( (

Selçuk Üniversitesi Roma’da Konferans Düzenledi

Dünya 25.11.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Selçuk Üniversitesi Roma’da Konferans Düzenledi

Konferans ile araştırmacı ve akademisyenlerin kendi araştırmalarını, mesleki gelişim faaliyetlerini sunması, kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmaları amaçlanıyor. Konferansa 28 ülkeden 285 bildirinin gönderildiği belirtildi.  Konferans Yönetim Kurulu Başkanı ve ICAT Organizasyon Kurulu Başkanı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarıtaş, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, 4. Uluslararası İleri Teknolojiler ve Bilimleri Konferansı’nı 2016 yılı için Türkiye’nin geçirmiş olduğu zor döneme rağmen, Konya’dan sonra Roma’da düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Konferansın gerçekleştirilmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür eden Doç. Dr. Sarıtaş, “Ayrıca Gazi Üniversitesi, Palermo Üniversitesi ve ICAT Organizasyon Komitesi üyelerine dikkate değer desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bu tür organizasyonlar bilim dünyasının bir araya getirilmesinde son derece önemlidir. Gerçekleştirdiğimiz konferansın amacı; araştırmacı ve akademisyenlerin kendi araştırmalarını ve mesleki gelişim faaliyetlerini sunmak ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak için bir platform oluşturmaktır. Oluşturulan bu platform, araştırmacıların, öğrencilerin ve profesyonellerin mevcut ortaklıklarını güçlendirmek ve yeni iş birlikleri geliştirmek amacıyla fikir alışverişinde bulunmaları için fırsatlar yaratmaktadır.” diye konuştu.  “165 BİLDİRİ SUNUM İÇİN KABUL EDİLDİ”  Doç. Dr. Sarıtaş, konferansın gerçekleştirilmesi için 28 ülkeden 285 bildirinin gönderildiğini belirterek, “Her bildiri iki hakem tarafından değerlendirildi ve bunlardan 165 tanesi sunum için kabul edildi. Bildirileri değerlendirmek için 145 hakem görev aldı. Kabul edilen bildirilerden 126 tanesinin konferansta sunulmak üzere kaydı yapıldı. 65 yerli ve yabancı üniversitenin katılım sağladığı konferansımız 3 gün boyunca bildiri sunumlarıyla devam edecek.” dedi.  Açılış konuşmalarının ardından, oturumlara geçildi. Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Tütüncü’nün yaptığı açılış oturumunda Pavia Üniversitesi Öğretim Üyesi Assoc. Prof. Dr. Marco Porta “Eye Tracking for Human Computer Interaction Challenges and Perspectives” konulu sunumunu yaptı. Palermo Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Domenico Tegolo, “Cooperating and Flowing Methods for Measurement of Nuchal Translucency” başlıklı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Bay ise “Type 2 Fuzzy Controllers for Photovoltaic Sourced Power Converters” konusunda bildirilerini sundu.  

Konferans ile araştırmacı ve akademisyenlerin kendi araştırmalarını, mesleki gelişim faaliyetlerini sunması, kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmaları amaçlanıyor. Konferansa 28 ülkeden 285 bildirinin gönderildiği belirtildi.


 Konferans Yönetim Kurulu Başkanı ve ICAT Organizasyon Kurulu Başkanı, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Sarıtaş, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, 4. Uluslararası İleri Teknolojiler ve Bilimleri Konferansı’nı 2016 yılı için Türkiye’nin geçirmiş olduğu zor döneme rağmen, Konya’dan sonra Roma’da düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Konferansın gerçekleştirilmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin’e teşekkür eden Doç. Dr. Sarıtaş, “Ayrıca Gazi Üniversitesi, Palermo Üniversitesi ve ICAT Organizasyon Komitesi üyelerine dikkate değer desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunarım. Bu tür organizasyonlar bilim dünyasının bir araya getirilmesinde son derece önemlidir. Gerçekleştirdiğimiz konferansın amacı; araştırmacı ve akademisyenlerin kendi araştırmalarını ve mesleki gelişim faaliyetlerini sunmak ve kendi aralarında bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamak için bir platform oluşturmaktır. Oluşturulan bu platform, araştırmacıların, öğrencilerin ve profesyonellerin mevcut ortaklıklarını güçlendirmek ve yeni iş birlikleri geliştirmek amacıyla fikir alışverişinde bulunmaları için fırsatlar yaratmaktadır.” diye konuştu.


 “165 BİLDİRİ SUNUM İÇİN KABUL EDİLDİ”


 Doç. Dr. Sarıtaş, konferansın gerçekleştirilmesi için 28 ülkeden 285 bildirinin gönderildiğini belirterek, “Her bildiri iki hakem tarafından değerlendirildi ve bunlardan 165 tanesi sunum için kabul edildi. Bildirileri değerlendirmek için 145 hakem görev aldı. Kabul edilen bildirilerden 126 tanesinin konferansta sunulmak üzere kaydı yapıldı. 65 yerli ve yabancı üniversitenin katılım sağladığı konferansımız 3 gün boyunca bildiri sunumlarıyla devam edecek.” dedi.


 Açılış konuşmalarının ardından, oturumlara geçildi. Başkanlığını Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kemal Tütüncü’nün yaptığı açılış oturumunda Pavia Üniversitesi Öğretim Üyesi Assoc. Prof. Dr. Marco Porta “Eye Tracking for Human Computer Interaction Challenges and Perspectives” konulu sunumunu yaptı. Palermo Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Domenico Tegolo, “Cooperating and Flowing Methods for Measurement of Nuchal Translucency” başlıklı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Bay ise “Type 2 Fuzzy Controllers for Photovoltaic Sourced Power Converters” konusunda bildirilerini sundu.


 


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (