( (

Naylon Torbalar ve Jet Skiler Caretta Carettaları Öldürüyor

Turizm 21.05.2020 - 12:13, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Naylon Torbalar ve Jet Skiler Caretta Carettaları Öldürüyor

DHKD gönüllüsü Mehmet Çelikten, caretta carettaların haylon torbalar, jet ski ve sürat motoru çarpması sonucu öldüğünü söyledi.  Doğal Hayatı Koruma Derneği(DHKD) Antalya Side Gönüllü Sorumlusu Mehmet Çelikten, deniz kaplumbağaları caretta carettalar ile kara kaplumbağaları için en riskli dönem olduğunu söyledi. Mehmet Çelikten, her yıl Akdeniz kıyılarında 50'nin üstünde caretta carettanın balıkçı ağlarına takılarak, yumurtadan çıkarken yavruyken köpek yemesi, denize atılan beyaz şeffaf naylon torbaları deniz anası zannedip yemeye çalışırken boğulduklarını, ayrıca jet ski ve sürat motoru çarpması sonucu öldüğünü söyledi. Yine aynı tatil yörelerinde hızlı ve dikkatsiz otomobil kullanmaya bağlı 100 kara kaplumbağasının otomobil ve traktör ezmesi sonucu öldüğünü belirten Çelikten, deniz kaplumbağalarının 100 milyon yıldır denizlerde yaşadığını bir kara kaplumbağasının 27 yıl olduğunu kaydetti. Çelikten şunları kaydetti:'' Denize girme dönemi demek caretta carettaların en fazla öldüğü dönem demek. Caretta carettalar en fazla denize atılan şeffaf naylonları '' deniz anası '' zannederek yemesiyle boğularak ölüyor. İkincide denizde sürat teknelerinin motorlarının pervanesine sıkışarak ve balıkçı ağlarına takılarak can veriyor. Dünya Doğal Hayatı tarafından 1982 yılından bu yana deniz kaplumbağalarının üreme alanlarının azalması daralması ve yanlış avlanmalar ve plastik atıklar nedeniyle dünyada nesli yok olma tehlikesi altında listesinde yer almıştır. Kara kaplumbağları da yoğun araç kullanımına bağlı son 40 yıldır risk grubu altındadır.'' ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
DHKD gönüllüsü Mehmet Çelikten, caretta carettaların haylon torbalar, jet ski ve sürat motoru çarpması sonucu öldüğünü söyledi.


 Doğal Hayatı Koruma Derneği(DHKD) Antalya Side Gönüllü Sorumlusu Mehmet Çelikten, deniz kaplumbağaları caretta carettalar ile kara kaplumbağaları için en riskli dönem olduğunu söyledi.
Mehmet Çelikten, her yıl Akdeniz kıyılarında 50'nin üstünde caretta carettanın balıkçı ağlarına takılarak, yumurtadan çıkarken yavruyken köpek yemesi, denize atılan beyaz şeffaf naylon torbaları deniz anası zannedip yemeye çalışırken boğulduklarını, ayrıca jet ski ve sürat motoru çarpması sonucu öldüğünü söyledi.

-caretta-carettalar.jpg

Yine aynı tatil yörelerinde hızlı ve dikkatsiz otomobil kullanmaya bağlı 100 kara kaplumbağasının otomobil ve traktör ezmesi sonucu öldüğünü belirten Çelikten, deniz kaplumbağalarının 100 milyon yıldır denizlerde yaşadığını bir kara kaplumbağasının 27 yıl olduğunu kaydetti.

-caretta-carettalar-001.jpg

Çelikten şunları kaydetti:'' Denize girme dönemi demek caretta carettaların en fazla öldüğü dönem demek. Caretta carettalar en fazla denize atılan şeffaf naylonları '' deniz anası '' zannederek yemesiyle boğularak ölüyor. İkincide denizde sürat teknelerinin motorlarının pervanesine sıkışarak ve balıkçı ağlarına takılarak can veriyor. Dünya Doğal Hayatı tarafından 1982 yılından bu yana deniz kaplumbağalarının üreme alanlarının azalması daralması ve yanlış avlanmalar ve plastik atıklar nedeniyle dünyada nesli yok olma tehlikesi altında listesinde yer almıştır. Kara kaplumbağları da yoğun araç kullanımına bağlı son 40 yıldır risk grubu altındadır.''

-caretta-carettalar-002.jpg

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (