( (

PERLA Fest Alışveriş Festivali Başladı

İş Dünyası 09.09.2021 - 16:11, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

PERLA Fest Alışveriş Festivali Başladı

Perla Medya tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Perla Fes Alışveriş ve Yaşam Festivali, Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. 9 şehirden 100 kadın girişimcinin katılımı ile açılışı yapılan festival 12 Eylül tarihe kadar açık kalacak
Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen Perla Fes Alışveriş ve Yaşam Festivali bu yıl ikincisi yeniden kapılarını açtı. Bayır Daimond Otel’de gerçekleştirilen festivale 9 farklı şehirden 100’e yakın kadın girişimci katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Perla Medya Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Bayram, sözlerine konuklara Perla Fes Alışveriş Festivaline hoş geldiniz diyerek başladı. Şehrimizin tek kadın dergisi Prenses ile başladığımız serüvene bugün bir hikâye daha ekliyoruz ifadelerini kullanan Bayram, “Perla Medya olarak, kadın girişimcilerimize ve gençlerimize çok değer veriyoruz. Onlarda hiçbir programımızda bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu etkinliklerimiz Konya öncülüğünde birçok şehirde gelişecek” dedi. Bayram’ın ardından konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, festival ile şehrimize dışarıdan gelen ve etkinliğe katılan kadın girişimcilerin bulunduğuna dikkat çekti. Girişimin hepsini destekliyoruz diye konuşan Kavuş, “Kadınların yaptığı girişirim alkışa değer. Hem kendi ekonomilerine hem ülke ekonomisine ciddi katkı sunuyorlar. Şu anda burada 9 farklı şehirden misafirlerimiz var. 100’e yakın standımız olsa da büyük çoğunluğu Konya’dan, bu yadsınamaz” dedi. Para harcayacaksanız kadınlara hitap etmeniz gerekiyor ifadelerini kullanan Kavuş, “Piyasada krizden etkilenmeyen bir sektör varsa bunların başında kadınlar ve çocuklara hitap eden ürünler geliyor. Bu festivalde hepsi var. Bu yıl üçüncüsü olacaktı ama pandemiden dolayı geçen yıl yapılamadı. İkincisini yapıyoruz Allah sayılarını artırarak, başka şehirlerde de açmayı nasip etsin. Festival, şehrimize renk ve hareket kattı” diye konuştu. Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara ise konuşmasında, “Bu festivale katılmanın onurunu yaşıyorum. Kadın isterse başaramayacağı şey yoktur. Türk kadını isterse onun içinde imkansız yoktur. Biz bunu tarih boyunca gösterdik. Gerekirse lider olduk, gerekirse siyasetçi olduk. Gerekirse savaşçı olduk ve ekonomist olduk. Bunu burada sizler çok güzel ispatlıyorsunuz. Türkün töresi kadınların omuzlarında yükselir. Evet, Türkün töresi de ekonomisi de siyaseti de kadınların omzunda yükselmeye devam ediyor. Biz de bunun onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Son olarak konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız festivalin önemine dikkat çekerek, girişimci kadınları tebrik etti. Hayat renkleri, tutkusu, hedefleriyle ve vizyonuyla bir bütündür diye konuşan Altınyaldız, “Hayat bir bisiklete binmeye benzer. Durduğunuz zaman hayat geriler. Onun için bisiklete binmeye devam etmek gerekir. Hayat, bir koşturmadır, hayallerinizi gerçekleştirmektir. O yüzden hayatları olan, onun peşinden giden, aşkla çalışan tüm kadınları, yürekten kutluyorum” diye konuştu. Protokol üyeleri daha sonra açılış kurdelesini keserek, stantları tek tek gezdi. Haber: Fatih Ersoy  
Perla Medya tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Perla Fes Alışveriş ve Yaşam Festivali, Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. 9 şehirden 100 kadın girişimcinin katılımı ile açılışı yapılan festival 12 Eylül tarihe kadar açık kalacak

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen Perla Fes Alışveriş ve Yaşam Festivali bu yıl ikincisi yeniden kapılarını açtı.

Bayır Daimond Otel’de gerçekleştirilen festivale 9 farklı şehirden 100’e yakın kadın girişimci katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Perla Medya Yönetim Kurulu Başkanı Şeyma Bayram, sözlerine konuklara Perla Fes Alışveriş Festivaline hoş geldiniz diyerek başladı. Şehrimizin tek kadın dergisi Prenses ile başladığımız serüvene bugün bir hikâye daha ekliyoruz ifadelerini kullanan Bayram, “Perla Medya olarak, kadın girişimcilerimize ve gençlerimize çok değer veriyoruz. Onlarda hiçbir programımızda bizleri yalnız bırakmıyorlar. Bu etkinliklerimiz Konya öncülüğünde birçok şehirde gelişecek” dedi.

Bayram’ın ardından konuşan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise, festival ile şehrimize dışarıdan gelen ve etkinliğe katılan kadın girişimcilerin bulunduğuna dikkat çekti. Girişimin hepsini destekliyoruz diye konuşan Kavuş, “Kadınların yaptığı girişirim alkışa değer. Hem kendi ekonomilerine hem ülke ekonomisine ciddi katkı sunuyorlar. Şu anda burada 9 farklı şehirden misafirlerimiz var. 100’e yakın standımız olsa da büyük çoğunluğu Konya’dan, bu yadsınamaz” dedi. Para harcayacaksanız kadınlara hitap etmeniz gerekiyor ifadelerini kullanan Kavuş, “Piyasada krizden etkilenmeyen bir sektör varsa bunların başında kadınlar ve çocuklara hitap eden ürünler geliyor. Bu festivalde hepsi var. Bu yıl üçüncüsü olacaktı ama pandemiden dolayı geçen yıl yapılamadı. İkincisini yapıyoruz Allah sayılarını artırarak, başka şehirlerde de açmayı nasip etsin. Festival, şehrimize renk ve hareket kattı” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Esin Kara ise konuşmasında, “Bu festivale katılmanın onurunu yaşıyorum. Kadın isterse başaramayacağı şey yoktur. Türk kadını isterse onun içinde imkansız yoktur. Biz bunu tarih boyunca gösterdik. Gerekirse lider olduk, gerekirse siyasetçi olduk. Gerekirse savaşçı olduk ve ekonomist olduk. Bunu burada sizler çok güzel ispatlıyorsunuz. Türkün töresi kadınların omuzlarında yükselir. Evet, Türkün töresi de ekonomisi de siyaseti de kadınların omzunda yükselmeye devam ediyor. Biz de bunun onurunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız festivalin önemine dikkat çekerek, girişimci kadınları tebrik etti. Hayat renkleri, tutkusu, hedefleriyle ve vizyonuyla bir bütündür diye konuşan Altınyaldız, “Hayat bir bisiklete binmeye benzer. Durduğunuz zaman hayat geriler. Onun için bisiklete binmeye devam etmek gerekir. Hayat, bir koşturmadır, hayallerinizi gerçekleştirmektir. O yüzden hayatları olan, onun peşinden giden, aşkla çalışan tüm kadınları, yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Protokol üyeleri daha sonra açılış kurdelesini keserek, stantları tek tek gezdi.

Haber: Fatih Ersoy

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (