( (

Milletvekili ve Danışmanlar, Selçuk’ta Yüksek Lisans Eğitimi Görebilecek

27.08.2020 - 13:52, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Milletvekili ve Danışmanlar, Selçuk’ta Yüksek Lisans Eğitimi Görebilecek

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Parlamenter Danışmanları Derneği arasında, SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde “uluslararası ilişkiler” ve “siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler” tezsiz yüksek lisans programı açılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Yeterli başvuru sayısı sağlanması halinde açılacak programlarda, derneğe kayıtlı üye ve üyelerin birinci derece akrabaları ile dernekçe uygun görülecek kişiler eğitim görebilecek.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, iş birliği protokolü kapsamında, milletvekili ve danışmanlarına eğitim vermekten büyük onur duyacaklarını söyledi. Bu anlamda, Selçuk Üniversitesi olarak bakanlık ve parlamentoda bulunan birçok önemli ismi mezun verdiklerini ifade eden Rektör Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak Parlamenter Danışmanları Derneği ile tezsiz yüksek lisans ve eğitim iş birliği anlamında ikinci protokolümüzü gerçekleştiriyoruz. Geçmişte, Sosyal Bilimler Enstitüsü uluslararası ilişkiler programı kapsamında gerçekleştirmiştik. Sizler gibi değerli öğrencilerimizle tanışma fırsatımız oldu. İnşallah bundan sonra da yeni öğrencilerimiz üniversitemize katkı sağlayacak. Bizler de parlamentodaki hem danışmanlarımıza hem vekillerimize böyle bir katkı, ilmi destek sağlamış olacağız. Üniversite ve parlamento iş birliğine öncülük ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah, bundan sonraki süreçte de iş birliği alanlarımızı genişleterek devam ederiz. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.   “EĞİTİME YÖNELİK ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ” Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necip Yüce ise dernek olarak 2005 yılından bu yana parlamento bünyesinde faaliyet gösterdiklerini belirtti. Demokratik temelde, ulusal ve uluslararası ölçekte ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Yüce, “Bu anlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Yine geçmişte, Başbakanlık ile önemli projeler yaptık. Bugüne kadar yaptığımız en önemli projeleri, eğitim projeleri olarak değerlendiriyoruz. Bunlar için de Selçuk Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz yüksek lisans programına ilişkin iş birliği protokolünü oldukça önemsiyoruz. Öğrencileriniz arasında önemli şahsiyetler var. Mecliste grubu bulunan partilerin danışmanları ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri ile iktidar partisinin milletvekilleri de öğrencileriniz arasında yer alıyor. Dolayısıyla çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyorsunuz. Bu anlamda, şahsım, dernek yönetim kurulumuz adına size ve üniversite camianıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.   Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necip Yüce, iş birliği protokolünü imzaladı. Sonrasında, Yüce, derneğin fahri üyesi olan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a rozet takdim etti.   Protokol törenine, Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu da eşlik etti.
Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Parlamenter Danışmanları Derneği arasında, SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsünde “uluslararası ilişkiler” ve “siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler” tezsiz yüksek lisans programı açılmasına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı. Yeterli başvuru sayısı sağlanması halinde açılacak programlarda, derneğe kayıtlı üye ve üyelerin birinci derece akrabaları ile dernekçe uygun görülecek kişiler eğitim görebilecek.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy rektörlük binasında düzenlenen protokol töreninde yaptığı konuşmada, iş birliği protokolü kapsamında, milletvekili ve danışmanlarına eğitim vermekten büyük onur duyacaklarını söyledi. Bu anlamda, Selçuk Üniversitesi olarak bakanlık ve parlamentoda bulunan birçok önemli ismi mezun verdiklerini ifade eden Rektör Aksoy, “Selçuk Üniversitesi olarak Parlamenter Danışmanları Derneği ile tezsiz yüksek lisans ve eğitim iş birliği anlamında ikinci protokolümüzü gerçekleştiriyoruz. Geçmişte, Sosyal Bilimler Enstitüsü uluslararası ilişkiler programı kapsamında gerçekleştirmiştik. Sizler gibi değerli öğrencilerimizle tanışma fırsatımız oldu. İnşallah bundan sonra da yeni öğrencilerimiz üniversitemize katkı sağlayacak. Bizler de parlamentodaki hem danışmanlarımıza hem vekillerimize böyle bir katkı, ilmi destek sağlamış olacağız. Üniversite ve parlamento iş birliğine öncülük ettiğiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah, bundan sonraki süreçte de iş birliği alanlarımızı genişleterek devam ederiz. Hepimiz için hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu.

 

“EĞİTİME YÖNELİK ÇALIŞMALARI ÖNEMSİYORUZ”

Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necip Yüce ise dernek olarak 2005 yılından bu yana parlamento bünyesinde faaliyet gösterdiklerini belirtti. Demokratik temelde, ulusal ve uluslararası ölçekte ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlatan Yüce, “Bu anlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Yine geçmişte, Başbakanlık ile önemli projeler yaptık. Bugüne kadar yaptığımız en önemli projeleri, eğitim projeleri olarak değerlendiriyoruz. Bunlar için de Selçuk Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz yüksek lisans programına ilişkin iş birliği protokolünü oldukça önemsiyoruz. Öğrencileriniz arasında önemli şahsiyetler var. Mecliste grubu bulunan partilerin danışmanları ve muhalefet partilerinin grup başkanvekilleri ile iktidar partisinin milletvekilleri de öğrencileriniz arasında yer alıyor. Dolayısıyla çok önemli bir hizmet gerçekleştiriyorsunuz. Bu anlamda, şahsım, dernek yönetim kurulumuz adına size ve üniversite camianıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy ve Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necip Yüce, iş birliği protokolünü imzaladı. Sonrasında, Yüce, derneğin fahri üyesi olan Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy’a rozet takdim etti.

 

Protokol törenine, Parlamenter Danışmanları Derneği Yönetim Kurulu da eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (