( (

Selçuk Üniversitesi Sporcusu Kemal Şeveşeli’den Önemli Başarı

Spor 22.06.2021 - 16:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Selçuk Üniversitesi Sporcusu Kemal Şeveşeli’den Önemli Başarı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Sporcusu Kemal Şeveşeli, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Ankara Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Türkiye Engel Atlama Yarışları’nda 80 ve 85 cm kategorisinde 4’üncü, 95 cm’de 2’nci oldu. Şeveşeli’nin hedefi, Selçuk Üniversitesini binicilik sporunda üst kategorilere taşımak.
Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından 19 – 20 Haziran tarihlerinde Ankara Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Türkiye Engel Atlama Yarışları’na, Selçuk Üniversitesi Binicilik Kulübü Sporcusu Kemal Şeveşeli de katıldı. Seveşeli, müsabakaları hatasız tamamlayarak 80 ve 85 cm kategorisinde 4’üncü, 95 cm’de 2’nci oldu. Binicilik Kulübü Antrenörü Mustafa Kucur da 105 cm kategorisinde parkuru 2’nci olarak tamamladı.   “HEDEFİMİZ, SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİ BİNİCİLİK SPORUNDA DAHA İYİ YERLERE TAŞIYABİLMEK” Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen müsabakaları hatasız tamamladıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Kemal Şeveşeli, “Hedefimiz, Selçuk Üniversitesini binicilik sporunda daha iyi yerlere taşıyabilmek. Binicilik alanında daha da profesyonelleşmek istiyorum. Teknik anlamdaki bilgi ve donanımımızı güçlendirerek koştuğumuz kategorilerde yükselmeye çalışıyoruz. Öncelikle 1 metre ve üzerini görebilmeyi amaçlıyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız. 8 yıldır biniciyim ve eğitimi Selçuk Üniversitesinde alıyorum. Konya’da böyle bir tesisin olması büyük bir avantaj. Aileler çocuklarıyla birlikte gelebiliyor. İş yoğunluğunun stresini atıyoruz. Ata dokunduğumuz zaman günün yorgunluğu, negatif enerjisi yok oluyor. Herkese tavsiye ediyorum. Bizlere bu imkânı sunduğu için Selçuk Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederim.” dedi.   “BURADAKİ HİZMET, BAŞKA BİR YERDE YOK” Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Antrenörü Mustafa Kucur da “Biniciliğe 1998 yılında, 14 yaşında burada başladım. Çocukluğum burada geçti. Atların bakımına, çalıştırılmasına yardımcı oldum. Bu spor, usta çırak ilişkisiyle öğreniliyor. Şimdi yeni çıraklar yetiştiriyorum. 2003 yılında antrenörlük belgesini aldım. 2018 yılında ikinci kademe antrenörlük kursuna katıldım, lisans verme yetkisini kazandım. Hem binici hem de antrenör olarak devam ediyorum. Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Binicilik Kulübüne öğrenciler de gelebilir.” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Sporcusu Kemal Şeveşeli, Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından Ankara Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Türkiye Engel Atlama Yarışları’nda 80 ve 85 cm kategorisinde 4’üncü, 95 cm’de 2’nci oldu. Şeveşeli’nin hedefi, Selçuk Üniversitesini binicilik sporunda üst kategorilere taşımak.

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından 19 – 20 Haziran tarihlerinde Ankara Atlı Spor Kulübünde düzenlenen Türkiye Engel Atlama Yarışları’na, Selçuk Üniversitesi Binicilik Kulübü Sporcusu Kemal Şeveşeli de katıldı. Seveşeli, müsabakaları hatasız tamamlayarak 80 ve 85 cm kategorisinde 4’üncü, 95 cm’de 2’nci oldu. Binicilik Kulübü Antrenörü Mustafa Kucur da 105 cm kategorisinde parkuru 2’nci olarak tamamladı.

 

“HEDEFİMİZ, SELÇUK ÜNİVERSİTESİNİ BİNİCİLİK SPORUNDA DAHA İYİ YERLERE TAŞIYABİLMEK”

Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilen müsabakaları hatasız tamamladıkları için büyük mutluluk yaşadıklarını belirten Kemal Şeveşeli, “Hedefimiz, Selçuk Üniversitesini binicilik sporunda daha iyi yerlere taşıyabilmek. Binicilik alanında daha da profesyonelleşmek istiyorum. Teknik anlamdaki bilgi ve donanımımızı güçlendirerek koştuğumuz kategorilerde yükselmeye çalışıyoruz. Öncelikle 1 metre ve üzerini görebilmeyi amaçlıyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız. 8 yıldır biniciyim ve eğitimi Selçuk Üniversitesinde alıyorum.

Konya’da böyle bir tesisin olması büyük bir avantaj. Aileler çocuklarıyla birlikte gelebiliyor. İş yoğunluğunun stresini atıyoruz. Ata dokunduğumuz zaman günün yorgunluğu, negatif enerjisi yok oluyor. Herkese tavsiye ediyorum. Bizlere bu imkânı sunduğu için Selçuk Üniversitesine ve Rektörümüz Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederim.” dedi.

 

“BURADAKİ HİZMET, BAŞKA BİR YERDE YOK”

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Veteriner Fakültesi Binicilik Kulübü Antrenörü Mustafa Kucur da

“Biniciliğe 1998 yılında, 14 yaşında burada başladım. Çocukluğum burada geçti. Atların bakımına, çalıştırılmasına yardımcı oldum. Bu spor, usta çırak ilişkisiyle öğreniliyor. Şimdi yeni çıraklar yetiştiriyorum. 2003 yılında antrenörlük belgesini aldım. 2018 yılında ikinci kademe antrenörlük kursuna katıldım, lisans verme yetkisini kazandım. Hem binici hem de antrenör olarak devam ediyorum. Selçuk Üniversitesi bünyesindeki Binicilik Kulübüne öğrenciler de gelebilir.” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (