( (

Sanayicilere Önemli Duyuru

İş Dünyası 20.08.2020 - 13:45, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sanayicilere Önemli Duyuru

Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı yayımladığı açıklamada sanayicileri uyardı
Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılının yaptığı açıklama şu şekilde...   Sanayi Sicil Belgesi sahibi sanayi kuruluşlarının bir önceki yıla ait ‘Yıllık İşletme Cetveli’ ni her yılın ilk dört ayı içerisinde vermeleri gerekirken Covid 19 salgını ve diğer nedenler den mücbir sebep bildirme dilekçesi vererek 31/08/2020 tarihine kadar erteleyebilmişlerdir.  2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli veremeyeceklerini bildiren sanayi işletmelerinin yıllık işletme cetvelli verilme süreleri 2020 yılı Ağustos ayı sonunda bitecektir.   6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5.Maddesi gereğince, Sanayi Sicile kayıtlı Firmalar Yıllık İşletme Cetvellerini, https://sanayisicil.sanayi.gov.tr  adresinde yer alan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden Elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir.   Ancak 30 Nisan 2020 tarihine kadar “Yıllık İşletme Cetveli” ni doldurmayan işletmeler  öncelikle Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne girerek “Mücbir Sebep” bildiriminin yapması  sonra  2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini doldurması gerekmektedir.   Aksi takdirde mücbir sebep bildirimi yapan işletmelerden 31.08.2020 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. (1.586 TL) Ayrıca mücbir sebep bildirimi yapmayan işletmeler bu tarihe kadar Yıllık İşletme Cetveli doldurmuş olsalar dahi idari para cezası uygulanacaktır. ( 1.586 TL )   Sanayicilerimizin mağdur olmamaları için  31/08/2020 tarihine kadar https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden önce Kayıtlı İşletmelerim bölümünden “Mücbir Sebep Dilekçesi” bölümüne girerek veya Ana Sayfadan “Covid-19 YİC Dilekçesi” bölümü seçilerek  “ Mücbir Sebep “ Dilekçesi doldurup sonrasında “Yıllık İşletme Cetvelini” doldurmaları önemle rica olunur.                                                                                                                     Vehbi KONARILI Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  
Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı yayımladığı açıklamada sanayicileri uyardı

Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılının yaptığı açıklama şu şekilde...

 

Sanayi Sicil Belgesi sahibi sanayi kuruluşlarının bir önceki yıla ait ‘Yıllık İşletme Cetveli’ ni her yılın ilk dört ayı içerisinde vermeleri gerekirken Covid 19 salgını ve diğer nedenler den mücbir sebep bildirme dilekçesi vererek 31/08/2020 tarihine kadar erteleyebilmişlerdir.  2019 yılı Yıllık İşletme Cetveli veremeyeceklerini bildiren sanayi işletmelerinin yıllık işletme cetvelli verilme süreleri 2020 yılı Ağustos ayı sonunda bitecektir.

 

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5.Maddesi gereğince, Sanayi Sicile kayıtlı Firmalar Yıllık İşletme Cetvellerini, https://sanayisicil.sanayi.gov.tr  adresinde yer alan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden Elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir.

 

Ancak 30 Nisan 2020 tarihine kadar “Yıllık İşletme Cetveli” ni doldurmayan işletmeler  öncelikle Sanayi Sicil Bilgi Sistemi’ne girerek “Mücbir Sebep” bildiriminin yapması  sonra  2019 yılı Yıllık İşletme Cetvelini doldurması gerekmektedir.

 

Aksi takdirde mücbir sebep bildirimi yapan işletmelerden 31.08.2020 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında idari para cezası uygulanacaktır. (1.586 TL)

Ayrıca mücbir sebep bildirimi yapmayan işletmeler bu tarihe kadar Yıllık İşletme Cetveli doldurmuş olsalar dahi idari para cezası uygulanacaktır. ( 1.586 TL )

 

Sanayicilerimizin mağdur olmamaları için  31/08/2020 tarihine kadar https://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinden önce Kayıtlı İşletmelerim bölümünden “Mücbir Sebep Dilekçesi” bölümüne girerek veya Ana Sayfadan “Covid-19 YİC Dilekçesi” bölümü seçilerek  “ Mücbir Sebep “ Dilekçesi doldurup sonrasında “Yıllık İşletme Cetvelini” doldurmaları önemle rica olunur.

 

                                                                                                                  Vehbi KONARILI

Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (