( (

Selçukyada Bahar Klakanı Harekatı Konuşuldu

Kültür Sanat 03.03.2020 - 09:30, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukyada Bahar Klakanı Harekatı Konuşuldu

Selçukya Kültür Sanat Deneği tarafından her hafta Kılıçaslan Konferans Salonunda düzenlenen Selçukya Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege oldu.
Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında ,geçtiğimiz günlerde İdlib'de rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehadete kavuşan 33 şehidimizi rahmetle anarak başladı.   Şahin konuşmasında ülke olarak zor günler geçirmekte olduğumuzu belirterek Bahar Kalkanı hareketi başlatan TSK'ya başarılar dileyerek millet olarak  görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak ülkenin refahı ve devletin bekası için bir ve beraber olmalıyız dedi.   Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gai Süleyman Ege ise konuşmasına terörün tanımı,terör örgütleri ve terörle mücadele hakkında  kısa bir bilgilendirme ile başlayarak gündemi değerlendirdi.   İdlip'te yaşanan hain saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Gazi Ege , "Türkiye Suriye'de milli güvenliğimizi muhafaza etmenin yanında yeni bir göç dalgasının engellenmesi maksadıyla uluslararası hukuka uygun şekilde hareket etmektedir. Bugün 4 milyon kişiye ev sahipliği yapan ülkemizin sınırlarına 1.5 milyon Suriyelinin daha gelmiş olması yükü daha da ağırlaştırmaktadır. Devletimiz bir taraftan da Suriye kaynaklı terör tehdidini bertaraf etmek için Bahar Kalkanı operasyonuyla bölgedeki tehditlere karşı kararlı bir mücadele ortaya koymaktadır. Terörü kaynağında kurutmaya dönük bu mücadelenin aynı şekilde kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Biliyoruz ki Türkiye'nin Suriye'deki varlığını sorgulamak, sınır güvenliğimiz yok saymak anlamına gelmektedir. Çeşitli ülkelerin terörist gruplara yaklaşımları, bölgesel karışıklığı desteklemeleri, bu mücadeleyi çoğu zaman tek başımıza verdiğimizi göstermiştir. Ancak feraset sahibi milletimiz her zaman devletinin yanında olmuştur, olmaya devam edecektir. Bölgemizde yaşanan gelişmeler doğrultusunda ülkemizin huzur ve güvenliği için devletimiz aldığı her kararın arkasındayız.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde geleceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır" şeklinde konuştu.   Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada barışın anahtarı olduğunu söyleyen Gazi Ege "Yolumuza çıkarılan tüm engellere rağmen ulusal güvenliğimizin korunması, yeni insani krizlerin engellenmesi için çaba gösteren devletimizin, sayın Cumhurbaşkanımızı ve güvenlik güçlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ecdadımızın ve kahraman şehitlerimizin emaneti bu vatana her koşulda sahip çıkacağımızı bir kez daha dünyaya haykırıyoruz" diye konuştu.   Program daha sonra  Selçukya Şairleri Hasan Ukdem,Osman Uzunkaya,Kazim Öztürk,Nesrin Sabuncu,Ahmet Üresin,Ömer Lütfi Akça,Galip Ayata,Mustafa Remzi Samancı,Tayyip Sağ,Yakup Çak,Şaban Özkara,Ahmet İnci,Ahmet Şener,Şengül Sağ,Tayyar Yıldırım,Hasan Karaca,Devriş Ahmet Şahin ve Hatice Hale Gürüler tarafından  gündeme özel okunan Kahramanlık şiirleri ile devam etti.Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Selçukya Kültür Sanat Deneği tarafından her hafta Kılıçaslan Konferans Salonunda düzenlenen Selçukya Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Türkiye Harp Malulü Gaziler,Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege oldu.

Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında ,geçtiğimiz günlerde İdlib'de rejim güçlerinin hain saldırısı sonucu şehadete kavuşan 33 şehidimizi rahmetle anarak başladı.

 

Şahin konuşmasında ülke olarak zor günler geçirmekte olduğumuzu belirterek Bahar Kalkanı hareketi başlatan TSK'ya başarılar dileyerek millet olarak  görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak ülkenin refahı ve devletin bekası için bir ve beraber olmalıyız dedi.

 

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Gai Süleyman Ege ise konuşmasına terörün tanımı,terör örgütleri ve terörle mücadele hakkında  kısa bir bilgilendirme ile başlayarak gündemi değerlendirdi.

 

İdlip'te yaşanan hain saldırıda şehit olan askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Gazi Ege , "Türkiye Suriye'de milli güvenliğimizi muhafaza etmenin yanında yeni bir göç dalgasının engellenmesi maksadıyla uluslararası hukuka uygun şekilde hareket etmektedir. Bugün 4 milyon kişiye ev sahipliği yapan ülkemizin sınırlarına 1.5 milyon Suriyelinin daha gelmiş olması yükü daha da ağırlaştırmaktadır. Devletimiz bir taraftan da Suriye kaynaklı terör tehdidini bertaraf etmek için Bahar Kalkanı operasyonuyla bölgedeki tehditlere karşı kararlı bir mücadele ortaya koymaktadır. Terörü kaynağında kurutmaya dönük bu mücadelenin aynı şekilde kararlılıkla devam ettirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Biliyoruz ki Türkiye'nin Suriye'deki varlığını sorgulamak, sınır güvenliğimiz yok saymak anlamına gelmektedir. Çeşitli ülkelerin terörist gruplara yaklaşımları, bölgesel karışıklığı desteklemeleri, bu mücadeleyi çoğu zaman tek başımıza verdiğimizi göstermiştir. Ancak feraset sahibi milletimiz her zaman devletinin yanında olmuştur, olmaya devam edecektir. Bölgemizde yaşanan gelişmeler doğrultusunda ülkemizin huzur ve güvenliği için devletimiz aldığı her kararın arkasındayız.Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm zorlukların üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde geleceğimizden kimsenin kuşkusu olmamalıdır" şeklinde konuştu.

 

Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada barışın anahtarı olduğunu söyleyen Gazi Ege "Yolumuza çıkarılan tüm engellere rağmen ulusal güvenliğimizin korunması, yeni insani krizlerin engellenmesi için çaba gösteren devletimizin, sayın Cumhurbaşkanımızı ve güvenlik güçlerimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Ecdadımızın ve kahraman şehitlerimizin emaneti bu vatana her koşulda sahip çıkacağımızı bir kez daha dünyaya haykırıyoruz" diye konuştu.

 

Program daha sonra  Selçukya Şairleri Hasan Ukdem,Osman Uzunkaya,Kazim Öztürk,Nesrin Sabuncu,Ahmet Üresin,Ömer Lütfi Akça,Galip Ayata,Mustafa Remzi Samancı,Tayyip Sağ,Yakup Çak,Şaban Özkara,Ahmet İnci,Ahmet Şener,Şengül Sağ,Tayyar Yıldırım,Hasan Karaca,Devriş Ahmet Şahin ve Hatice Hale Gürüler tarafından  gündeme özel okunan Kahramanlık şiirleri ile devam etti.Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (