( (

Liseli Gençler Türk Dünyası’nı Değerlendirdi

Dünya 14.12.2016 - 00:00, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:22
 

Liseli Gençler Türk Dünyası’nı Değerlendirdi

İki gün süren etkinlikte  400’e yakın liseli genç, Türk Dünyası olarak adlandırılan coğrafyalardaki ülkelerin siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal alanlardaki sorunlarına mercek tuttu. İstanbul genelindeki 24 liseden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen TÜDİK toplantısında, Türk Dünyası’na mensup 20 ülke “komisyon” adı verilen toplantılarda liseli öğrenciler tarafından temsil edildi. Bu yıl 3.’sü düzenlenen organizasyona Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cengiz Kallek ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Alper Esen gibi isimlerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı. Türk Dünyası İşbirliği Konseyi toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gençleri bilinçlendiren ve her şeyden haberdar olmasını sağlayan bu tür projeleri desteklediğini vurguladı. TÜDİK’in önemli, gerekli ve faydalı bir proje olduğunu belirten Türkmen, “Gençlerimizi bu tür etkinliklerde görmek bizleri mutlu ediyor. İstanbul’da yaşayan gençler olarak birçok kişiden çok şanslısınız. Bu yüzden bu şansınızın farkında olun. En önemlisi yaşınızın, gençliğinizin kıymetini bilin. Ve böylesine güzel zamanları, faydalı işlerle meşgul olarak geçirin. Çünkü her bakımdan zor bir çağda yaşıyoruz. Gençlerimize, yani sizlere güveniyoruz ve aynı zamanda sizlere ihtiyacımız var. Biz gençleri çok seviyoruz” diye konuştu. Gençlerin Sonuna Kadar Yanındayız Toplantıda konuşan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, TÜDİK gibi projelerin kendisini heyecanlandırdığını belirterek; “Gençlerimizin bir dert edinmiş olmaları, bir hayallerinin olması ve aynı zamanda bir hedeflerini olması beni oldukça mutlu etti” dedi. Dertli, bilinçli ve ideal gençliğin sonuna kadar yanında olduğunu belirten Güler şunları söyledi; “ Türkiye gerçekten kabuk değiştiriyor. Bu kabuk değiştirme sürecinde ne kadar elimizi taşın altına koyarsak, ne kadar çok gayret edersek, istikbalde Türkiye’nin, Türk Dünyası’nın gücü o kadar artmış olacak. Derneğinizin 3 yıl içinde almış olduğu mesafe gurur verici. Ben dernek başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini tüm samimiyetimle kutluyorum. Daha iyi seviyelere geleceğinize inanıyorum. Hedefi olmayan bir insanın başarılı olması mümkün değil. Hayalleri olmayan bir insanın da bir yerlere gelmesi mümkün değil. Dolayısıyla hayal etmek, hedef tayin etmek çok önemli. Bu yüzden siz değerli gençlerin, bir hedefi ve hayallerinin olması çok güzel.” Aynı zamanda etkinlik boyunca hitabet yeteneği, kriz yönetimi ve çözüm üretme gibi konularda aktif ve yüksek başarı gösteren öğrenciler, dört ay boyunca Orta Asya politikası alanında önemli akademisyenlerden ders görmeye hak kazandılar.

İki gün süren etkinlikte  400’e yakın liseli genç, Türk Dünyası olarak adlandırılan coğrafyalardaki ülkelerin siyasi, askeri, ekonomik ve sosyal alanlardaki sorunlarına mercek tuttu.


İstanbul genelindeki 24 liseden öğrencilerin katılımıyla düzenlenen TÜDİK toplantısında, Türk Dünyası’na mensup 20 ülke “komisyon” adı verilen toplantılarda liseli öğrenciler tarafından temsil edildi. Bu yıl 3.’sü düzenlenen organizasyona Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cengiz Kallek ve MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi Alper Esen gibi isimlerin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı.


Türk Dünyası İşbirliği Konseyi toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gençleri bilinçlendiren ve her şeyden haberdar olmasını sağlayan bu tür projeleri desteklediğini vurguladı. TÜDİK’in önemli, gerekli ve faydalı bir proje olduğunu belirten Türkmen, “Gençlerimizi bu tür etkinliklerde görmek bizleri mutlu ediyor. İstanbul’da yaşayan gençler olarak birçok kişiden çok şanslısınız. Bu yüzden bu şansınızın farkında olun. En önemlisi yaşınızın, gençliğinizin kıymetini bilin. Ve böylesine güzel zamanları, faydalı işlerle meşgul olarak geçirin. Çünkü her bakımdan zor bir çağda yaşıyoruz. Gençlerimize, yani sizlere güveniyoruz ve aynı zamanda sizlere ihtiyacımız var. Biz gençleri çok seviyoruz” diye konuştu.


Gençlerin Sonuna Kadar Yanındayız


Toplantıda konuşan Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, TÜDİK gibi projelerin kendisini heyecanlandırdığını belirterek; “Gençlerimizin bir dert edinmiş olmaları, bir hayallerinin olması ve aynı zamanda bir hedeflerini olması beni oldukça mutlu etti” dedi.


Dertli, bilinçli ve ideal gençliğin sonuna kadar yanında olduğunu belirten Güler şunları söyledi; “ Türkiye gerçekten kabuk değiştiriyor. Bu kabuk değiştirme sürecinde ne kadar elimizi taşın altına koyarsak, ne kadar çok gayret edersek, istikbalde Türkiye’nin, Türk Dünyası’nın gücü o kadar artmış olacak. Derneğinizin 3 yıl içinde almış olduğu mesafe gurur verici. Ben dernek başkanımızı ve yönetim kurulu üyelerini tüm samimiyetimle kutluyorum. Daha iyi seviyelere geleceğinize inanıyorum. Hedefi olmayan bir insanın başarılı olması mümkün değil. Hayalleri olmayan bir insanın da bir yerlere gelmesi mümkün değil. Dolayısıyla hayal etmek, hedef tayin etmek çok önemli. Bu yüzden siz değerli gençlerin, bir hedefi ve hayallerinin olması çok güzel.”


Aynı zamanda etkinlik boyunca hitabet yeteneği, kriz yönetimi ve çözüm üretme gibi konularda aktif ve yüksek başarı gösteren öğrenciler, dört ay boyunca Orta Asya politikası alanında önemli akademisyenlerden ders görmeye hak kazandılar.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (