( (

Selçukya'da Başkent Ankara Konuşuldu

Kültür Sanat 31.12.2019 - 12:33, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçukya'da Başkent Ankara Konuşuldu

Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen Selçukya Sohbetlerinde bu hafta başkent Ankara konuşuldu.
Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında,Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100.yılına atıfta bulunarak Ankara da kurulan Milli Meclisin Sevr'e maruz bırakılarak esaret prangası vurulmak istenen Türk Milleinin kurtuluş meşalesinin yakıldığı yerdir  Ankara dedi.    Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Cemil Evirgen ise sunumunda başkent Ankara'nın  tarihçesini geniş bir  perspektifle ele alarak  Hacı Bayram Veli’nin ve Ahilerin 12. yüzyıldan itibaren oluşturmuş olduğu ticari ahlaki ve sosyal kurumların şehir kültürü bakımından etkisini  dile getirdi.    Dr. Evirgen Helenistik dönemde ve Roma döneminde eyalet başkenti olan Ankara’nın zannedildiğinden çok daha bir köklü geçmişi olduğuna vurgu yaparak 19. yüzyılda yaşanan büyük yangınlar ve kıtlık yıllarının 20. yüzyıla girerken Ankara’yı küçük bir kasaba haline getirse de şehrin geçmişte görkemli bir tarihi olduğunu söyledi.Gençlik dönemini ve eğitimini Ankara'da yapması hasebi ile Ankara'nın tarihine yönelik çeşitli araştırmalar yaptığını dile getiren Dr. Evirgen titizlikle yapmış olduğu bu araştırmaları kitaplaştırmadan önce ilk defa Selçukya ailesi ile paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek  Geçmişten Günümüze Ankara fotoğraflarından oluşan slayt ile sunumunu tamamladı.   Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı  Av.Fatma Şeref  Polat ise yapmış olduğu teşekkür konuşmasında hiçbir baş şehir tesadüfen başkent olmamıştır biz de bugün Ankara ile ilgili bilinmeyen önemli bir çok gerçeği öğrendik. Cemil Bey’in daha geniş kapsamlı olan araştırmalarının bir kitap olarak yayınlanmasının ülkemize büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum çünkü başkentimizi bilmek ve gelecek nesillere doğru nakletmek çok önemli diyerek Dr. Cemil Evirgen'e günün anısına plaket takdim etti.Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.  
Selçukya Kültür Sanat Derneği tarafından her hafta düzenlenen Selçukya Sohbetlerinde bu hafta başkent Ankara konuşuldu.

Program Koordinatörü Devriş Ahmet Şahin yapmış olduğu açılış konuşmasında,Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100.yılına atıfta bulunarak Ankara da kurulan Milli Meclisin Sevr'e maruz bırakılarak esaret prangası vurulmak istenen Türk Milleinin kurtuluş meşalesinin yakıldığı yerdir  Ankara dedi.

 

 Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dr. Cemil Evirgen ise sunumunda başkent Ankara'nın  tarihçesini geniş bir  perspektifle ele alarak  Hacı Bayram Veli’nin ve Ahilerin 12. yüzyıldan itibaren oluşturmuş olduğu ticari ahlaki ve sosyal kurumların şehir kültürü bakımından etkisini  dile getirdi.

 

 Dr. Evirgen Helenistik dönemde ve Roma döneminde eyalet başkenti olan Ankara’nın zannedildiğinden çok daha bir köklü geçmişi olduğuna vurgu yaparak 19. yüzyılda yaşanan büyük yangınlar ve kıtlık yıllarının 20. yüzyıla girerken Ankara’yı küçük bir kasaba haline getirse de şehrin geçmişte görkemli bir tarihi olduğunu söyledi.Gençlik dönemini ve eğitimini Ankara'da yapması hasebi ile Ankara'nın tarihine yönelik çeşitli araştırmalar yaptığını dile getiren Dr. Evirgen titizlikle yapmış olduğu bu araştırmaları kitaplaştırmadan önce ilk defa Selçukya ailesi ile paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek  Geçmişten Günümüze Ankara fotoğraflarından oluşan slayt ile sunumunu tamamladı.

 

Selçukya Kültür Sanat Derneği Başkanı  Av.Fatma Şeref  Polat ise yapmış olduğu teşekkür konuşmasında hiçbir baş şehir tesadüfen başkent olmamıştır biz de bugün Ankara ile ilgili bilinmeyen önemli bir çok gerçeği öğrendik. Cemil Bey’in daha geniş kapsamlı olan araştırmalarının bir kitap olarak yayınlanmasının ülkemize büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum çünkü başkentimizi bilmek ve gelecek nesillere doğru nakletmek çok önemli diyerek Dr. Cemil Evirgen'e günün anısına plaket takdim etti.Program günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (