( (

Konya'da Askeri Eğitim Uçağı Düştü: Pilot Şehir Oldu

Gündem 07.04.2021 - 16:38, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Konya'da Askeri Eğitim Uçağı Düştü: Pilot Şehir Oldu

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde askeri eğitim uçağının düşmesi sonucunda uçağın pilotu Burak Genççelebi şehit oldu.
Konya'nın merkez Karatay ilçesinde  askeri gösteri uçağı solo eğitim sırasında düştü. Olayda Trabzon nüfusuna kayıtlı Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi'nin şehit olduğu öğrenildi.  Olay sonrası bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye askeri helikopterler de gönderildi. Akrobasi timi Türk Yıldızlarına ait NF5 tipi gösteri uçağının, Konya 3. Ana Jet Üssü'ndan havalandığı öğrenildi. Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadesi kullanıldı.
Konya'nın merkez Karatay ilçesinde askeri eğitim uçağının düşmesi sonucunda uçağın pilotu Burak Genççelebi şehit oldu.

Konya'nın merkez Karatay ilçesinde  askeri gösteri uçağı solo eğitim sırasında düştü. Olayda Trabzon nüfusuna kayıtlı Pilot Yüzbaşı Burak Genççelebi'nin şehit olduğu öğrenildi. 

Olay sonrası bölgeye sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye askeri helikopterler de gönderildi.

Akrobasi timi Türk Yıldızlarına ait NF5 tipi gösteri uçağının, Konya 3. Ana Jet Üssü'ndan havalandığı öğrenildi.

Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 14.15’te henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Konya’da eğitim uçuşu sırasında kaza kırıma uğrayan Hava Kuvvetlerimize ait NF-5 uçağımızın pilotu şehit olmuştur. Kahraman Pilotumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz.” ifadesi kullanıldı.


Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (