( (

Şampiyonlar Ligi Kupasına 82 Milyon 450 Bin Euro

Spor 18.09.2019 - 11:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Şampiyonlar Ligi Kupasına 82 Milyon 450 Bin Euro

Gruplarda mücadele eden kulüpler, başlangıç ücreti olarak 15 milyon 250 bin euroyu kasalarına koyarken, gruplarda her galibiyet için 2 milyon 700 bin euro alacak. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan kulüp, gruplardaki tüm maçlarını kazanması halinde 82 milyon 450 bin euroyu kasasına koyacak.
 Ve Düşler Sahnesi'nde perde açıldı… Futbolseverlerin heyecanla beklediği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları başladı. Gruplarda yer alan 32 kulüp, 30 Mayıs günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenecek olan finalde yer alıp, Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmak için kıyasıya bir mücadeleye girecek. KPMG Football Benchmark ekibi, Avrupa'nın en değerli organizasyonunun mali değerini analiz etti.  6'da 6 yapan 16,2 milyon euro alacak Gruplarda mücadele etmeye hak kazanan kulüpler, başlangıç ücreti olarak 15 milyon 250 bin euroyu kasalarına koyarken, gruplarda her galibiyet için 2 milyon 700 bin euro alacak. Beraberliklerin değerini ise 900 bin euro olarak belirleyen UEFA, gruplardan bir üst tura çıkan takımlara ise 9 milyon 500 bin euro verecek. Yani gruplarda tüm maçlarını kazanan kulüpler, toplam 16 milyon 200 bin euroyu alacak.  Çeyrek finalin değeri 10,5 milyon euro Çeyrek finale yükselen takımlar, 10 milyon 500 bin euro alırken, yarı finale çıkanlar 12 milyon euro daha kazanacak. UEFA, finale çıkan kulüplere 15 milyon euro öderken, en büyük kupayı kazanan takıma ise 4 milyon euro daha verecek. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan kulüp, gruplardaki tüm maçlarını kazanması halinde 82 milyon 450 bin euroyu kasasına koyacak.  Her galibiyet mali açıdan rahatlatacak Analizi değerlendiren KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Mali açıdan zor günler geçiren Türk kulüpleri için de Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ve alınacak her galibiyet çok değerli bir hale geldi. Ama Avrupa'nın en büyük turnuvasında her maç zor ve düşük bütçeli kulüpler de galibiyet parasını kasalarına koymak için sahaya çıkıyor. Grup maçlarının da bu nedenle çok zor geçeceğini düşünebiliriz. Kupayı kazanan kulüp ise 82 milyon 450 bin euro gibi bir kazançla kasasını dolduracak ve mali açıdan rahatlayacaktır'' dedi.
Gruplarda mücadele eden kulüpler, başlangıç ücreti olarak 15 milyon 250 bin euroyu kasalarına koyarken, gruplarda her galibiyet için 2 milyon 700 bin euro alacak. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan kulüp, gruplardaki tüm maçlarını kazanması halinde 82 milyon 450 bin euroyu kasasına koyacak.

 Ve Düşler Sahnesi'nde perde açıldı… Futbolseverlerin heyecanla beklediği UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları başladı. Gruplarda yer alan 32 kulüp, 30 Mayıs günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda düzenlenecek olan finalde yer alıp, Avrupa'nın en büyük kupasını kazanmak için kıyasıya bir mücadeleye girecek. KPMG Football Benchmark ekibi, Avrupa'nın en değerli organizasyonunun mali değerini analiz etti.

 6'da 6 yapan 16,2 milyon euro alacak

Gruplarda mücadele etmeye hak kazanan kulüpler, başlangıç ücreti olarak 15 milyon 250 bin euroyu kasalarına koyarken, gruplarda her galibiyet için 2 milyon 700 bin euro alacak. Beraberliklerin değerini ise 900 bin euro olarak belirleyen UEFA, gruplardan bir üst tura çıkan takımlara ise 9 milyon 500 bin euro verecek. Yani gruplarda tüm maçlarını kazanan kulüpler, toplam 16 milyon 200 bin euroyu alacak.

 Çeyrek finalin değeri 10,5 milyon euro

Çeyrek finale yükselen takımlar, 10 milyon 500 bin euro alırken, yarı finale çıkanlar 12 milyon euro daha kazanacak. UEFA, finale çıkan kulüplere 15 milyon euro öderken, en büyük kupayı kazanan takıma ise 4 milyon euro daha verecek. Bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan kulüp, gruplardaki tüm maçlarını kazanması halinde 82 milyon 450 bin euroyu kasasına koyacak.

 Her galibiyet mali açıdan rahatlatacak

Analizi değerlendiren KPMG Türkiye Spor Sektör Lideri Hakan Uçak, ''Mali açıdan zor günler geçiren Türk kulüpleri için de Şampiyonlar Ligi’ne katılmak ve alınacak her galibiyet çok değerli bir hale geldi. Ama Avrupa'nın en büyük turnuvasında her maç zor ve düşük bütçeli kulüpler de galibiyet parasını kasalarına koymak için sahaya çıkıyor. Grup maçlarının da bu nedenle çok zor geçeceğini düşünebiliriz. Kupayı kazanan kulüp ise 82 milyon 450 bin euro gibi bir kazançla kasasını dolduracak ve mali açıdan rahatlayacaktır'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (