( (

Manavgat 2022 Turizm Sezonuna Daha Güçlü Girecek

Turizm 08.11.2021 - 14:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Manavgat 2022 Turizm Sezonuna Daha Güçlü Girecek

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,“Küllerimizden Yeniden Doğarız” sloganıyla Manavgat halkını bir an bile yalnız bırakmayarak yaraları sarıldığını söyledi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ''28 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde 106 mahallenin 47’sinde toplam 70 bin hektar tarım ve orman kül oldu, 2 bin 500 bina kullanılamaz hale geldi, 100 bin nüfus olumsuz etkilendi. '' dedi. Başkan Şükrü Sözen , yangın felaketi sonrası yaptığı açıklamada,yaşanan felaket anında yangın sonrasında da “Küllerimizden Yeniden Doğarız” sloganıyla Manavgat halkını bir an bile yalnız bırakmayarak yaraları sarıldığını söyledi. Sözen, yardımsever vakıf, dernek, kişi ve kuruluşlar ve Manavgat Belediyesi işbirliğiyle yapılan çalışmalarda, hafif hasarlı evler onarıldığını vatandaşların evleri yeni ev eşyalarıyla donatıldığını , ahırlar yeniden yapıldığını , yanan tarımsal sulama boruları ve arı kovanları yenilendiğini ve  eğitim yardımlarıyla desteklenen çocuklar psikolojik olarak da iyileştirildiğini belirtti. Başkan Sözen,  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, son olarak yangın felaketinden büyük ölçüde etkilenen Güzelyalı, Ulukapı, Demirciler, Karavca ve Hacıali Mahallelerindeki vatandaşlarla kapı kapı gezmek suretiyle bir araya geldiklerini sıkıntılarını yerinde dinlediklerini belirten Başkan Sözen şu bilgileri kaydetti:'' Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınını yaşadık. Yangında 8 vatandaşımızı kaybettik. Yangında  2 bin 500 bina yandı ve kullanılmaz hale geldi. Cumhuriyet tarihinde ormanlık alanlardan yerleşim yerlerine sıçrayarak 38 mahallede 2. 500 ev yangında  yandı. 300 büyük baş yandı. 3 bin 700 küçükbaş hayvan yanarak can verdi. 5 bin kanatlı hayvan yandı. 3 binin üzerinde arı kovanı yandı. 12 gün süren yangında yangın bölgesinde sürekli olduğum için o acıları birebir yaşadım. İnsanlar yangının  bıraktığı kötü izlerini yeni yeni üzerinden atıyor. Manavgat'ın üç t'si var. ''TURİZM'', 'TARIM'' VE TİCARET. Ticareti de şekillendiren turizm. Yangında 500 bin zeytin ağacı yandı. Pandemi kısıtlamalarında  turizm bakımından zor günler geçiren Manavgat, yangınıyla  birlikte bu zorluklar dahada katmerleşti.Yaraları sararak 2022 yılında daha güçlü turizm yaşayacağımıza inanıyorum. Manavgat'ta turizm yanan köyler dahil herkesin hayatına dokunuyor.''     Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,“Küllerimizden Yeniden Doğarız” sloganıyla Manavgat halkını bir an bile yalnız bırakmayarak yaraları sarıldığını söyledi.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ''28 Temmuz 2021 tarihinde meydana gelen Türkiye’nin en büyük yangın felaketinde 106 mahallenin 47’sinde toplam 70 bin hektar tarım ve orman kül oldu, 2 bin 500 bina kullanılamaz hale geldi, 100 bin nüfus olumsuz etkilendi. '' dedi.

Başkan Şükrü Sözen , yangın felaketi sonrası yaptığı açıklamada,yaşanan felaket anında yangın sonrasında da “Küllerimizden Yeniden Doğarız” sloganıyla Manavgat halkını bir an bile yalnız bırakmayarak yaraları sarıldığını söyledi. Sözen, yardımsever vakıf, dernek, kişi ve kuruluşlar ve Manavgat Belediyesi işbirliğiyle yapılan çalışmalarda, hafif hasarlı evler onarıldığını vatandaşların evleri yeni ev eşyalarıyla donatıldığını , ahırlar yeniden yapıldığını , yanan tarımsal sulama boruları ve arı kovanları yenilendiğini ve  eğitim yardımlarıyla desteklenen çocuklar psikolojik olarak da iyileştirildiğini belirtti.

Başkan Sözen,  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, son olarak yangın felaketinden büyük ölçüde etkilenen Güzelyalı, Ulukapı, Demirciler, Karavca ve Hacıali Mahallelerindeki vatandaşlarla kapı kapı gezmek suretiyle bir araya geldiklerini sıkıntılarını yerinde dinlediklerini belirten Başkan Sözen şu bilgileri kaydetti:'' Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınını yaşadık. Yangında 8 vatandaşımızı kaybettik. Yangında  2 bin 500 bina yandı ve kullanılmaz hale geldi. Cumhuriyet tarihinde ormanlık alanlardan yerleşim yerlerine sıçrayarak 38 mahallede 2. 500 ev yangında  yandı. 300 büyük baş yandı. 3 bin 700 küçükbaş hayvan yanarak can verdi. 5 bin kanatlı hayvan yandı. 3 binin üzerinde arı kovanı yandı. 12 gün süren yangında yangın bölgesinde sürekli olduğum için o acıları birebir yaşadım. İnsanlar yangının  bıraktığı kötü izlerini yeni yeni üzerinden atıyor. Manavgat'ın üç t'si var.

manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-033.jpg''TURİZM'', 'TARIM'' VE TİCARET.
Ticareti de şekillendiren turizm. Yangında 500 bin zeytin ağacı yandı. Pandemi kısıtlamalarında  turizm bakımından zor günler geçiren Manavgat, yangınıyla  birlikte bu zorluklar dahada katmerleşti.Yaraları sararak 2022 yılında daha güçlü turizm yaşayacağımıza inanıyorum. Manavgat'ta turizm yanan köyler dahil herkesin hayatına dokunuyor.''
manavgat-belediye-baskani-sukru-sozen,-034.jpg

 
 

Abdurrahman Büyükkeskin

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (