( (

KTÜN ‘MİM1 Öğrenci Topluluğundan’ Renkli Etkinlik

Eğitim 01.10.2021 - 11:06, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTÜN ‘MİM1 Öğrenci Topluluğundan’ Renkli Etkinlik

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ‘MİM1 Topluluğu’ tarafından gerçekleştirilen ‘Duvar Boyama Etkinliği’ Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla tamamlandı. 30 metrelik duvar boyama etkinliği 5 günde tamamlanarak yaşanabilir ve sanatsal ortamların oluşmasını, mekanların canlılığını ve estetiğini arttırılmasını amaçlıyor.
            KTÜN Gelişim Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Genel Sekreter Recep Öztürk, ve Engelsiz Öğrenci Birim Koordinatörü ve MİM1 Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak, Ressam Kamil Acıkgöz ve topluluk öğrencileri katıldı.               Gelişim yerleşkesinde yer alan duvarlar boyanarak, yaşanabilir ve sanatsal ortamların oluşmasının yanı sıra, mekanların yaşayan, canlılığını koruyan ve estetik anlamda da Konya Teknik Üniversitesinin ruhunu yansıtan mekanlara dönüştürülmesi hedeflendi. Bunun yanı sıra öğrenciler için de eğitici bir faaliyet olarak gerçekleşmesi amaçlandı.   Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Pandemi dolayısı ile uzun süredir uzak kaldığımız öğrencilerimizle tekrar bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tabi yeni eğitim-öğretim yılının da bu renkli etkinlikle başlaması da büyük mutluluk verici. Gelişim Yerleşkemizin içerisinde bu tarz etkinliklerle de mekanlarımız sanatsal ve estetik bir görünüme kavuşarak, güzel bir bütünlük oluşturulması çok anlamlı. Emeği geçen geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak ise, “ Biz mimarlar bir duvarı sadece bir duvar olarak görmeyiz, onu bir toplanma mekanına, bir kaynaşma ortamına veya bir estetik objeye dönüştürmenin eğitimini alıyoruz. Bu duvar sadece bir olarak kalmamalı… Biz ona bir yaşam ve bir amaç yüklemeliyiz. Bu bağlamda imkanlar dahilinde üniversitemizin de desteğiyle duvarımızı mekana dönüştürmeye karar verdik. Bize bu anlamda destek veren, yaratıcı düşüncemizi teşvik eden ve bu ortamı sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Babür Özçelik’e ve emeği geçen geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.   Gerçekleşen etkinliğin ardından Rektör Prof. Dr. Özçelik, etkinliğe katılan öğretim elemanlarına ve topluluk öğrencilerine ‘Teşekkür Belgesi’ verdi.
Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ‘MİM1 Topluluğu’ tarafından gerçekleştirilen ‘Duvar Boyama Etkinliği’ Rektörümüz Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla tamamlandı. 30 metrelik duvar boyama etkinliği 5 günde tamamlanarak yaşanabilir ve sanatsal ortamların oluşmasını, mekanların canlılığını ve estetiğini arttırılmasını amaçlıyor.

            KTÜN Gelişim Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Halkacı, Genel Sekreter Recep Öztürk, ve Engelsiz Öğrenci Birim Koordinatörü ve MİM1 Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak, Ressam Kamil Acıkgöz ve topluluk öğrencileri katıldı.

 

            Gelişim yerleşkesinde yer alan duvarlar boyanarak, yaşanabilir ve sanatsal ortamların oluşmasının yanı sıra, mekanların yaşayan, canlılığını koruyan ve estetik anlamda da Konya Teknik Üniversitesinin ruhunu yansıtan mekanlara dönüştürülmesi hedeflendi. Bunun yanı sıra öğrenciler için de eğitici bir faaliyet olarak gerçekleşmesi amaçlandı.

 

Rektör Prof. Dr. Özçelik, “Pandemi dolayısı ile uzun süredir uzak kaldığımız öğrencilerimizle tekrar bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Tabi yeni eğitim-öğretim yılının da bu renkli etkinlikle başlaması da büyük mutluluk verici. Gelişim Yerleşkemizin içerisinde bu tarz etkinliklerle de mekanlarımız sanatsal ve estetik bir görünüme kavuşarak, güzel bir bütünlük oluşturulması çok anlamlı. Emeği geçen geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Doç. Dr. Bilgehan Yılmaz Çakmak ise, “ Biz mimarlar bir duvarı sadece bir duvar olarak görmeyiz, onu bir toplanma mekanına, bir kaynaşma ortamına veya bir estetik objeye dönüştürmenin eğitimini alıyoruz. Bu duvar sadece bir olarak kalmamalı… Biz ona bir yaşam ve bir amaç yüklemeliyiz. Bu bağlamda imkanlar dahilinde üniversitemizin de desteğiyle duvarımızı mekana dönüştürmeye karar verdik. Bize bu anlamda destek veren, yaratıcı düşüncemizi teşvik eden ve bu ortamı sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Babür Özçelik’e ve emeği geçen geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Gerçekleşen etkinliğin ardından Rektör Prof. Dr. Özçelik, etkinliğe katılan öğretim elemanlarına ve topluluk öğrencilerine ‘Teşekkür Belgesi’ verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (