( (

Sağlık Bakanlğı Koronavirüs Tanı ve Kapsamını Değiştirdi!

Sağlık (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 03.04.2020 - 20:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Sağlık Bakanlğı Koronavirüs Tanı ve Kapsamını Değiştirdi!

Sağlık Bakanlığı, korona virüs önlemleri kapsamında vaka sorgulama kılavuzunda değişikliğe gitti.
Yeni kılavuza göre bundan sonra hastalar sadece öksürse dahi test yapılacak.Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüse karşı mücadele devam ediyor. Daha önce vaka kılavuzunda yöneltilen sorulardan bir kaçına ‘evet’ yanıtı verilmesi halinde test yapılırken, şu anda üç temel sorudan herhangi birine ‘evet’ yanıtını verenlere korona virüs testi yapılacak.Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan vaka kılavuzunda şu üç soru yer alıyor: Bakanlığın Kovid-19 sorgulama kılavuzuna göre, ateşi veya öksürük, sadece öksürük, nefes darlığı ve nefes almakta zorluk şikayetlerinden herhangi birisi varsa, hastaya maske takılacak ve Kovid-19 için ayrılmış alana yönlendirilecek.
Sağlık Bakanlığı, korona virüs önlemleri kapsamında vaka sorgulama kılavuzunda değişikliğe gitti.

Yeni kılavuza göre bundan sonra hastalar sadece öksürse dahi test yapılacak.Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüse karşı mücadele devam ediyor. Daha önce vaka kılavuzunda yöneltilen sorulardan bir kaçına ‘evet’ yanıtı verilmesi halinde test yapılırken, şu anda üç temel sorudan herhangi birine ‘evet’ yanıtını verenlere korona virüs testi yapılacak.Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan vaka kılavuzunda şu üç soru yer alıyor:

Bakanlığın Kovid-19 sorgulama kılavuzuna göre, ateşi veya öksürük, sadece öksürük, nefes darlığı ve nefes almakta zorluk şikayetlerinden herhangi birisi varsa, hastaya maske takılacak ve Kovid-19 için ayrılmış alana yönlendirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (