( (

Rektör Aksoy, 9’uncu Konya Bilim Festivali’nin Açılış Törenine Katıldı

Eğitim 25.06.2022 - 13:22, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Rektör Aksoy, 9’uncu Konya Bilim Festivali’nin Açılış Törenine Katıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafından düzenlenen 9’uncu Konya Bilim Festivali’nin açılış törenine katıldı.
Festivalde ASELSAN, BAYKAR, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TÜBİTAK gibi önemli savunma sanayi ve bilim – teknoloji kuruluşları ile Selçuk Üniversitesi tarafından açılan stantlar ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Festival kapsamında video mapping (haritalama) ve ışık gösterileri, drone gösterisi, tematik atölye alanları, eğlenceli sahne gösterileri ile birlikte “NASA&CERN” ve “Source of Life” temalarında üç boyutlu salonlar, farklı temalarda birçok sergi yer alıyor.   Konya Bilim Merkezi açık alanda düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile diğer protokol üyeleri de katıldı.   Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı konuşmada bir ülkenin ekonomik bağımsızlığının, teknolojik bağımsızlıkla eş değer konuma geldiğini belirtti. Katma değerli üretim gerçekleştiren, yenilikçi ekosisteme sahip ülkelerin uluslararası arenada söz sahibi olduğunu ifade eden Varank, teknolojiyi takip eden değil, teknolojiye yön veren bir ülke olmak için gayret ettiklerini söyledi. Varank, Konya Bilim Festivali’nin şehirde bilim ve teknolojinin toplumsallaşması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.   Protokol konuşmalarının ardından 9’uncu Konya Bilim Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Sonrasında protokol üyeleri, alanda kurulan stantları gezdi.   REKTÖR AKSOY, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ STANDINI ZİYARET ETTİ Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy; Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Fen Fakültesi, İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi tarafından açılan Selçuk Üniversitesi standını ziyaret etti. Birimlerin çalışmaları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Aksoy, stantta tişört tasarım etkinliği de gerçekleştirdi.   250 bini aşkın ziyaretçinin beklendiği festival, 16.00 – 23.00 saatleri arasında 26 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Konya Büyükşehir Belediyesi Bilim Merkezi tarafından düzenlenen 9’uncu Konya Bilim Festivali’nin açılış törenine katıldı.

Festivalde ASELSAN, BAYKAR, HAVELSAN, ROKETSAN, TUSAŞ, TÜBİTAK gibi önemli savunma sanayi ve bilim – teknoloji kuruluşları ile Selçuk Üniversitesi tarafından açılan stantlar ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Festival kapsamında video mapping (haritalama) ve ışık gösterileri, drone gösterisi, tematik atölye alanları, eğlenceli sahne gösterileri ile birlikte “NASA&CERN” ve “Source of Life” temalarında üç boyutlu salonlar, farklı temalarda birçok sergi yer alıyor.

 

Konya Bilim Merkezi açık alanda düzenlenen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, 26. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Dr. Hüsnüye Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile diğer protokol üyeleri de katıldı.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı konuşmada bir ülkenin ekonomik bağımsızlığının, teknolojik bağımsızlıkla eş değer konuma geldiğini belirtti. Katma değerli üretim gerçekleştiren, yenilikçi ekosisteme sahip ülkelerin uluslararası arenada söz sahibi olduğunu ifade eden Varank, teknolojiyi takip eden değil, teknolojiye yön veren bir ülke olmak için gayret ettiklerini söyledi. Varank, Konya Bilim Festivali’nin şehirde bilim ve teknolojinin toplumsallaşması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 

Protokol konuşmalarının ardından 9’uncu Konya Bilim Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi. Sonrasında protokol üyeleri, alanda kurulan stantları gezdi.

 

REKTÖR AKSOY, SELÇUK ÜNİVERSİTESİ STANDINI ZİYARET ETTİ

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy; Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Fen Fakültesi, İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi tarafından açılan Selçuk Üniversitesi standını ziyaret etti. Birimlerin çalışmaları hakkında bilgi alan Prof. Dr. Aksoy, stantta tişört tasarım etkinliği de gerçekleştirdi.

 

250 bini aşkın ziyaretçinin beklendiği festival, 16.00 – 23.00 saatleri arasında 26 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (