( (

Pandemi Side'de Arkeolojik Varlıkları Tanıma Turlarını Bitirdi

Turizm 08.11.2020 - 18:41, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Pandemi Side'de Arkeolojik Varlıkları Tanıma Turlarını Bitirdi

Corona Virüsü(Covıd19) korunma tedbirleri kapsamında Uzakdoğulu turistlerin 2020 yılında Side AnTİK Kentte Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları yüzde 100 sıfırlandı.
Pandemi ,Türk turizminin kalbi  Antalya Side Antik Kent Ve kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarını Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı yüzde 80 azalttı.Side'de kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına yoğun ilgi gösteren Çin, Japon ve Güney Koreli turistler ise  14 Aralık'ta Çin'in Wuhan şehrinde görülen ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği yeni tip Corona Virüsü(Covıd19) korunma tedbirleri kapsamında  Uzakdoğulu turistlerin 2020 yılında Side AnTİK Kentte Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları yüzde 100 sıfırlandı.  Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarında öncü olan Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, bu sene pandemiye bağlı Alman ve Avrupalı turist gelmesine bağlı dünyaca ünlü Side Antik Kent'te kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarının yüzde 80 azaldığını söyledi. Side'de arkeolojik varlıkları tanıma turlarında birinci sırada Almanlar, ikinci sırada İngilizler, üçüncü sırada Belçikalı ve İskandinav ülke vatandaşları olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra İstanbul'dan Anadolu turuna çıkan Uzak Doğulu Çin, Japon, ve Güney Koreli turistlerin ilkbahar ve yaz döneminde Side'de bulunan Helenistik, Roma ve Bizans eserlerini görmeye geldiğinin altını çizen Günyeli, ''Pandemi, Almanya ve Avrupa ve  İskandinavya Dan  gelen kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma tutkunu entelektüel turistleri yüzde 80 oranında kaybetti. Dünya daSide'yi Side yapan temel unsur arkeolojik zenginliği. Uzak Doğulu turistlerde pandeminin Çin'den çıkmasına bağlı Uzak Doğulu Güney Kore, Çin, Tayvan ve Japon turistlern gelmemesi nedeniyle kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunu yüzde 100 kayıp ettik. ''  Kokartlı turist rehberi İlkay Özen, pandemi döneminde Side'de kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına Rus, Ukrayna ve Polonyalı turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. İlkay Özen, '' Antalya'ya gelen bir Ukraynalı, Rus ve Polonyalı tatil dönüşünde Side Antik Kent'i gezmeden ve Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çektirmeden Kiev'e Moskova'ya, St. Petersburg'a ve Varşova'ya dönmek istemiyor. Rus ve Polonyalı turistlerin Side'de kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına geçmiş yıllara göre düşükte olsa bu sene az da olsa vardı.  '' diye konuştu. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Corona Virüsü(Covıd19) korunma tedbirleri kapsamında Uzakdoğulu turistlerin 2020 yılında Side AnTİK Kentte Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları yüzde 100 sıfırlandı.
Pandemi ,Türk turizminin kalbi  Antalya Side Antik Kent Ve kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarını Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı yüzde 80 azalttı.Side'de kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına yoğun ilgi gösteren Çin, Japon ve Güney Koreli turistler ise  14 Aralık'ta Çin'in Wuhan şehrinde görülen ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği yeni tip Corona Virüsü(Covıd19) korunma tedbirleri kapsamında  Uzakdoğulu turistlerin 2020 yılında Side AnTİK Kentte Kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turları yüzde 100 sıfırlandı. 

pandemi-side.jpg
pandemi-side-001.jpgKültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarında öncü olan Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Aziz Günyeli, bu sene pandemiye bağlı Alman ve Avrupalı turist gelmesine bağlı dünyaca ünlü Side Antik Kent'te kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarının yüzde 80 azaldığını söyledi. Side'de arkeolojik varlıkları tanıma turlarında birinci sırada Almanlar, ikinci sırada İngilizler, üçüncü sırada Belçikalı ve İskandinav ülke vatandaşları olduğunu söyledi. Bunun yanı sıra İstanbul'dan Anadolu turuna çıkan Uzak Doğulu Çin, Japon, ve Güney Koreli turistlerin ilkbahar ve yaz döneminde Side'de bulunan Helenistik, Roma ve Bizans eserlerini görmeye geldiğinin altını çizen Günyeli, ''Pandemi, Almanya ve Avrupa ve  İskandinavya Dan  gelen kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma tutkunu entelektüel turistleri yüzde 80 oranında kaybetti. Dünya daSide'yi Side yapan temel unsur arkeolojik zenginliği. Uzak Doğulu turistlerde pandeminin Çin'den çıkmasına bağlı Uzak Doğulu Güney Kore, Çin, Tayvan ve Japon turistlern gelmemesi nedeniyle kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turunu yüzde 100 kayıp ettik. ''

pandemi-side-002.jpg
pandemi-side-003.jpg Kokartlı turist rehberi İlkay Özen, pandemi döneminde Side'de kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına Rus, Ukrayna ve Polonyalı turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. İlkay Özen, '' Antalya'ya gelen bir Ukraynalı, Rus ve Polonyalı tatil dönüşünde Side Antik Kent'i gezmeden ve Apollon Tapınağı'nda hatıra fotoğrafı çektirmeden Kiev'e Moskova'ya, St. Petersburg'a ve Varşova'ya dönmek istemiyor. Rus ve Polonyalı turistlerin Side'de kültür ve arkeolojik varlıkları tanıma turlarına geçmiş yıllara göre düşükte olsa bu sene az da olsa vardı.  '' diye konuştu.
pandemi-side-004.jpg
pandemi-side-005.jpg

pandemi-side-007.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (