( (

Öge, Kitabını İmzaladı

Kültür Sanat 09.02.2020 - 14:08, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Öge, Kitabını İmzaladı

Gazeteci-Yazar Ali Sait Öge, “Önce İnsan Olmak Sonrası mı? GAZETECİLİK” adlı kitabını imzaladı.
Konya Gazeteciler Cemiyeti salonunda kitabını imzalayan Öge, aynı zamanda doğum günü olması dolayısıyla iki sevinci birlikte yaşadı.   Öge’yi imza gününde meslektaşları, dostları, ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı.   Duygulu anlar yaşayan Öge, bu mutlu gününde kendini yalnız bırakmayan bütün dostlarına teşekkür etti.   Mesleğe 1987 yılında Yeni Konya Gazetesi’nde kırımcı olarak başladığı ifade eden Ali Sait Öge, “Kitabımda, Kelikçilik-Kırımcılık-Temizlikçilik-Kastecilik ve Gazetecilik’… İşte Ali Sait Öge’nin mesleğe ilk adımı attığı tarihten bugüne kadar geçen 32 yılda kat ettiği mesafe ve yol haritası bu şekilde idi.   Gazetecilik de zaten acısıyla, tatlısıyla yüzlerce anıyı hafızalarda barındıran, her gün yeni anılara, yeni maceralara yol alan bir gemi misaliydi” dedi.    “Hem sadece benim değil bu mesleğe gönül veren hemen hepimizin unutamayacağı abartısız yüzlerce acı ve tatlı anıları vardı” diyen Öge, şöyle konuştu: “Nasıl ki bizlerden önce bu mesleğe gönül veren ağabeylerimiz anıları ile meslekte yaşadıkları zorlukları ve ‘Nasıl gazeteci olunur’ sorusunun cevaplarından oluşan yazıları ve kitapları ile bizlere bir ‘Miras’ bıraktı ise bizlerde bu güzel geleneği devam ettirmek zorundaydık.  Biraz bunun bilinci ile biraz bizden sonra bu mesleğe gönül verecek olan genç arkadaşlara belki bir katkı olur düşüncesi ile bende hasbel kader bu satırları kâğıda dökmeye başladım. Mesleğin erbabı olan ağabeylerimizin bizlere bıraktığı ‘Gazetecilik Onuru’ nu nasıl emanet olarak teslim aldıysak bizlerde bu onuru zedelemeden bizden sonraki meslektaşlarımıza olduğu gibi bırakmak zorundaydık. En azından bana düşen bu görevi yerine getirmek için kendimi sorumlu hissediyordum. Ancak gazetecilik öyle değil. Her gün gittiğin haberlerden, yaşadıklarından, tanık olduğun onlarca olaydan sonra yaşadığın anılarını anlatmakla bitiremesin. Çünkü mesleğin gereği yaşadığın anlar, gittiğin olaylar, yaptığın haberler ve ilginç rastlantılar rakamlara sığmayacak kadar çoktur. 30 yılı aşkın meslek hayatımda beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma, meslektaşlarıma, müdürlerime, muhabir arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim.”   Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı(KGC) Başkanı Sefa Özdemir Ali Sait Öge’yi kutlayarak, ‘’Medeni cesareti ve 30 yıllık anılarını bu kitapta topladığına inanıyorum. Güzel bir çalışma olmuş, kutlar, başarılarının devamını dilerim’’ dedi.   Konuşmaların ardından Ali Sait Öge kitabını imzaladı.    
Gazeteci-Yazar Ali Sait Öge, “Önce İnsan Olmak Sonrası mı? GAZETECİLİK” adlı kitabını imzaladı.

Konya Gazeteciler Cemiyeti salonunda kitabını imzalayan Öge, aynı zamanda doğum günü olması dolayısıyla iki sevinci birlikte yaşadı.

 

Öge’yi imza gününde meslektaşları, dostları, ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı.

 

Duygulu anlar yaşayan Öge, bu mutlu gününde kendini yalnız bırakmayan bütün dostlarına teşekkür etti.

 

Mesleğe 1987 yılında Yeni Konya Gazetesi’nde kırımcı olarak başladığı ifade eden Ali Sait Öge, “Kitabımda, Kelikçilik-Kırımcılık-Temizlikçilik-Kastecilik ve Gazetecilik’… İşte Ali Sait Öge’nin mesleğe ilk adımı attığı tarihten bugüne kadar geçen 32 yılda kat ettiği mesafe ve yol haritası bu şekilde idi.

 

Gazetecilik de zaten acısıyla, tatlısıyla yüzlerce anıyı hafızalarda barındıran, her gün yeni anılara, yeni maceralara yol alan bir gemi misaliydi” dedi. 

 

“Hem sadece benim değil bu mesleğe gönül veren hemen hepimizin unutamayacağı abartısız yüzlerce acı ve tatlı anıları vardı” diyen Öge, şöyle konuştu: “Nasıl ki bizlerden önce bu mesleğe gönül veren ağabeylerimiz anıları ile meslekte yaşadıkları zorlukları ve ‘Nasıl gazeteci olunur’ sorusunun cevaplarından oluşan yazıları ve kitapları ile bizlere bir ‘Miras’ bıraktı ise bizlerde bu güzel geleneği devam ettirmek zorundaydık.  Biraz bunun bilinci ile biraz bizden sonra bu mesleğe gönül verecek olan genç arkadaşlara belki bir katkı olur düşüncesi ile bende hasbel kader bu satırları kâğıda dökmeye başladım. Mesleğin erbabı olan ağabeylerimizin bizlere bıraktığı ‘Gazetecilik Onuru’ nu nasıl emanet olarak teslim aldıysak bizlerde bu onuru zedelemeden bizden sonraki meslektaşlarımıza olduğu gibi bırakmak zorundaydık. En azından bana düşen bu görevi yerine getirmek için kendimi sorumlu hissediyordum. Ancak gazetecilik öyle değil. Her gün gittiğin haberlerden, yaşadıklarından, tanık olduğun onlarca olaydan sonra yaşadığın anılarını anlatmakla bitiremesin. Çünkü mesleğin gereği yaşadığın anlar, gittiğin olaylar, yaptığın haberler ve ilginç rastlantılar rakamlara sığmayacak kadar çoktur. 30 yılı aşkın meslek hayatımda beni yalnız bırakmayan tüm dostlarıma, meslektaşlarıma, müdürlerime, muhabir arkadaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim.”

 

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı(KGC) Başkanı Sefa Özdemir Ali Sait Öge’yi kutlayarak, ‘’Medeni cesareti ve 30 yıllık anılarını bu kitapta topladığına inanıyorum. Güzel bir çalışma olmuş, kutlar, başarılarının devamını dilerim’’ dedi.

 

Konuşmaların ardından Ali Sait Öge kitabını imzaladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (