( (

KTO Başkanı Selçuk Öztürk: Medikalcilerin "Kamu Alacakları" Sorunu Çözülmeli

İş Dünyası 10.09.2020 - 12:59, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

KTO Başkanı Selçuk Öztürk: Medikalcilerin "Kamu Alacakları" Sorunu Çözülmeli

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, medikal ve tıbbi malzeme sektörünün üniversite ve kamu hastanelerinden birikmiş alacak sorunu yaşadığını belirterek alacakların ödenmesinin finans sorunu yaşayan sektörü rahatlatacağını söyledi.
Stratejik öneme sahip olan sektörde faaliyet gösteren firmaların salgın sürecinde fedakârca çalıştığını ifade eden Başkan Öztürk, firmaların tahsilat sorununun çözümü için vatandaşların kesintisiz sağlık hizmeti alabilmesi için medikal ve tıbbi malzeme sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.   Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Medikal ve tıbbi cihaz firmalarımız verdiği hizmet karşılığında kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarının tahsilinde sıkıntılar yaşamakta olup firmalarımızın aylardır ödeme alamamaları ilerde daha önemli sıkıntıları beraberinde getirebilecektir. Bu alanda faaliyet yürüten üyelerimiz sektörlerinde ciddi bir nakit akış problemi bulunduğunu, kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarının tahsilinde büyük problemler yaşadıklarını dile getirmişlerdir. Sağlık sektörü paydaşlarından olan medikal ve tıbbi malzeme sektörü uzun zamandır, kamu ve üniversite hastanelerinden ödeme alamadıkları için işlerini sürdürebilme konusunda finansman sorunu yaşamaya başlamışlardır. Geri ödeme süreleri; kamu hastanelerinde 14-15 ayı, üniversite hastanelerinde ise 36 ayı geçmektedir. Salgın sürecinde Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) yararlanan firmalarımızın geri ödemeleri başlamış olup bu geri ödemeler sektörü ve firmaları zorlayacaktır. Sağlık sektörünün, özellikle yaşadığımız bu zorlu salgın sürecinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Salgın sürecinde hizmetlerine kesintisiz devam eden, çalışanlarının maaşlarını ödeyen ve devlete karşı vergi sorumluluklarını en doğru şekilde yerine getirmeye çalışan firmalarımız sıkıntının devam etmesi halinde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır.  Vatandaşlarımızın kesintisiz sağlık hizmeti alabilmesi için de medikal ve tıbbi malzeme sektörünün desteklenmesi gerekmektedir. Umut ediyoruz ki en kısa sürede medikal firmalarımızın yaşadığı bu sıkıntı çözüme kavuşacaktır” dedi.  
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, medikal ve tıbbi malzeme sektörünün üniversite ve kamu hastanelerinden birikmiş alacak sorunu yaşadığını belirterek alacakların ödenmesinin finans sorunu yaşayan sektörü rahatlatacağını söyledi.

Stratejik öneme sahip olan sektörde faaliyet gösteren firmaların salgın sürecinde fedakârca çalıştığını ifade eden Başkan Öztürk, firmaların tahsilat sorununun çözümü için vatandaşların kesintisiz sağlık hizmeti alabilmesi için medikal ve tıbbi malzeme sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyledi.

 

Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Medikal ve tıbbi cihaz firmalarımız verdiği hizmet karşılığında kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarının tahsilinde sıkıntılar yaşamakta olup firmalarımızın aylardır ödeme alamamaları ilerde daha önemli sıkıntıları beraberinde getirebilecektir. Bu alanda faaliyet yürüten üyelerimiz sektörlerinde ciddi bir nakit akış problemi bulunduğunu, kamu ve üniversite hastanelerinden alacaklarının tahsilinde büyük problemler yaşadıklarını dile getirmişlerdir. Sağlık sektörü paydaşlarından olan medikal ve tıbbi malzeme sektörü uzun zamandır, kamu ve üniversite hastanelerinden ödeme alamadıkları için işlerini sürdürebilme konusunda finansman sorunu yaşamaya başlamışlardır. Geri ödeme süreleri; kamu hastanelerinde 14-15 ayı, üniversite hastanelerinde ise 36 ayı geçmektedir. Salgın sürecinde Kredi Garanti Fonu’ndan (KGF) yararlanan firmalarımızın geri ödemeleri başlamış olup bu geri ödemeler sektörü ve firmaları zorlayacaktır. Sağlık sektörünün, özellikle yaşadığımız bu zorlu salgın sürecinde ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Salgın sürecinde hizmetlerine kesintisiz devam eden, çalışanlarının maaşlarını ödeyen ve devlete karşı vergi sorumluluklarını en doğru şekilde yerine getirmeye çalışan firmalarımız sıkıntının devam etmesi halinde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalacaktır.  Vatandaşlarımızın kesintisiz sağlık hizmeti alabilmesi için de medikal ve tıbbi malzeme sektörünün desteklenmesi gerekmektedir. Umut ediyoruz ki en kısa sürede medikal firmalarımızın yaşadığı bu sıkıntı çözüme kavuşacaktır” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (