( (

Manavgat’ta Bot Turcuları 2020 Yılı Sezonundan Umutlarını Kesti

Turizm 07.05.2020 - 13:55, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Manavgat’ta Bot Turcuları 2020 Yılı Sezonundan Umutlarını Kesti

Manavgat Irmağı Botçular Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, haziran başında açılacağı söylenen 2020 turizm sezonundan umutlarının olmadığını söyledi.
Antalya Manavgat'ta dünyaca ünlü Manavgat Irmağı'nda  yıllık 600 bin yerli ve yabancı turisti  lüks yat ve tekne ve bot turuna çıkaran botçular, 2020 yılı turizm sezonundan umudunu kesti. Manavgat Irmağı Botçular Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, haziran başında açılacağı söylenen 2020 turizm sezonundan umutlarının olmadığını söyledi. Irmakta 100 bot ve teknenin olduğunu bunun 30'nun sezonda aktif olarak çalıştığını belirten Taş, '' Çin'de 15 Aralık'ta görülen ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) pandemik diye tanımladığı yeni tip Karona virüsü (Covıd 19) korunma ve izalasyon kapsamında turist girişleri yasaklanınca Manavgat bot turizminde yalnızlığa büründü. Bu aylarda ırmak bot turlarıyla cıvıl cıvıl olurken bu sene tekne ve botlar bomboş bağlı şekilde duruyor. Velev ki 1 Haziran'da sezon açılsa bile Covıd 19'un aşısı bulunmadığı takdirde turistlerin tatil tercihi nasıl olur bilmiyoruz.   Ayrıca DSÖ, izalasyon tedbirlerine sıkı sıkıya uyulmasını İkinci dalganın olabilaceği havaların ısınmasıyla Covıd 19 tehlikesinin devam ettiğini belirtiyor. Bot rezervasyonları acentelerle özellikle Almanya,İngiliz Batı Avrupa ve İskandinavya  pazarı 6 ay öncesinden hazırlanıyor. Bu bağlamda 2020  yılı turizmde  kayıp yıl desek yalan olmaz. Ayrıca bot turları 2 bin 500 kişiyi turist rehberinden, kaptan, yardımcı kaptan, aşçı, garson ve fotoğrafçıyı istihdam ediyor. Manavgat'ta turizm bitince her şey durdu.'' diye konuştu. ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
Manavgat Irmağı Botçular Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, haziran başında açılacağı söylenen 2020 turizm sezonundan umutlarının olmadığını söyledi.
Antalya Manavgat'ta dünyaca ünlü Manavgat Irmağı'nda  yıllık 600 bin yerli ve yabancı turisti  lüks yat ve tekne ve bot turuna çıkaran botçular, 2020 yılı turizm sezonundan umudunu kesti. Manavgat Irmağı Botçular Kooperatifi Başkanı Ramazan Taş, haziran başında açılacağı söylenen 2020 turizm sezonundan umutlarının olmadığını söyledi.

Irmakta 100 bot ve teknenin olduğunu bunun 30'nun sezonda aktif olarak çalıştığını belirten Taş, '' Çin'de 15 Aralık'ta görülen ve Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ) pandemik diye tanımladığı yeni tip Karona virüsü (Covıd 19) korunma ve izalasyon kapsamında turist girişleri yasaklanınca Manavgat bot turizminde yalnızlığa büründü. Bu aylarda ırmak bot turlarıyla cıvıl cıvıl olurken bu sene tekne ve botlar bomboş bağlı şekilde duruyor. Velev ki 1 Haziran'da sezon açılsa bile Covıd 19'un aşısı bulunmadığı takdirde turistlerin tatil tercihi nasıl olur bilmiyoruz.
manavgatta-bot-turcular-001.jpg  Ayrıca DSÖ, izalasyon tedbirlerine sıkı sıkıya uyulmasını İkinci dalganın olabilaceği havaların ısınmasıyla Covıd 19 tehlikesinin devam ettiğini belirtiyor. Bot rezervasyonları acentelerle özellikle Almanya,İngiliz Batı Avrupa ve İskandinavya  pazarı 6 ay öncesinden hazırlanıyor. Bu bağlamda 2020  yılı turizmde  kayıp yıl desek yalan olmaz. Ayrıca bot turları 2 bin 500 kişiyi turist rehberinden, kaptan, yardımcı kaptan, aşçı, garson ve fotoğrafçıyı istihdam ediyor. Manavgat'ta turizm bitince her şey durdu.'' diye konuştu.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (