( (

Meram’ın Kardeş Şehri Mutki Belediyesi’nden Ziyaret

Bölge 13.11.2021 - 12:16, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Meram’ın Kardeş Şehri Mutki Belediyesi’nden Ziyaret

Meram'ın kardeş şehri Bitlis Mutki İlçe Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti. Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Ak Parti Mutki İlçe Başkanı Ali Akın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kavuş özellikle kardeş belediyeler arasındaki dostluk, dayanışma ile ekonomik ve kültürel anlamda işbirliklerini artırabilmek amacıyla gayret gösterdiklerini söyledi.
Meram'ın kardeş şehirlerinden biri olan Bitlis Mutki İlçe Belediye Başkanı Vahdettin Barlak ve AK Parti Mutki İlçe Başkanı Ali Akın, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti. Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’ın da iştirak ettiği ziyaret sıcak bir sohbet ortamında geçti.   BAŞKAN BARLAK; "KONYA VE MERAM'A HAYRAN KALMAMAK ELDE DEĞİL”     Meram gibi güzel bir ilçe ile 'kardeş şehir ve kardeş belediye' olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydeden Bitlis Mutki İlçe Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Meram’ın dünü ve bugünü en güzel şekilde birleştirmiş modern görüntüsüyle kendisini herkese hayran bıraktığının altını çizdi. “Bu kardeşliğin sonsuza kadar devam etmesi en büyük arzumuzdur” diye konuşan Başkan Barlak, sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçelerimizin ve kurumlarımızın ‘kardeşlik’ gibi önemli bir değer altında buluşması bizleri gururlandırıyor. Bu gururun en büyük nedeni de Konya ve Meram gibi Anadolu tarihinin en önemli şehirlerinin dün olduğu gibi bugün de her açıdan yakaladığı başarı. Sizlerin buradaki başarılarınız bizi de gururlandırıyor, sevindiriyor. Bu başarının devam etmesi, bizlerin de bu başarıları şehirlerimize ilçelerimize taşımamız hedefimizdir.” Bunun için sürekli etkileşim ve iletişim içinde olduklarını söyleyen Başkan Barlak, Başkan Mustafa Kavuş’u Mutki’de ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi.               BAŞKAN KAVUŞ; “BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRDİKÇE, ŞEHİRLERİMİZ GÜÇLENECEK, TÜRKİYE GÜÇLENECEK”   Kardeş şehirler ve kardeş belediyeler arasındaki dostluğun ve dayanışmanın ekonomik ve kültürel anlamda büyük kazanım olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise bu nedenle şehirler arasındaki her türlü işbirliğinin artırılmasının gerekliliğine inandıklarının altını çizdi. Kendileri için her kardeş şehrin yerinin ayrı olduğunu belirten Başkan Kavuş, “Her birinin kalbimizdeki yeri ayrı Mutki’nin ki apayrı. Kardeş şehir mutabakatıyla Mutki ile aramızdaki gönül bağı çok daha güçlendi. İlçeniz ve sizlerle ezeli ve ebedi bir kardeşliğimiz, tarih ve kültür bağımız var. Kardeş Şehir olarak tarihi bağlarımızı güçlendirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek gibi bir misyonumuz var. Önceliğimiz bu kardeşliğimizin sıkı bağlarla güçlendirilmesi. Ancak bu şekilde güçlü bir Türkiye ve güçlü şehirler inşa edebiliriz” diye konuştu.
Meram'ın kardeş şehri Bitlis Mutki İlçe Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti. Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Ak Parti Mutki İlçe Başkanı Ali Akın’ın da hazır bulunduğu ziyarette Başkan Kavuş özellikle kardeş belediyeler arasındaki dostluk, dayanışma ile ekonomik ve kültürel anlamda işbirliklerini artırabilmek amacıyla gayret gösterdiklerini söyledi.

Meram'ın kardeş şehirlerinden biri olan Bitlis Mutki İlçe Belediye Başkanı Vahdettin Barlak ve AK Parti Mutki İlçe Başkanı Ali Akın, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti. Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular’ın da iştirak ettiği ziyaret sıcak bir sohbet ortamında geçti.

 

BAŞKAN BARLAK; "KONYA VE MERAM'A HAYRAN KALMAMAK ELDE DEĞİL”  

 

Meram gibi güzel bir ilçe ile 'kardeş şehir ve kardeş belediye' olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu kaydeden Bitlis Mutki İlçe Belediye Başkanı Vahdettin Barlak, Meram’ın dünü ve bugünü en güzel şekilde birleştirmiş modern görüntüsüyle kendisini herkese hayran bıraktığının altını çizdi. “Bu kardeşliğin sonsuza kadar devam etmesi en büyük arzumuzdur” diye konuşan Başkan Barlak, sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçelerimizin ve kurumlarımızın ‘kardeşlik’ gibi önemli bir değer altında buluşması bizleri gururlandırıyor. Bu gururun en büyük nedeni de Konya ve Meram gibi Anadolu tarihinin en önemli şehirlerinin dün olduğu gibi bugün de her açıdan yakaladığı başarı. Sizlerin buradaki başarılarınız bizi de gururlandırıyor, sevindiriyor. Bu başarının devam etmesi, bizlerin de bu başarıları şehirlerimize ilçelerimize taşımamız hedefimizdir.” Bunun için sürekli etkileşim ve iletişim içinde olduklarını söyleyen Başkan Barlak, Başkan Mustafa Kavuş’u Mutki’de ağırlamaktan duyacağı memnuniyeti dile getirdi.

 

            BAŞKAN KAVUŞ; “BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRDİKÇE, ŞEHİRLERİMİZ GÜÇLENECEK, TÜRKİYE GÜÇLENECEK”

 

Kardeş şehirler ve kardeş belediyeler arasındaki dostluğun ve dayanışmanın ekonomik ve kültürel anlamda büyük kazanım olduğuna vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise bu nedenle şehirler arasındaki her türlü işbirliğinin artırılmasının gerekliliğine inandıklarının altını çizdi. Kendileri için her kardeş şehrin yerinin ayrı olduğunu belirten Başkan Kavuş, “Her birinin kalbimizdeki yeri ayrı Mutki’nin ki apayrı. Kardeş şehir mutabakatıyla Mutki ile aramızdaki gönül bağı çok daha güçlendi. İlçeniz ve sizlerle ezeli ve ebedi bir kardeşliğimiz, tarih ve kültür bağımız var. Kardeş Şehir olarak tarihi bağlarımızı güçlendirmek, kardeşliğimizi pekiştirmek gibi bir misyonumuz var. Önceliğimiz bu kardeşliğimizin sıkı bağlarla güçlendirilmesi. Ancak bu şekilde güçlü bir Türkiye ve güçlü şehirler inşa edebiliriz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (