( (

Moskova’da Aşı Başladı, 2 Hafta Kuyruk Var

Dünya 05.12.2020 - 22:42, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Moskova’da Aşı Başladı, 2 Hafta Kuyruk Var

Rusya'da epidemiyle mücadelede yeni ve kritik dönem: Cumartesi sabahı Moskova'da koronavirüse karşı toplu aşılama kampanyası resmen başladı.
Rusya'da epidemiyle mücadelede yeni ve kritik dönem: Cumartesi sabahı Moskova'da koronavirüse karşı toplu aşılama kampanyası resmen başladı. Programın başladığını Belesiye Baikanı Sergey Sobyanin'in  bu sabah web sitesinden duyurdu. Cuma günü mos.ru resmi web sitesi üzerinden kayıt yaptıran binlerce sağlık personeli, öğretmen ve sosyal hizmet görevlilerine aşı yapılacak.  Moskovalılar, kurulan 70 noktadan birinde ücretsiz aşı yaptırabilecek. Aşılama noktaları 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacak Prosedür için mos.ru portalı üzerinden kayt yaptrmak gerekiyor. Bunu, sadece başkentin kliniklerinde kayıtlı olanlar  yaptırabiliyor. Sadece 18-60 yaş arasında olanlar, kronik hastalığı olmayanlar aşı vurunabilecek. Moskova'da bugün başvuruda bulunana iki hafta sonrası için gün verildiği bildirildi. Aşı için pasaport, OMI sağlık poliçesi ve öncelikli gruptan olduğunu kanıtlayan işyerinden belge gerekiyor. Tüm süreç yaklaşık bir saat sürüyor. Önce doktor tarafından 10 dakikalık bir muayene yapılıyor, ardından aşı her hasta için yaklaşık 15 dakika sürern bir işelmle çözünürlük haline getirilerek hazırlanıyor. Aşılamadan sonra, doktorlar her hastanın durumundaki değişimi 30 dakika izledikten sonra evine gitmesine izin veriyor. Rusya genelinde aşı kampanyası da gelecek hafta başlanacak. Aşıların bölgelere sevkiyatının sürdüğü bildirildi. Moskova’da Sputnik V aşısı olanların yüzde 1.5'i Kovid-19'a yakalandı  Bu arada Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Rakova, Sputnik V aşısı yapılan 20 bin Moskovalıdan 273'inin, yani toplam sayının yüzde 1.5’nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını açıkladı. Rakova, dünkü basın toplantısında "Bugün itibariyle 20 binden fazla kişi, tescil sonrası klinik araştırma kapsamında, her iki dozu da aldı. Sadece 273 kişi hastalandı, bu da aşı olanların yüzde 1.5'i" ifadelerini kullandı. Sputnik'in haberine göre Rakova, gönüllülerin bir kısmının plasebo aldığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek haftadan itibaren geniş kapsamlı aşılama kampanyasının başlatılması emrini vermişti. Rusya’da aşılama ücretsiz yapılacak ve zorunlu olmayacak.  
Rusya'da epidemiyle mücadelede yeni ve kritik dönem: Cumartesi sabahı Moskova'da koronavirüse karşı toplu aşılama kampanyası resmen başladı.
Rusya'da epidemiyle mücadelede yeni ve kritik dönem: Cumartesi sabahı Moskova'da koronavirüse karşı toplu aşılama kampanyası resmen başladı. Programın başladığını Belesiye Baikanı Sergey Sobyanin'in  bu sabah web sitesinden duyurdu. Cuma günü mos.ru resmi web sitesi üzerinden kayıt yaptıran binlerce sağlık personeli, öğretmen ve sosyal hizmet görevlilerine aşı yapılacak. 

Moskovalılar, kurulan 70 noktadan birinde ücretsiz aşı yaptırabilecek. Aşılama noktaları 08:00-20:00 saatleri arasında açık olacak

Prosedür için mos.ru portalı üzerinden kayt yaptrmak gerekiyor. Bunu, sadece başkentin kliniklerinde kayıtlı olanlar  yaptırabiliyor. Sadece 18-60 yaş arasında olanlar, kronik hastalığı olmayanlar aşı vurunabilecek.

Moskova'da bugün başvuruda bulunana iki hafta sonrası için gün verildiği bildirildi.

Aşı için pasaport, OMI sağlık poliçesi ve öncelikli gruptan olduğunu kanıtlayan işyerinden belge gerekiyor. Tüm süreç yaklaşık bir saat sürüyor. Önce doktor tarafından 10 dakikalık bir muayene yapılıyor, ardından aşı her hasta için yaklaşık 15 dakika sürern bir işelmle çözünürlük haline getirilerek hazırlanıyor. Aşılamadan sonra, doktorlar her hastanın durumundaki değişimi 30 dakika izledikten sonra evine gitmesine izin veriyor.

Rusya genelinde aşı kampanyası da gelecek hafta başlanacak. Aşıların bölgelere sevkiyatının sürdüğü bildirildi.

Moskova’da Sputnik V aşısı olanların yüzde 1.5'i Kovid-19'a yakalandı 

Bu arada Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Rakova, Sputnik V aşısı yapılan 20 bin Moskovalıdan 273'inin, yani toplam sayının yüzde 1.5’nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığını açıkladı.

Rakova, dünkü basın toplantısında "Bugün itibariyle 20 binden fazla kişi, tescil sonrası klinik araştırma kapsamında, her iki dozu da aldı. Sadece 273 kişi hastalandı, bu da aşı olanların yüzde 1.5'i" ifadelerini kullandı.

Sputnik'in haberine göre Rakova, gönüllülerin bir kısmının plasebo aldığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecek haftadan itibaren geniş kapsamlı aşılama kampanyasının başlatılması emrini vermişti. Rusya’da aşılama ücretsiz yapılacak ve zorunlu olmayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (