( (

Selçuk Üniversitesinden ‘Geleceğe Nefes Seferberliği’ne Destek

Eğitim 12.11.2021 - 11:18, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesinden ‘Geleceğe Nefes Seferberliği’ne Destek

Selçuk Üniversitesi, Fen Fakültesi öncülüğünde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 600 fidanı toprakla buluşturdu.
SÜ Afrin Şehitleri Ormanında düzenlenen etkinliğe, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Genel Sekreter Yardımcısı Tevfik Sayın, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Özdemir, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.   Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, etkinlikte yaptığı konuşmada, “kendi kendine yetebilen üniversite” hedefiyle SÜ Ağaçlandırma ve Peyzaj Şube Müdürlüğü tarafından yetiştirilen fidanları toprakla buluşturmak için anlamlı bir günde bir araya geldiklerini söyledi. Üniversite olarak düzenlenen etkinlikle binlerce canlının yaşam alanına katkı sağlayacaklarına inandıklarını ifade eden Prof. Dr. Eken, “Bir ağaç, bin hayat. Çünkü toprakla buluşturulan bir fidanla binlerce canlıya barınma ve gıda ortamı oluşturuyorsunuz. Başta insanoğluna, evrene ekosistem anlamında havanın temizlenmesi ve oksijen üretimi başta olmak üzere sayısız fayda sağlıyorsunuz. Yangın ve insan faktörlerine bağlı olarak ağaçların kesilmesiyle birçok canlı nesli tükeniyor. Toprakla buluşturulan bir fidanla birlikte neslin de devamını sağlıyorsunuz. Bunun bilinciyle ekosisteme doğrudan katkı sağlıyorsunuz. Bu anlamda kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır.” diye konuştu.   Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı da düzenledikleri etkinliğin; sanayileşmeyle bozulan doğa dengesinin önüne geçebilme, hava, toprak, bitki ve su arasındaki dengeyi sağlama, biyoçeşitliliği artırma ve çevre duyarlılığını kazandırma anlamında önemini belirtti. Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Küçükkolbaşı, “Sevgili gençler! Toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar sizlere emanet, doğaya duyarlı gençlerimize emanet. Hepinizde bu duyarlılığın olacağına eminim. Hazırladığınız pankartlar çok güzel, hepinizin emeğine sağlık. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.   Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencisi Muhammet Efe ise fidanları toprakla buluşturarak doğaya birer yaşam nefesi sunduklarını dile getirdi.   Konuşmaların ardından 400 sedir ve 200 çam fidanı toprakla buluşturuldu.
Selçuk Üniversitesi, Fen Fakültesi öncülüğünde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 600 fidanı toprakla buluşturdu.

SÜ Afrin Şehitleri Ormanında düzenlenen etkinliğe, Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı, Genel Sekreter Yardımcısı Tevfik Sayın, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Abdullah Özdemir, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.

 

Selçuk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Emrullah Eken, etkinlikte yaptığı konuşmada, “kendi kendine yetebilen üniversite” hedefiyle SÜ Ağaçlandırma ve Peyzaj Şube Müdürlüğü tarafından yetiştirilen fidanları toprakla buluşturmak için anlamlı bir günde bir araya geldiklerini söyledi. Üniversite olarak düzenlenen etkinlikle binlerce canlının yaşam alanına katkı sağlayacaklarına inandıklarını ifade eden Prof. Dr. Eken, “Bir ağaç, bin hayat. Çünkü toprakla buluşturulan bir fidanla binlerce canlıya barınma ve gıda ortamı oluşturuyorsunuz. Başta insanoğluna, evrene ekosistem anlamında havanın temizlenmesi ve oksijen üretimi başta olmak üzere sayısız fayda sağlıyorsunuz. Yangın ve insan faktörlerine bağlı olarak ağaçların kesilmesiyle birçok canlı nesli tükeniyor. Toprakla buluşturulan bir fidanla birlikte neslin de devamını sağlıyorsunuz. Bunun bilinciyle ekosisteme doğrudan katkı sağlıyorsunuz. Bu anlamda kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır.” diye konuştu.

 

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semahat Küçükkolbaşı da düzenledikleri etkinliğin; sanayileşmeyle bozulan doğa dengesinin önüne geçebilme, hava, toprak, bitki ve su arasındaki dengeyi sağlama, biyoçeşitliliği artırma ve çevre duyarlılığını kazandırma anlamında önemini belirtti. Programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Prof. Dr. Küçükkolbaşı, “Sevgili gençler! Toprakla buluşturduğumuz bu fidanlar sizlere emanet, doğaya duyarlı gençlerimize emanet. Hepinizde bu duyarlılığın olacağına eminim. Hazırladığınız pankartlar çok güzel, hepinizin emeğine sağlık. Katılımınız için çok teşekkür ediyorum. Etkinliğimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Fen Fakültesi Fizik Bölümü öğrencisi Muhammet Efe ise fidanları toprakla buluşturarak doğaya birer yaşam nefesi sunduklarını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından 400 sedir ve 200 çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (