( (

Merhum Yılmaz Kulluk Mezarı Başında Anıldı

Yaşam 04.11.2018 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Merhum Yılmaz Kulluk Mezarı Başında Anıldı

Gazeteci Yazar İhsan Kayseri şehrin imar edilmesine büyük katkısı olan Kulluk’un, merkez caddeleri periyodik olarak deterjanla yıkattırdığını söyledi. 1933 yılında dünyaya gelen Kulluk’un  zaman içerisinde şehrin önemli işadamlarından biri pozisyonunu edindiğini anlatan Kayseri,  “Belediye Meclis Üyesi iken, Ahmet Hilmi Nalçacı’nın vefatından sonra Belediye Başkanı olan Kulluk evvela yarım kalan yatırımlara sahip çıkıp tamamlanmasını sağladı. Yakın tarihte büyük bir İş Merkezi haline gelen Nalçacı Caddesindeki Otogar ve Belediye Binası karşısındaki siteler onun döneminde tamamlanarak hizmete kazandırıldı. Alaaddin Tepesi, Alaadin Bulvarı ve Mevlana Türbesi arasındaki yolları sun’i yağmurlama yöntemiyle deterjanla yıkatarak temizliğe büyük önem vermiştir. Mezarlık düzenlemeleri ve iç yolları da onun zamanında yapıldı” dedi. 1969-1977 yılları arasında Konya Belediye Başkanlığı yapan Kulluk’un 24 Ağustos 2012 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini ve Üçler Mezarlığına defnedildiğini kaydeden Kayseri, “Konya’nın efsanevi Başkanı ve iş dünyasının başarılı, hayırsever insanını saygıyla ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu. Mümtaz Kulluk’ta babasına vefa gösteren dostlarına teşekkür ederek, “Hem bir siyasetçi, Belediye Başkanı olarak, hem de şehrin ileri gelen bir işadamı olarak babam dürüst olmaya ve daima dürüst kalmaya özen gösterdi. Bize bıraktığı en büyük armağanı da buydu” dedi. Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, Avukat Zafer Küçükkoner, Yazar Muharrem Balatekin’in de katıldığı program Abdurrahman Çınar hocaefendinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla sona erdi.

Gazeteci Yazar İhsan Kayseri şehrin imar edilmesine büyük katkısı olan Kulluk’un, merkez caddeleri periyodik olarak deterjanla yıkattırdığını söyledi.


1933 yılında dünyaya gelen Kulluk’un  zaman içerisinde şehrin önemli işadamlarından biri pozisyonunu edindiğini anlatan Kayseri,  “Belediye Meclis Üyesi iken, Ahmet Hilmi Nalçacı’nın vefatından sonra Belediye Başkanı olan Kulluk evvela yarım kalan yatırımlara sahip çıkıp tamamlanmasını sağladı. Yakın tarihte büyük bir İş Merkezi haline gelen Nalçacı Caddesindeki Otogar ve Belediye Binası karşısındaki siteler onun döneminde tamamlanarak hizmete kazandırıldı. Alaaddin Tepesi, Alaadin Bulvarı ve Mevlana Türbesi arasındaki yolları sun’i yağmurlama yöntemiyle deterjanla yıkatarak temizliğe büyük önem vermiştir. Mezarlık düzenlemeleri ve iç yolları da onun zamanında yapıldı” dedi.


1969-1977 yılları arasında Konya Belediye Başkanlığı yapan Kulluk’un 24 Ağustos 2012 tarihinde tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini ve Üçler Mezarlığına defnedildiğini kaydeden Kayseri, “Konya’nın efsanevi Başkanı ve iş dünyasının başarılı, hayırsever insanını saygıyla ve özlemle anıyoruz” şeklinde konuştu.


Mümtaz Kulluk’ta babasına vefa gösteren dostlarına teşekkür ederek, “Hem bir siyasetçi, Belediye Başkanı olarak, hem de şehrin ileri gelen bir işadamı olarak babam dürüst olmaya ve daima dürüst kalmaya özen gösterdi. Bize bıraktığı en büyük armağanı da buydu” dedi.


Aydınlar Ocağı Başkanı Mustafa Güçlü, Avukat Zafer Küçükkoner, Yazar Muharrem Balatekin’in de katıldığı program Abdurrahman Çınar hocaefendinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duasıyla sona erdi.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (