( (

Korona, Türkiye’ye İhracat Kapıları Açabilir

İş Dünyası 04.03.2020 - 14:03, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Korona, Türkiye’ye İhracat Kapıları Açabilir

ASKON Konya Şubesi’nin organize ettiği konferansta konuşan Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Türkiye’nin, deri, tekstil, endüstriyel mutfak ve mobilya gibi sektörlerde Türkiye’nin Çin’e alternatif ülke olabileceğini dile getirdi
Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ, ASKON Konya Şubesi’nde ‘Korona Virüsü’nün Türkiye Ekonomisi’ne Etkileri’ başlıklı bir konferans verdi. Katılımın yoğun olduğu programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Dünya ekonomisine etki eden bir virüsle karşı karşıya olunduğunu belirtti. Sinacı, “Türkiye olarak kritik bir dönemden geçmekteyiz. Kahraman Ordumuz İdlip'te stratejik bir mücadele içerisinde. Geçtiğimiz gün alçak bir saldırıda 36 vatan evladımızı şehit verdik. Şu an da kahraman Mehmetçiğimiz şehitlerimizin intikamını almak için rejim güçlerine ağır darbeler vuruyor, Mehmetçiğimiz sınırda bu topraklar için savaşırken bizim de ülkemizin kalkındırılması, daha güçlü olması, masada da söz sahibi olması adına daha çok çalışmamız gerekmektedir. Geldiğimiz noktada ise dünya ticaretinde Türkiye'miz için fırsat olabilecek hadiselere şahitlik etmekteyiz. Bu fırsatlar neler, yeni dönem Türkiye ekonomisi ile ilgili öngörüler ve neler yapılması noktasında Hakan Güldağ bey bizleri bilgilendirmek için buradalar” dedi.   Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ, ise Türkiye’nin, dünyanın ‘B Planı’ haline gelebileceğini söyledi.   Güldağ, FED’in faiz indirimi yapmasının da, virüsün dünya ekonomisine önemli bir etkisi olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.   Korona Virüs ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Gelişmelerin bir kısmı Türkiye’yi olumlu yönde etkiliyor. Deri sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimiz talebin Türkiye’ye kaydığını söylüyor. Mobilyacılar talebin Türkiye’ye döneceğini ifade ediyor. Endüstriyel mutfak da aynı şekilde. Dünya Çin’den almazsa bizden alabilir ve ciddi bir ihracat potansiyeli oluşabilir. Emtia fiyatlarında da virüs kaynaklı yaşanan düşüş bize olumlu etkisi var. Petrol ürünleri özellikle. Bu düşüş bizim ülke olarak enflasyonumuzun düşüşünün de önünü açabilir” diye konuştu. Güldağ, deri, tekstil, endüstriyel mutfak, mobilya gibi sektörler için yeni kapılar açılabileceğini belirterek, Türkiye’nin bu sektörlerle ilgili büyük fuarların organize edilebileceği ülke konumuna da gelebileceğini söyledi.   İthalatçıların olumsuz etkileneceğini dile getiren Güldağ, Çin’den 18 milyar dolarlık bir ithalatımız var. Büyük oranda elektronik ürünlerden oluşan bir ithalat. Şu an Çin’den ürün getirmede problem yaşanıyor. Elektronik ürünler ve bunların yedek parçalarına zamlar şimdiden gelmeye başladı” dedi. ‘Olumlu etki mi fazla olumsuz etki mi fazla’ sorusunu cevaplayan Hakan Güldağ, “Çin’den ithalatımız 18 milyar dolar, ihracatımız ise 2,5 milyar dolar. Yani ihracatımız çok fazla olmadığı için çok büyük bir olumsuz etki yaşamayız” diye konuştu.    
ASKON Konya Şubesi’nin organize ettiği konferansta konuşan Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Türkiye’nin, deri, tekstil, endüstriyel mutfak ve mobilya gibi sektörlerde Türkiye’nin Çin’e alternatif ülke olabileceğini dile getirdi

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ, ASKON Konya Şubesi’nde ‘Korona Virüsü’nün Türkiye Ekonomisi’ne Etkileri’ başlıklı bir konferans verdi.

Katılımın yoğun olduğu programın açılış konuşmasını yapan ASKON Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı, Dünya ekonomisine etki eden bir virüsle karşı karşıya olunduğunu belirtti. Sinacı, “Türkiye olarak kritik bir dönemden geçmekteyiz. Kahraman Ordumuz İdlip'te stratejik bir mücadele içerisinde. Geçtiğimiz gün alçak bir saldırıda 36 vatan evladımızı şehit verdik. Şu an da kahraman Mehmetçiğimiz şehitlerimizin intikamını almak için rejim güçlerine ağır darbeler vuruyor, Mehmetçiğimiz sınırda bu topraklar için savaşırken bizim de ülkemizin kalkındırılması, daha güçlü olması, masada da söz sahibi olması adına daha çok çalışmamız gerekmektedir. Geldiğimiz noktada ise dünya ticaretinde Türkiye'miz için fırsat olabilecek hadiselere şahitlik etmekteyiz. Bu fırsatlar neler, yeni dönem Türkiye ekonomisi ile ilgili öngörüler ve neler yapılması noktasında Hakan Güldağ bey bizleri bilgilendirmek için buradalar” dedi.

 

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomi Gazetecisi Hakan Güldağ, ise Türkiye’nin, dünyanın ‘B Planı’ haline gelebileceğini söyledi.

 

Güldağ, FED’in faiz indirimi yapmasının da, virüsün dünya ekonomisine önemli bir etkisi olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Korona Virüs ile ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Gelişmelerin bir kısmı Türkiye’yi olumlu yönde etkiliyor. Deri sektöründe faaliyet gösteren sanayicilerimiz talebin Türkiye’ye kaydığını söylüyor. Mobilyacılar talebin Türkiye’ye döneceğini ifade ediyor. Endüstriyel mutfak da aynı şekilde. Dünya Çin’den almazsa bizden alabilir ve ciddi bir ihracat potansiyeli oluşabilir. Emtia fiyatlarında da virüs kaynaklı yaşanan düşüş bize olumlu etkisi var. Petrol ürünleri özellikle. Bu düşüş bizim ülke olarak enflasyonumuzun düşüşünün de önünü açabilir” diye konuştu. Güldağ, deri, tekstil, endüstriyel mutfak, mobilya gibi sektörler için yeni kapılar açılabileceğini belirterek, Türkiye’nin bu sektörlerle ilgili büyük fuarların organize edilebileceği ülke konumuna da gelebileceğini söyledi.

 

İthalatçıların olumsuz etkileneceğini dile getiren Güldağ, Çin’den 18 milyar dolarlık bir ithalatımız var. Büyük oranda elektronik ürünlerden oluşan bir ithalat. Şu an Çin’den ürün getirmede problem yaşanıyor. Elektronik ürünler ve bunların yedek parçalarına zamlar şimdiden gelmeye başladı” dedi.

‘Olumlu etki mi fazla olumsuz etki mi fazla’ sorusunu cevaplayan Hakan Güldağ, “Çin’den ithalatımız 18 milyar dolar, ihracatımız ise 2,5 milyar dolar. Yani ihracatımız çok fazla olmadığı için çok büyük bir olumsuz etki yaşamayız” diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (