( (

Mevlana’nın Türbesi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Mevlana Gelince Babası Ayağa Kalktı mı?

Kültür Sanat 15.12.2019 - 14:27, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Mevlana’nın Türbesi Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar Mevlana Gelince Babası Ayağa Kalktı mı?

Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenen Türbe Önü Buluşmalarının sekizinci gününde çadır sohbetleri programına konuk olan Mevlana Müzesi emekli Müdürü Dr. Erdoğan Erol, Hazreti Mevlana’nın Türbesi hakkındaki söylentilere açıklık getirdi.
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türbe Önü Buluşmaları etkinliklerinin sekizinci gününde çadır sohbetleri programına katılan Mevlana Müzesi emekli Müdürü Dr. Erdoğan Erol, Hazreti Mevlana’nın Türbesi hakkındaki söylentilere açıklık getirdi. Yaklaşık 40 yıllık devlet memurluğu sürecinde, 25 yıl Mevlana Müzesi Müdürü olarak görev yapan Erol, Konya’ya gelen birçok yerli ve yabancı devlet adamı, sanatçı ve gruplara rehberlik yaptı.   Mevlana Gelince Babası Ayağa Kalktı mı?   Müze Müdürlüğü görevinin yanı sıra rehberlik yaptığı dönemlerde en çok zorladığı konuyu da değinen Erol şunları söyledi. Mevlana Müzesi’nde Huzur-ı Pir dediğimiz bölümde, Mevlana’nın, Mevlana’nın Babası Sultanü’l Ulema Bahaeddin Veled’in ve Mevlana’nın oğlu Sultan Veled’in mezarlarının bulunduğu yere gelince soru yağmuruna tutuluyoruz. Ayağa kalkan sanduka hangisi? Oğlu mu ayağa kalkmış? Nasıl kalkmış? şeklinde sorulara muhatap oluyorduk” dedi.   Yazdığı, “Mevlana Gelince Babası Ayağa Kalktı mı” isimli kitapta bu yöndeki söylentilere belgeleriyle açıklık getiren Erol, hazırladığı Mevlana Türbesi maketi önünde yaptığı sunumunda, maddi bir kalkışın olmadığını ve olamayacağını dile getirerek, ruhi bir kalkış olabileceği şeklinde çadırı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirleri bilgilendirdi.
Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında düzenlenen Türbe Önü Buluşmalarının sekizinci gününde çadır sohbetleri programına konuk olan Mevlana Müzesi emekli Müdürü Dr. Erdoğan Erol, Hazreti Mevlana’nın Türbesi hakkındaki söylentilere açıklık getirdi.

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün öncülüğünde, Mevlana’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türbe Önü Buluşmaları etkinliklerinin sekizinci gününde çadır sohbetleri programına katılan Mevlana Müzesi emekli Müdürü Dr. Erdoğan Erol, Hazreti Mevlana’nın Türbesi hakkındaki söylentilere açıklık getirdi. Yaklaşık 40 yıllık devlet memurluğu sürecinde, 25 yıl Mevlana Müzesi Müdürü olarak görev yapan Erol, Konya’ya gelen birçok yerli ve yabancı devlet adamı, sanatçı ve gruplara rehberlik yaptı.

 

Mevlana Gelince Babası Ayağa Kalktı mı?

 

Müze Müdürlüğü görevinin yanı sıra rehberlik yaptığı dönemlerde en çok zorladığı konuyu da değinen Erol şunları söyledi. Mevlana Müzesi’nde Huzur-ı Pir dediğimiz bölümde, Mevlana’nın, Mevlana’nın Babası Sultanü’l Ulema Bahaeddin Veled’in ve Mevlana’nın oğlu Sultan Veled’in mezarlarının bulunduğu yere gelince soru yağmuruna tutuluyoruz. Ayağa kalkan sanduka hangisi? Oğlu mu ayağa kalkmış? Nasıl kalkmış? şeklinde sorulara muhatap oluyorduk” dedi.

 

Yazdığı, “Mevlana Gelince Babası Ayağa Kalktı mı” isimli kitapta bu yöndeki söylentilere belgeleriyle açıklık getiren Erol, hazırladığı Mevlana Türbesi maketi önünde yaptığı sunumunda, maddi bir kalkışın olmadığını ve olamayacağını dile getirerek, ruhi bir kalkış olabileceği şeklinde çadırı ziyaret eden yerli ve yabancı misafirleri bilgilendirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (