( (

KTO Mesleki Eğitim Merkezi %100 yerli ve milli “Kenevir Hasat Etme Makinesi” Prototip Üretimini Gerçekleştirdi

Eğitim 21.09.2021 - 16:42, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Mesleki Eğitim Merkezi %100 yerli ve milli “Kenevir Hasat Etme Makinesi” Prototip Üretimini Gerçekleştirdi

KTO Mesleki Eğitim Merkezi %100 yerli ve milli “Kenevir Hasat Etme Makinesi” prototip üretimini gerçekleştirdi. Hasat denemeleri başarı ile yapılan makine ile yurt dışından ithalatın önüne geçilecek.
Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) bünyesinde faaliyetini sürdüren KTO Mesleki Eğitim Merkezi öncülüğünde yürütülen Kenevir Hasat Etme Makinesi Ar-Ge Projesinin ilk prototip üretimi ve hasat denemeleri başarı ile gerçekleştirildi. Türkiye’de üretimi olmayan Kenevir Hasat Etme Makinesi’nin yüzde 100 yerli ve milli imkânlarla ile gerçekleştirilen prototip üretimi KTOTEK’in Okul – Sanayi iş birliği çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olarak kayda geçti. KTOTEK’ten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İnsana yatırım geleceğe yatırım anlayışıyla yola çıkan ve talep edilen her alan ve dalda eğitim programları hazırlayarak esnek müfredatıyla kısa süre içerisinde nitelikli iş gücü yetiştiren Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, düşünceden prototipe hedefiyle Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2020 yılı Ekim ayında çalışmalarına başlanan ve Okul – Sanayi iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olan Kenevir Hasat Etme Makinesi Ar-Ge Projesinin ilk prototip üretimi ve hasat denemeleri başarı ile gerçekleştirildi. Proje, KTO Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerini tamamlamış olan kursiyerlerin ve mühendis adaylarının katkılarıyla, KTO Mesleki Eğitim Merkezi öncülüğünde, Konya Model Fabrika, KTO Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi, Çelikel Tarım Makineleri ve AEB Mühendislik ortaklığında hayata geçirildi. Ülkemizde üretimi olmayan Kenevir Hasat Etme Makinesi, yurt dışından yüksek fiyatlarla ihraç edilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için çıktığımız yolda %100 yerli ve milli makinemiz, TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne ait ekim alanında kenevir hasadını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. KTO Mesleki Eğitim Merkezi olarak makinemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, büyük katkı ve emeklerinden dolayı proje ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.”
KTO Mesleki Eğitim Merkezi %100 yerli ve milli “Kenevir Hasat Etme Makinesi” prototip üretimini gerçekleştirdi. Hasat denemeleri başarı ile yapılan makine ile yurt dışından ithalatın önüne geçilecek.

Konya Ticaret Odası Teknoloji ve Eğitim Kampüsü (KTOTEK) bünyesinde faaliyetini sürdüren KTO Mesleki Eğitim Merkezi öncülüğünde yürütülen Kenevir Hasat Etme Makinesi Ar-Ge Projesinin ilk prototip üretimi ve hasat denemeleri başarı ile gerçekleştirildi. Türkiye’de üretimi olmayan Kenevir Hasat Etme Makinesi’nin yüzde 100 yerli ve milli imkânlarla ile gerçekleştirilen prototip üretimi KTOTEK’in Okul – Sanayi iş birliği çalışmalarının en başarılı örneklerinden biri olarak kayda geçti.

KTOTEK’ten konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İnsana yatırım geleceğe yatırım anlayışıyla yola çıkan ve talep edilen her alan ve dalda eğitim programları hazırlayarak esnek müfredatıyla kısa süre içerisinde nitelikli iş gücü yetiştiren Konya Ticaret Odası Mesleki Eğitim Merkezi, düşünceden prototipe hedefiyle Ar-Ge çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 2020 yılı Ekim ayında çalışmalarına başlanan ve Okul – Sanayi iş birliğinin en başarılı örneklerinden biri olan Kenevir Hasat Etme Makinesi Ar-Ge Projesinin ilk prototip üretimi ve hasat denemeleri başarı ile gerçekleştirildi. Proje, KTO Mesleki Eğitim Merkezinde eğitimlerini tamamlamış olan kursiyerlerin ve mühendis adaylarının katkılarıyla, KTO Mesleki Eğitim Merkezi öncülüğünde, Konya Model Fabrika, KTO Karatay Üniversitesi Akıllı Teknolojiler Merkezi, Çelikel Tarım Makineleri ve AEB Mühendislik ortaklığında hayata geçirildi. Ülkemizde üretimi olmayan Kenevir Hasat Etme Makinesi, yurt dışından yüksek fiyatlarla ihraç edilmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek için çıktığımız yolda %100 yerli ve milli makinemiz, TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne ait ekim alanında kenevir hasadını başarılı bir şekilde gerçekleştirmiştir. KTO Mesleki Eğitim Merkezi olarak makinemizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, büyük katkı ve emeklerinden dolayı proje ortaklarımıza teşekkür ediyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (