( (

Kredi Faiz İndirimi Konut Alacaklar İçin İyi Bir Fırsat

Bölge 31.10.2021 - 16:51, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kredi Faiz İndirimi Konut Alacaklar İçin İyi Bir Fırsat

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Tat, kamu bankalarının konut kredi faizleri indirimi ile konut satışlarını artıracağını tahmin ettiklerini söyledi.
İnşaat sektöründeki maliyet artışları yanında yüksek faizlerin konut satışlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan, Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Tat, kamu banklarının konut kredi faizlerinde indirime gitmesinin olumlu bir adım olduğunu belirtti. İnşaat maliyetlerindeki artışın devam ettiğini kaydeden Cüneyt Tat, konut fiyatlarının arttığı bir dönemde düşük kredi faizinin konut alımları için avantaj sağladığın söyledi. Cüneyt Tat, faizlerin daha da düşeceği beklentisi yerine artan maliyet ve fiyatlar karşısında indirimli kredi olanağını değerlendirmek gerektiğini belirtti. Konut alımını yapacak tüketicilerin kredi faiz duyarlı olduğunu kaydeden Cüneyt Tat, “  Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ortak açıklama ile faiz indirimi yapılacağını duyurdu. Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranlarının uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Olumlu bir adım atıldı. Yastık altı birikimi olanlar, dolar, altın, mevduatı olanların faiz avantajını kullanarak konuta yönelebilir. Konut kredi faizlerinin düşmesi yanında inşaat firmaların sağlayacağı ek avantajlarla konut satışları artışa geçebilir.” diye konuştu. MALİYET ARTIŞLARI DEVAM EDİYOR İnşaat sektörünün artan maliyetler yüzünden bir kıskaca girdiğine dikkat çeken Cüneyt Tat, “Döviz kurundaki hızlı artışlar ve ihracatın artışı iç piyasada tedarik sıkıntısı yarattı. İnşaat malzemelerinde yüzde 200’e varan fiyat artışları yaşandı. Bu artış trendi durmak bilmiyor. Bu durumda inşaat yatırımları durma noktasına geldi ve konut arz sıkıntısı derinleşti. Yatırımcı inşaat projelerine başlamaktan çekiniyor. Ekonomimizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün istikrara kavuşmasın bekliyoruz.” dedi.
Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Tat, kamu bankalarının konut kredi faizleri indirimi ile konut satışlarını artıracağını tahmin ettiklerini söyledi.

İnşaat sektöründeki maliyet artışları yanında yüksek faizlerin konut satışlarını olumsuz etkilediğini vurgulayan, Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Tat, kamu banklarının konut kredi faizlerinde indirime gitmesinin olumlu bir adım olduğunu belirtti. İnşaat maliyetlerindeki artışın devam ettiğini kaydeden Cüneyt Tat, konut fiyatlarının arttığı bir dönemde düşük kredi faizinin konut alımları için avantaj sağladığın söyledi. Cüneyt Tat, faizlerin daha da düşeceği beklentisi yerine artan maliyet ve fiyatlar karşısında indirimli kredi olanağını değerlendirmek gerektiğini belirtti.

Konut alımını yapacak tüketicilerin kredi faiz duyarlı olduğunu kaydeden Cüneyt Tat, “  Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ortak açıklama ile faiz indirimi yapılacağını duyurdu. Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda yüzde 1,34 faiz oranlarının uygulanmaya başlanacağı belirtildi. Olumlu bir adım atıldı. Yastık altı birikimi olanlar, dolar, altın, mevduatı olanların faiz avantajını kullanarak konuta yönelebilir. Konut kredi faizlerinin düşmesi yanında inşaat firmaların sağlayacağı ek avantajlarla konut satışları artışa geçebilir.” diye konuştu.

MALİYET ARTIŞLARI DEVAM EDİYOR

İnşaat sektörünün artan maliyetler yüzünden bir kıskaca girdiğine dikkat çeken Cüneyt Tat, “Döviz kurundaki hızlı artışlar ve ihracatın artışı iç piyasada tedarik sıkıntısı yarattı. İnşaat malzemelerinde yüzde 200’e varan fiyat artışları yaşandı. Bu artış trendi durmak bilmiyor. Bu durumda inşaat yatırımları durma noktasına geldi ve konut arz sıkıntısı derinleşti. Yatırımcı inşaat projelerine başlamaktan çekiniyor. Ekonomimizin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün istikrara kavuşmasın bekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (