( (

Selçukya Şairleri Güldestesi, Karatay Belediyesi Tarafından Yayımlandı

Kültür Sanat 14.01.2021 - 21:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya Şairleri Güldestesi, Karatay Belediyesi Tarafından Yayımlandı

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan içeriğinde 25 şairin yer aldığı Selçukya Şairleri Güldestesi adlı kitap Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından okuyucusu ile buluşturuldu.
Ahmet Şener, Demet Esen, Devriş Ahmet Şahin, Elife Mısral, Emel Kocaoğlu, Ferhat Pekedis, Galip Ayata, Fehim Hasan Karaca, Hasan Ukdem, Hüseyin Muşmal, İbrahim Demirtaş, İbrahim Şaşma, Kazım Öztürk, Mustafa Remzi Samancı, Nesrin Erkan Sabuncu, Osman Uzunkaya, Salih Sedat Ersöz, Saliha Değirmenci Yavaş, Sevil Köse, Seyit Ali Oruç, Şaban Özkara, Tayyip Sağ, Tayyar Yıldırım, Yakup Çak ve Zeki Oğuz'un yer aldığı güldeste de Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat,ve  Şair Yazar Hasan Ukdem'in takdim yazıları ve Şair Yazar Devriş Ahmet Şahin'in Selçukya Derneği tanıtım tezi  ile başlıyor. Karatay Belediye  Başkanı Hasan Kılca'nın'' Bize düşen görev devraldığımız medeniyet hazinesine yaraşır bir şekilde davranmaktır.Tarihten aldığımız ilhamla bugünün şairlerini geleceğe taşımak ve şiirin ve sanatın okuyucusu ile buluşması adına  şehrimizde yaşayan şairlerimizden bir kısmının oluşturmuş olduğu Selçukya Şairleri Güldestesi kitabına Karatay Belediyesi olarak destek verdik '' ifadelerini kullandığı kitap ,kültür ve edebiyat camiasında geniş yankı buldu. Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat ise konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada; Şiir programlarımızda olduğu gibi bu kitabın içine aldığımız şiirlerin niteliğinden çok niceliğine baktık. Çünkü kaliteden çok bu şehirde şiirin kısılan sesini gürleştirmek ve en duyarsız kulaklara bile duyurma gayretini göstermek istedik. Yirmi beş şairimizin beşer şiirinden oluşan bir Güldeste böylece ortaya çıktı. Bu Güldestede yer alan bütün şairlerimize teşekkür ediyor, burada yer almasa da Selçukya Şiir Akşamlarına katılan bütün şair arkadaşlarıma başarılar ve bol ilhamlar diliyorum. Biz şiiri seviyoruz, bu şehir de şiiri sevsin istiyoruz. Amacımız sevgi, gayretimiz şiir diyerek Karatay Belediye’mizin kültür yayınları tarafından Konya kültürüne kazandırılan güldestemiz için başta  Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ’ya bu güzel eserin yayınlanması için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca başkan yardımcısı Osman Ciğer ve Kültür müdürü Mehmet Karaca olmak üzere  kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz şükranlar sunarım dedi.
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından hazırlanan içeriğinde 25 şairin yer aldığı Selçukya Şairleri Güldestesi adlı kitap Karatay Belediyesi Kültür Yayınları tarafından okuyucusu ile buluşturuldu.

Ahmet Şener, Demet Esen, Devriş Ahmet Şahin, Elife Mısral, Emel Kocaoğlu, Ferhat Pekedis, Galip Ayata, Fehim Hasan Karaca, Hasan Ukdem, Hüseyin Muşmal, İbrahim Demirtaş, İbrahim Şaşma, Kazım Öztürk, Mustafa Remzi Samancı, Nesrin Erkan Sabuncu, Osman Uzunkaya, Salih Sedat Ersöz, Saliha Değirmenci Yavaş, Sevil Köse, Seyit Ali Oruç, Şaban Özkara, Tayyip Sağ, Tayyar Yıldırım, Yakup Çak ve Zeki Oğuz'un yer aldığı güldeste de Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca,Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat,ve  Şair Yazar Hasan Ukdem'in takdim yazıları ve Şair Yazar Devriş Ahmet Şahin'in Selçukya Derneği tanıtım tezi  ile başlıyor.

Karatay Belediye  Başkanı Hasan Kılca'nın'' Bize düşen görev devraldığımız medeniyet hazinesine yaraşır bir şekilde davranmaktır.Tarihten aldığımız ilhamla bugünün şairlerini geleceğe taşımak ve şiirin ve sanatın okuyucusu ile buluşması adına  şehrimizde yaşayan şairlerimizden bir kısmının oluşturmuş olduğu Selçukya Şairleri Güldestesi kitabına Karatay Belediyesi olarak destek verdik '' ifadelerini kullandığı kitap ,kültür ve edebiyat camiasında geniş yankı buldu.

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı Fatma Şeref Polat ise konuyla alakalı yapmış olduğu açıklamada; Şiir programlarımızda olduğu gibi bu kitabın içine aldığımız şiirlerin niteliğinden çok niceliğine baktık. Çünkü kaliteden çok bu şehirde şiirin kısılan sesini gürleştirmek ve en duyarsız kulaklara bile duyurma gayretini göstermek istedik. Yirmi beş şairimizin beşer şiirinden oluşan bir Güldeste böylece ortaya çıktı.

Bu Güldestede yer alan bütün şairlerimize teşekkür ediyor, burada yer almasa da Selçukya Şiir Akşamlarına katılan bütün şair arkadaşlarıma başarılar ve bol ilhamlar diliyorum. Biz şiiri seviyoruz, bu şehir de şiiri sevsin istiyoruz. Amacımız sevgi, gayretimiz şiir diyerek Karatay Belediye’mizin kültür yayınları tarafından Konya kültürüne kazandırılan güldestemiz için başta  Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ’ya bu güzel eserin yayınlanması için verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca başkan yardımcısı Osman Ciğer ve Kültür müdürü Mehmet Karaca olmak üzere  kitabın hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz şükranlar sunarım dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (