( (

Selçuk Üniversitesinde Bir İlk

30.11.2020 - 23:14, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesinde Bir İlk

11. CTO Essentials Kongresi’nde, 3 gün boyunca canlı yayınlarda dünyanın farklı ülkelerindeki 17 hastanın tam tıkalı kalp damarları açıldı. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniğinde ise 6 zorlu hastanın tam tıkalı kalp damarları başarıyla açıldı.
SÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Behlül Altunkeser yaptığı açıklamada, kongrenin son gününde 17 hastadan 6’sının Konya’da operasyona alındığını söyledi. Bu çok zorlu 6 hastanın da damarlarının canlı yayında muvaffakiyetle açıldığını ifade eden Prof. Altunkeser, operasyonlarda tamamen farklı malzeme ve tekniklerin uygulandığını, uzun ve zorlu bir operasyon süreci yaşadıklarını belirtti.   Pandemi sebebiyle dünyanın farklı ülkelerindeki kardiyologlara canlı irtibatla müdahalelerin aktarıldığını anlatan Prof. Dr. Altunkeser, vakalara müdahale edilirken canlı bağlanan kardiyologların sual ve katkılarının olduğunu dile getirdi.   Hollanda Almanya, İtalya Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye’den 17 ayrı hastaya zorlu müdahalelerin yapıldığını aktaran Prof. Dr. Altunkeser, Türkiye’den sadece İstanbul ve Konya’nın canlı yayın merkezi olduğunu kaydetti.   Kongreye destek veren ülke ve kardiyologları tebrik eden Prof. Dr. Altunkeser, kongre merkezlerinden birisinin Konya olmasının da gururunu yaşadıklarını ifade etti.   Prof. Dr. Altunkeser, hastalara beraber müdahale eden Prof. Dr. Nazif Aygül, Doç. Dr. Kenan Demir ve CTO Klüp Başkanı Ömer Göktekin’e de ayrıca teşekkür etti. Dünya çapındaki salgın döneminde kalp hastalarına müdahale etmenin ehemmiyetini vurgulayan Prof. Dr. Altunkeser dünyadaki ölüm sebeplerinin başında salgın döneminde de kalp hastalıklarının olduğunu söyledi.   3 gün boyunca yapılan canlı yayınların hem Türkiye hem de dünyada çok ciddi ilgi gördüğünü, bunu istatistiklerle teyit ettiklerini belirten Altunkeser, Konya’daki vakalara canlı bağlantı tıklanma sayısının 5 bin 177 olduğunu sözlerine ekledi.
11. CTO Essentials Kongresi’nde, 3 gün boyunca canlı yayınlarda dünyanın farklı ülkelerindeki 17 hastanın tam tıkalı kalp damarları açıldı. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniğinde ise 6 zorlu hastanın tam tıkalı kalp damarları başarıyla açıldı.

SÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Behlül Altunkeser yaptığı açıklamada, kongrenin son gününde 17 hastadan 6’sının Konya’da operasyona alındığını söyledi. Bu çok zorlu 6 hastanın da damarlarının canlı yayında muvaffakiyetle açıldığını ifade eden Prof. Altunkeser, operasyonlarda tamamen farklı malzeme ve tekniklerin uygulandığını, uzun ve zorlu bir operasyon süreci yaşadıklarını belirtti.

 

Pandemi sebebiyle dünyanın farklı ülkelerindeki kardiyologlara canlı irtibatla müdahalelerin aktarıldığını anlatan Prof. Dr. Altunkeser, vakalara müdahale edilirken canlı bağlanan kardiyologların sual ve katkılarının olduğunu dile getirdi.

 

Hollanda Almanya, İtalya Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye’den 17 ayrı hastaya zorlu müdahalelerin yapıldığını aktaran Prof. Dr. Altunkeser, Türkiye’den sadece İstanbul ve Konya’nın canlı yayın merkezi olduğunu kaydetti.

 

Kongreye destek veren ülke ve kardiyologları tebrik eden Prof. Dr. Altunkeser, kongre merkezlerinden birisinin Konya olmasının da gururunu yaşadıklarını ifade etti.

 

Prof. Dr. Altunkeser, hastalara beraber müdahale eden Prof. Dr. Nazif Aygül, Doç. Dr. Kenan Demir ve CTO Klüp Başkanı Ömer Göktekin’e de ayrıca teşekkür etti. Dünya çapındaki salgın döneminde kalp hastalarına müdahale etmenin ehemmiyetini vurgulayan Prof. Dr. Altunkeser dünyadaki ölüm sebeplerinin başında salgın döneminde de kalp hastalıklarının olduğunu söyledi.

 

3 gün boyunca yapılan canlı yayınların hem Türkiye hem de dünyada çok ciddi ilgi gördüğünü, bunu istatistiklerle teyit ettiklerini belirten Altunkeser, Konya’daki vakalara canlı bağlantı tıklanma sayısının 5 bin 177 olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (