( (

Konya’da Yıldızların Görsel Şöleni

Kültür Sanat 21.05.2020 - 12:20, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya’da Yıldızların Görsel Şöleni

Konya’da Mevlana Müzesi ve tarihi Alaaddin Camii, gece karanlığında yıldız pozlamak isteyen fotoğraf sanatçılarına ev sahipliği yaptı.
Koranavirüs tedbirleri kapsamında, Konya’da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren fotoğraf sanatçıları, yetkililerden izin alarak gece karanlığında Mevlana Müzesi ve tarihi Alaaddin Camiinden gökyüzünü görüntüledi. Uzun pozlama tekniğiyle görüntülen yıldızlar, gökyüzünün yanı sıra tarihi mekanlarla bütünleşik büyüleyici görüntüler oluşturdu.   Yıldız Pozlama Nedir? Fotoğraf makineleri ile normal şartlarda gözümüzün göremediği şeyleri görmek, doğadaki olayları olduğundan daha yavaş ya da hızlı enstantaneler ile anlatmak mümkündür. Fotoğraf sanatçılarının kullandığı yıldız pozlama tekniği de bunlardan bir tanesidir. Bu tür çekimlerde uzun pozlama yapabilmek için fotoğraf makinesi tripot ile sabitlendikten sonra, gerekli diyafram, enstantane ve ISO ayarları manüel yapılarak çekim gerçekleştirilir.
Konya’da Mevlana Müzesi ve tarihi Alaaddin Camii, gece karanlığında yıldız pozlamak isteyen fotoğraf sanatçılarına ev sahipliği yaptı.

Koranavirüs tedbirleri kapsamında, Konya’da 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını fırsata çeviren fotoğraf sanatçıları, yetkililerden izin alarak gece karanlığında Mevlana Müzesi ve tarihi Alaaddin Camiinden gökyüzünü görüntüledi. Uzun pozlama tekniğiyle görüntülen yıldızlar, gökyüzünün yanı sıra tarihi mekanlarla bütünleşik büyüleyici görüntüler oluşturdu.

 

Yıldız Pozlama Nedir?

Fotoğraf makineleri ile normal şartlarda gözümüzün göremediği şeyleri görmek, doğadaki olayları olduğundan daha yavaş ya da hızlı enstantaneler ile anlatmak mümkündür. Fotoğraf sanatçılarının kullandığı yıldız pozlama tekniği de bunlardan bir tanesidir. Bu tür çekimlerde uzun pozlama yapabilmek için fotoğraf makinesi tripot ile sabitlendikten sonra, gerekli diyafram, enstantane ve ISO ayarları manüel yapılarak çekim gerçekleştirilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (