( (

Oteller Açılınca Kat Görevlisi Kadınlar Çalışmada '' Endişe Taşıyor'

Turizm 12.05.2020 - 11:12, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Oteller Açılınca Kat Görevlisi Kadınlar Çalışmada '' Endişe Taşıyor'

Oda temizliğini yapan kat görevlileri için çarşaf değiştirme oda temizliği ve havalandırma banyo ve tuvalet temizlikleri nedeniyle hijyen hususunda nasıl korunacakları endişe taşıyor.
 Antalya'da otellerde kat görevlisi olarak çalışan (maid) bayanlar 1 Haziran'da otellerin açılmasıyla otellerde çalışma konusunda korku yaşıyor. Turistlerin kaldıkları otellerin odalarını temizleyen kat görevlisi kadınlar, 2020 yılında yeni tip Karona virüsü nedeniyle (Covıd 19 ) turisttin kalmasına bağlı oda temizliğini yaptıkları için çarşaf değiştirme oda temizliği ve havalandırma banyo ve tuvalet temizlikleri nedeniyle hijyen hususunda nasıl korunacakları endişe taşıyor.   Antalya Otellerde Kat Görevlileri Çalışanları Dayanışma Platformu Başkanı Saliha Sert yaptığı açıklamada, Covıd 19 korunma kapsamında otele gelen turistle oda temizliği kapsamında ilk muhatap olacak olanın kat görevlisi olarak çalışan bayanlar ile meydancıların(otelin genel temizliği yapanlar). Antalya genelinde 60 bin kat görevlisi ve meydancı var. Oteller açılınca Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) belirlediği kriterler hayata geçirilmeden çalışmaları riskli olur. Özel elbisesi olmalı. özel maskesi olmalı tıpki acil servis doktorları gibi oda dezenfekte şartları konusunda özel eğitimden geçirilmeli. Özellikle Alman turistler bu yıl gelse bile oda temizliğinde haklı olarak titiz olacaktır. bayanların elbise değiştirme odaları ve derece ölçüm aletleri olması gerekir. Kat görevlilerinin birinci önceliği önce sağlık olacaktır. Hatta aldıkları metal bahşiş ve kağıt Avrolar bile dezenfekte edilmesi gerekecektir. Bu terdirginlikten ötürü çok sayıda tutizm sektöründe kat görevlisi kadın çalışıp çalışmada korku ve endişeye bağlı kararsızlık yaşıyor. '' diye konuştu. Sert, örneğin Manavgat'ta kat görevlisi bayan arkadaş otellerinkapalı olmasına bağlı memleketlerine göçtü;sezon açıldığında otellerin en fazla sıkıntı çekeceği konuların başında '' kalifiye eleman sıkıntısı '' olacağını sözlerine ekledi.    20 yıldır geçimini otellerde kat görevlisi olarak sağladığını belirten Hanife Garip , il defa bu sene zorluk yaşadıklarını söyledi. Garip,'' Sezon açıldığında Covıd 19 nedeniyle turistlerin yatak çarşaf ve osda temizliğini yaptığımız için çalışmada ister istemez insan korku yaşıyor.'' ifadesinde bulundu. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
Oda temizliğini yapan kat görevlileri için çarşaf değiştirme oda temizliği ve havalandırma banyo ve tuvalet temizlikleri nedeniyle hijyen hususunda nasıl korunacakları endişe taşıyor.
 Antalya'da otellerde kat görevlisi olarak çalışan (maid) bayanlar 1 Haziran'da otellerin açılmasıyla otellerde çalışma konusunda korku yaşıyor.

Turistlerin kaldıkları otellerin odalarını temizleyen kat görevlisi kadınlar, 2020 yılında yeni tip Karona virüsü nedeniyle (Covıd 19 ) turisttin kalmasına bağlı oda temizliğini yaptıkları için çarşaf değiştirme oda temizliği ve havalandırma banyo ve tuvalet temizlikleri nedeniyle hijyen hususunda nasıl korunacakları endişe taşıyor.
 

Antalya Otellerde Kat Görevlileri Çalışanları Dayanışma Platformu Başkanı Saliha Sert yaptığı açıklamada, Covıd 19 korunma kapsamında otele gelen turistle oda temizliği kapsamında ilk muhatap olacak olanın kat görevlisi olarak çalışan bayanlar ile meydancıların(otelin genel temizliği yapanlar). Antalya genelinde 60 bin kat görevlisi ve meydancı var. Oteller açılınca Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) belirlediği kriterler hayata geçirilmeden çalışmaları riskli olur.

kat-gorevlisi--001.jpg

Özel elbisesi olmalı. özel maskesi olmalı tıpki acil servis doktorları gibi oda dezenfekte şartları konusunda özel eğitimden geçirilmeli. Özellikle Alman turistler bu yıl gelse bile oda temizliğinde haklı olarak titiz olacaktır. bayanların elbise değiştirme odaları ve derece ölçüm aletleri olması gerekir. Kat görevlilerinin birinci önceliği önce sağlık olacaktır. Hatta aldıkları metal bahşiş ve kağıt Avrolar bile dezenfekte edilmesi gerekecektir. Bu terdirginlikten ötürü çok sayıda tutizm sektöründe kat görevlisi kadın çalışıp çalışmada korku ve endişeye bağlı kararsızlık yaşıyor. '' diye konuştu. Sert, örneğin Manavgat'ta kat görevlisi bayan arkadaş otellerinkapalı olmasına bağlı memleketlerine göçtü;sezon açıldığında otellerin en fazla sıkıntı çekeceği konuların başında '' kalifiye eleman sıkıntısı '' olacağını sözlerine ekledi. 

kat-gorevlisi--002.jpg

 

20 yıldır geçimini otellerde kat görevlisi olarak sağladığını belirten Hanife Garip , il defa bu sene zorluk yaşadıklarını söyledi. Garip,'' Sezon açıldığında Covıd 19 nedeniyle turistlerin yatak çarşaf ve osda temizliğini yaptığımız için çalışmada ister istemez insan korku yaşıyor.'' ifadesinde bulundu.

kat-gorevlisi--003.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (