
Hazreti Mevlana’nın eserlerinde ve Mevlevilik kültürü içinde özel bir yeri olan dini ve tasavvufi müziğinin önemli isimlerinin yer aldığı Selsebil Konserleri, 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirildi. Tasavvuf müziği sanatçılarının yanı sıra bu alanda akademik çalışmaları bulunan usta seslerin sahne aldığı konserlerde, kısa zaman önce İslam’la şereflenen Della Milles, Uluslararası Mevlâna Vakfı Korosu ile birlikte tasavvuf müziğinden eserler seslendirdi.   Hazreti Mevlana’yı anma törenlerinin 82. yılında, bugüne kadar emeği geçen herkesin ruhuna ithafen yapılan Vefa Mevlidi’nde; Ahmet Çalışır, Mehmet Emin Karataş, Yunus Balcıoğlu, Bekir Büyükbaş ve Murat Taştekin, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sazları eşliğinde dua, kaside ve ilahiler seslendirdi. Selsebil konserlerinde sahne alan; Hasan Genç, Zeynel Genç, Ubeydullah Sezikli, Fatih Koca, Ahmet Hakkı Turabi ve Ömer Faruk Belviranlı performanslarıyla sanatseverlere unutulmaz bir musiki ziyafet yaşattı.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Hazreti Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen, ‘Selsebil Konserleri’ Şeb-i Arus törenlerine yeni bir soluk getirdi.

Hazreti Mevlana’nın eserlerinde ve Mevlevilik kültürü içinde özel bir yeri olan dini ve tasavvufi müziğinin önemli isimlerinin yer aldığı Selsebil Konserleri, 7-17 Aralık tarihleri arasında Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirildi. Tasavvuf müziği sanatçılarının yanı sıra bu alanda akademik çalışmaları bulunan usta seslerin sahne aldığı konserlerde, kısa zaman önce İslam’la şereflenen Della Milles, Uluslararası Mevlâna Vakfı Korosu ile birlikte tasavvuf müziğinden eserler seslendirdi.

 

Hazreti Mevlana’yı anma törenlerinin 82. yılında, bugüne kadar emeği geçen herkesin ruhuna ithafen yapılan Vefa Mevlidi’nde; Ahmet Çalışır, Mehmet Emin Karataş, Yunus Balcıoğlu, Bekir Büyükbaş ve Murat Taştekin, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu’nun sazları eşliğinde dua, kaside ve ilahiler seslendirdi. Selsebil konserlerinde sahne alan; Hasan Genç, Zeynel Genç, Ubeydullah Sezikli, Fatih Koca, Ahmet Hakkı Turabi ve Ömer Faruk Belviranlı performanslarıyla sanatseverlere unutulmaz bir musiki ziyafet yaşattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (