( (

LGS Kalabalığı Telaşlandırdı

Gündem (Medyaradikal) - medyaradikal.com | 20.06.2020 - 19:19, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

LGS Kalabalığı Telaşlandırdı

Türkiye'de normalleşme süreciyle birlikte vaka sayısı tekrardan binli rakamların üzerine çıkmışken bugün LGS sınavı için oluşan kalabalıklar endişe yarattı.
Bugün Türkiye'de 1 milyon 600 bin öğrenci LGS sınavına girmek için evlerinden çıktı. Toplu taşıma kullanan öğrencilere bir yakını, özel araçla sınav yerine giden öğrencilere ise 2 yakını refakat etti. Bu durum özellikle okul önlerinde yoğun kalabalıklar oluşmasına neden oldu ve salgının yeniden tırmanabileceği hususunda panik yarattı. OKUL ÖNLERİNDE YOĞUNLUK OLUŞTU LGS sınavının ilk oturumu saat 09.30'da başladı ve 10.45'te sona erdi. Sınava giriş esnasında velilerin ve öğrencilerin oluşturduğu yoğunluk, sosyal mesafe kuralının hiçe sayılmasına sebep oldu. Bu durumun, salgının bulaş riskini artırabileceği ihtimali ise paniğe sebep oldu. Öte yandan okul önleri haricinde, toplu taşıma ve duraklarda oluşan yoğunluk da dikkati çekti. DÜN BİN 241 VAKA TESPİT EDİLDİ Türkiye'de dün 41 bin 316 test yapıldı ve 1214 yeni vaka tespit edildi. 23 hasta ise hayatını kaybetti. Son verilerin ardından Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 905'e, toplam vaka sayısı ise 185 bin 245'e yükseldi.
Türkiye'de normalleşme süreciyle birlikte vaka sayısı tekrardan binli rakamların üzerine çıkmışken bugün LGS sınavı için oluşan kalabalıklar endişe yarattı.

Bugün Türkiye'de 1 milyon 600 bin öğrenci LGS sınavına girmek için evlerinden çıktı. Toplu taşıma kullanan öğrencilere bir yakını, özel araçla sınav yerine giden öğrencilere ise 2 yakını refakat etti. Bu durum özellikle okul önlerinde yoğun kalabalıklar oluşmasına neden oldu ve salgının yeniden tırmanabileceği hususunda panik yarattı.

OKUL ÖNLERİNDE YOĞUNLUK OLUŞTU

LGS sınavının ilk oturumu saat 09.30'da başladı ve 10.45'te sona erdi. Sınava giriş esnasında velilerin ve öğrencilerin oluşturduğu yoğunluk, sosyal mesafe kuralının hiçe sayılmasına sebep oldu. Bu durumun, salgının bulaş riskini artırabileceği ihtimali ise paniğe sebep oldu.

Öte yandan okul önleri haricinde, toplu taşıma ve duraklarda oluşan yoğunluk da dikkati çekti.

DÜN BİN 241 VAKA TESPİT EDİLDİ

Türkiye'de dün 41 bin 316 test yapıldı ve 1214 yeni vaka tespit edildi. 23 hasta ise hayatını kaybetti. Son verilerin ardından Türkiye'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 905'e, toplam vaka sayısı ise 185 bin 245'e yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (