( (

Rektör Özçelik’ten, TEKNOFEST’e Gidecek Takımlara Ziyaret

Teknoloji 13.09.2019 - 15:17, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rektör Özçelik’ten, TEKNOFEST’e Gidecek Takımlara Ziyaret

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN),17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) 8 takımla mücadele edecek.
TEKNOFEST’te Uzay Teknolojileri Topluluğu Roket Takımı, KTÜNSAT Model Uydu ve Merküt İHA, RAC-LAB Topluluğu Aybars İHA, S-Quad İHA, Başaran İHA, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu ekibi ve Anka Teknik Mühendislik Takımlarıyla yarışacak olan Konya Teknik Üniversitesinde son hazırlıklar tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, festivalde üniversiteyi temsil edecek takımları ziyaret ederek son hazırlıkları yerinde inceledi. Ziyarette, “efficiency challenge” kategorisinde yarışacak Anka Teknik Takımı’nın tasarladığı aracın test sürüşü ilgiyle izlendi. Yarışmalara hazırlanan takımlarla görüşerek mücadele edecekleri yarışmalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’te yarışarak derece alan takımların bu yıl festivale daha iyi hazırlandıklarını ifade ederek,  yarışmadan iyi bir dereceyle döneceklerine inandıklarını ifade etti. Rektör Özçelik, “Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen mühendislik öğretiminde 48 yıllık köklü bir geçmişe sahip Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültemize sahibiz. Bu nedenle gerek deneyimli akademik kadro gerekse yapılacak projelere olanak sağlayan laboratuar imkanlarıyla günümüzde önemli ve öncelikli alanların başında gelen savunma, uzay, havacılık ve robotik alanlara katkı sağlayabilecek güç ve inançtayız. Öğrencilerimizin de bu inanç ile yetişmesine büyük önem veriyoruz. Onların bu gibi önemli festivallerde boy gösteriyor olması da bunun en büyük göstergelerinden biridir. Öğrencilerimizin buna benzer platformlarda yer alması bizleri de heyecanlandırmaktadır. Sonuç her ne olursa olsun onların bu çabalarından dolayı onları şimdiden tebrik ediyor, yarışmada başarılar diliyorum.” dedi. 17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’te Uzay Teknolojileri Topluluğu Roket Takımı “alçak irtifa”, KTÜNSAT Model Uydu “500 metre irtifa”, Merküt İHA “sabit kanat”, RAC-LAB Topluluğu Aybars İHA “döner kanat”, S-Quad İHA “döner kanat”, Başaran İHA “sabit kanat”, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu ekibi “yapay zeka”, Anka Teknik Mühendislik Takımı ise “efficiency challenge” kategorisinde yarışacak. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, takımların danışman öğretim üyeleri de eşlik etti.  
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN),17-22 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleşecek olan İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) 8 takımla mücadele edecek.

TEKNOFEST’te Uzay Teknolojileri Topluluğu Roket Takımı, KTÜNSAT Model Uydu ve Merküt İHA, RAC-LAB Topluluğu Aybars İHA, S-Quad İHA, Başaran İHA, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu ekibi ve Anka Teknik Mühendislik Takımlarıyla yarışacak olan Konya Teknik Üniversitesinde son hazırlıklar tamamlandı. Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, festivalde üniversiteyi temsil edecek takımları ziyaret ederek son hazırlıkları yerinde inceledi. Ziyarette, “efficiency challenge” kategorisinde yarışacak Anka Teknik Takımı’nın tasarladığı aracın test sürüşü ilgiyle izlendi.

Yarışmalara hazırlanan takımlarla görüşerek mücadele edecekleri yarışmalar hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, geçtiğimiz yıl TEKNOFEST’te yarışarak derece alan takımların bu yıl festivale daha iyi hazırlandıklarını ifade ederek,  yarışmadan iyi bir dereceyle döneceklerine inandıklarını ifade etti.

Rektör Özçelik, “Yeni kurulan bir üniversite olmamıza rağmen mühendislik öğretiminde 48 yıllık köklü bir geçmişe sahip Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültemize sahibiz. Bu nedenle gerek deneyimli akademik kadro gerekse yapılacak projelere olanak sağlayan laboratuar imkanlarıyla günümüzde önemli ve öncelikli alanların başında gelen savunma, uzay, havacılık ve robotik alanlara katkı sağlayabilecek güç ve inançtayız. Öğrencilerimizin de bu inanç ile yetişmesine büyük önem veriyoruz. Onların bu gibi önemli festivallerde boy gösteriyor olması da bunun en büyük göstergelerinden biridir. Öğrencilerimizin buna benzer platformlarda yer alması bizleri de heyecanlandırmaktadır. Sonuç her ne olursa olsun onların bu çabalarından dolayı onları şimdiden tebrik ediyor, yarışmada başarılar diliyorum.” dedi.

17-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’te Uzay Teknolojileri Topluluğu Roket Takımı “alçak irtifa”, KTÜNSAT Model Uydu “500 metre irtifa”, Merküt İHA “sabit kanat”, RAC-LAB Topluluğu Aybars İHA “döner kanat”, S-Quad İHA “döner kanat”, Başaran İHA “sabit kanat”, Yapay Zeka ve Görüntü İşleme Topluluğu ekibi “yapay zeka”, Anka Teknik Mühendislik Takımı ise “efficiency challenge” kategorisinde yarışacak.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Cemil Sungur, takımların danışman öğretim üyeleri de eşlik etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (