( (

NEÜ, Akademik Performansta Yükselişte

Eğitim 14.10.2020 - 16:49, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

NEÜ, Akademik Performansta Yükselişte

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerinin yer aldığı kategoride, 95 üniversite içerisinde 4 basamak yükselerek 9’uncu sıraya yükseldi.
NEÜ, 110 devlet üniversitesi arasında 8 sıra yükselerek 41’inci, tüm üniversiteler içerisinde de 10 basamak birden yükselerek 50’inci oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkiye'deki tüm üniversitelerin akademik performansının sıralandığı ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nın (URAP) açıkladığı listede geçen seneye göre her kategoride yükseliş sergiledi. URAP 2020-2021 yılı verilerine göre genel sıralamada 50’nci sırada yer alan NEÜ, devlet üniversiteleri sıralamasında 41, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 9’uncu oldu. Konu hakkında değerlendirmede bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, akademik performansın, nitelik bağlamında en çok önem verdikleri başlıklardan biri olduğunu vurguladı. Rektör Zorlu, bilimsel yayıncılığa vermiş oldukları desteğin somut adımı olarak Türkiye’de ilk defa ‘Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü’nü kurduklarını belirterek, bilimsel yayıncılıkta dünyanın öncü yayınevleriyle yapılan işbirliklerinin, akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerine yönelik yapılan online eğitimler ile yazar çalıştaylarının, bilimsel yayıncılıkta niteliği ve verimliliği artırma adına yürütülen proje ve alt yapı iyileştirme faaliyetlerinin kurumsal anlamda üniversiteyi üst sıralara taşıdığını kaydetti. Zorlu, sadece makale özelinde, Web of Science’a (WOS) göre 217 üniversite arasında geçen yıla göre yaklaşık 25 sıra birden yükselerek 33’üncü sırada olduklarını, TÜBİTAK Ulakbim kapsamında TR DİZİN’de yer alan 1857 yayın sayısıyla da 217 üniversite arasında 48’inci sırada olduklarını, yayıncılık anlamında da ciddi bir yol kaydettiklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, 2000 yılından sonra kurulmuş 95 üniversite içerisinde bu sene 4 basamak ilerleyerek 9’uncu sırada yer aldıklarını ve öncelikli hedeflerinin 2000’den sonra kurulan, yeni nesil üniversite olarak da adlandırılan üniversiteler içerisinde ilk sıraya yükselmek olduğunu ifade etti.
Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), 2000 yılından sonra kurulan üniversitelerinin yer aldığı kategoride, 95 üniversite içerisinde 4 basamak yükselerek 9’uncu sıraya yükseldi.

NEÜ, 110 devlet üniversitesi arasında 8 sıra yükselerek 41’inci, tüm üniversiteler içerisinde de 10 basamak birden yükselerek 50’inci oldu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkiye'deki tüm üniversitelerin akademik performansının sıralandığı ODTÜ University Ranking by Academic Performance Laboratuvarı'nın (URAP) açıkladığı listede geçen seneye göre her kategoride yükseliş sergiledi.

URAP 2020-2021 yılı verilerine göre genel sıralamada 50’nci sırada yer alan NEÜ, devlet üniversiteleri sıralamasında 41, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında ise 9’uncu oldu.

Konu hakkında değerlendirmede bulunan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, akademik performansın, nitelik bağlamında en çok önem verdikleri başlıklardan biri olduğunu vurguladı.

Rektör Zorlu, bilimsel yayıncılığa vermiş oldukları desteğin somut adımı olarak Türkiye’de ilk defa ‘Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü’nü kurduklarını belirterek, bilimsel yayıncılıkta dünyanın öncü yayınevleriyle yapılan işbirliklerinin, akademisyenler ve lisansüstü öğrencilerine yönelik yapılan online eğitimler ile yazar çalıştaylarının, bilimsel yayıncılıkta niteliği ve verimliliği artırma adına yürütülen proje ve alt yapı iyileştirme faaliyetlerinin kurumsal anlamda üniversiteyi üst sıralara taşıdığını kaydetti. Zorlu, sadece makale özelinde, Web of Science’a (WOS) göre 217 üniversite arasında geçen yıla göre yaklaşık 25 sıra birden yükselerek 33’üncü sırada olduklarını, TÜBİTAK Ulakbim kapsamında TR DİZİN’de yer alan 1857 yayın sayısıyla da 217 üniversite arasında 48’inci sırada olduklarını, yayıncılık anlamında da ciddi bir yol kaydettiklerini ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, 2000 yılından sonra kurulmuş 95 üniversite içerisinde bu sene 4 basamak ilerleyerek 9’uncu sırada yer aldıklarını ve öncelikli hedeflerinin 2000’den sonra kurulan, yeni nesil üniversite olarak da adlandırılan üniversiteler içerisinde ilk sıraya yükselmek olduğunu ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (