( (

Pandemi Döneminde Çocukların Yaşadıkları Sorunlar Araştırılacak

Gündem 22.01.2021 - 14:54, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Pandemi Döneminde Çocukların Yaşadıkları Sorunlar Araştırılacak

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM),Avrupa Birliği tarafından desteklenen projesiyle pandemi döneminde çocukların yaşadıkları sorunları araştırıyor.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM), 2020 Sonbahar döneminde Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’na sunularak kabul edilen “Covid – 19’la Mücadele ve Salgın Sonrasında Çocuk ve Gençlerin Psiko Sosyal Direnim ve Sosyal Uyum Süreçlerinin Desteklenmesi (SD4/COV/0384)” projesi ile pandemi döneminde evlere kapanan çocukların yaşadıkları deneyimleri araştıracak. Proje, Esenyurt Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek. Proje kapsamında Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyi, Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği uzmanları, Esenyurt’lu çocuklarda tarama araştırması yapacak. Proje çalışmaları sonunda hazırlanacak olan 10 kısa film ise kamuoyuna sunulacak. Proje ekibinde ise İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM), Esenyurt Kent Konseyi, Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nden 17 uzman bulunuyor. İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer DODURKA proje ile ilgili şunları söyledi: ‘’Üniversitemiz pandemi döneminde, başta RUPAM olmak üzere araştırma merkezlerimizle, bilimsel araştırmalara daha fazla ağırlık verdi. Tüm dünyada olduğu gibi bizde üniversite olarak Covid 19 pandemisinin etkilerini izlemeye çalışıyoruz. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’na sunularak kabul edilen projemiz bu çalışmalarımızdan sadece biri. Esenyurt Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimizi projede çocuklar, pandemi döneminde yaşadıklarını anlatacak, uzmanlarımız ise çocukların yaşadıklarını yorumlayacak. Bu projenin, çocuklara yönelik olması, Esenyurt gibi ülkemizin en fazla nüfusa sahip ilçesinde, Kent Konseyi ve Kentsel Gelişim Sosyal Araştırmalar Derneği işbirliği ile gerçekleşmesi, araştırmanın sonuçları açısından oldukça önemli.  Bu araştırmalar pandemiden dolayı yaşanan sosyal resesyonu daha iyi anlamamızı sağlayacak’’ ifadelerini kullandı. Esenyurt Kent Konseyi başkanı Tuncer DAĞ, RUPAM Müdürü Dr. Süleyman ÖZMEN ve Kentsel Gelişim Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Dr. Zeynep Banu DALAMAN ise projenin pandemi tedbirleri ve kısıtlamalarından en fazla etkilenen kesim olan çocuklarımızın yaşadıklarını, deneyimlerini artırması ve konunun toplum yararına bilim açısından değer ifade etmesi bakımından önemli olduğunu belirttiler. Proje kapsamında hazırlanacak kısa filmler ve araştırma projesi raporu Mart ayında kamuoyu ile paylaşılacak.
İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM),Avrupa Birliği tarafından desteklenen projesiyle pandemi döneminde çocukların yaşadıkları sorunları araştırıyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM), 2020 Sonbahar döneminde Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’na sunularak kabul edilen “Covid – 19’la Mücadele ve Salgın Sonrasında Çocuk ve Gençlerin Psiko Sosyal Direnim ve Sosyal Uyum Süreçlerinin Desteklenmesi (SD4/COV/0384)” projesi ile pandemi döneminde evlere kapanan çocukların yaşadıkları deneyimleri araştıracak. Proje, Esenyurt Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek. Proje kapsamında Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyi, Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği uzmanları, Esenyurt’lu çocuklarda tarama araştırması yapacak. Proje çalışmaları sonunda hazırlanacak olan 10 kısa film ise kamuoyuna sunulacak.

Proje ekibinde ise İstanbul Rumeli Üniversitesi Küresel Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (RUPAM), Esenyurt Kent Konseyi, Kentsel Gelişim ve Sosyal Araştırmalar Derneği’nden 17 uzman bulunuyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer DODURKA proje ile ilgili şunları söyledi: ‘’Üniversitemiz pandemi döneminde, başta RUPAM olmak üzere araştırma merkezlerimizle, bilimsel araştırmalara daha fazla ağırlık verdi. Tüm dünyada olduğu gibi bizde üniversite olarak Covid 19 pandemisinin etkilerini izlemeye çalışıyoruz. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı’na sunularak kabul edilen projemiz bu çalışmalarımızdan sadece biri. Esenyurt Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirdiğimizi projede çocuklar, pandemi döneminde yaşadıklarını anlatacak, uzmanlarımız ise çocukların yaşadıklarını yorumlayacak. Bu projenin, çocuklara yönelik olması, Esenyurt gibi ülkemizin en fazla nüfusa sahip ilçesinde, Kent Konseyi ve Kentsel Gelişim Sosyal Araştırmalar Derneği işbirliği ile gerçekleşmesi, araştırmanın sonuçları açısından oldukça önemli.  Bu araştırmalar pandemiden dolayı yaşanan sosyal resesyonu daha iyi anlamamızı sağlayacak’’ ifadelerini kullandı.

Esenyurt Kent Konseyi başkanı Tuncer DAĞ, RUPAM Müdürü Dr. Süleyman ÖZMEN ve Kentsel Gelişim Sosyal Araştırmalar Derneği Başkanı Dr. Zeynep Banu DALAMAN ise projenin pandemi tedbirleri ve kısıtlamalarından en fazla etkilenen kesim olan çocuklarımızın yaşadıklarını, deneyimlerini artırması ve konunun toplum yararına bilim açısından değer ifade etmesi bakımından önemli olduğunu belirttiler.

Proje kapsamında hazırlanacak kısa filmler ve araştırma projesi raporu Mart ayında kamuoyu ile paylaşılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (