( (

Kayıt Dışı Çalışanlara İtibar Etmeyin!

İş Dünyası 10.03.2020 - 14:28, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kayıt Dışı Çalışanlara İtibar Etmeyin!

Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası yeni bir uygulama başlatarak oda üyelerine yaka kartı hazırlattı.
Başkan Kurt Vatandaşları uyararak; "Evinize ve iş yerinize gelen çilingir hizmeti veren anahtarcılara, beyaz eşya, klima, elektrikli ev aletleri tamir ve servis hizmeti verenlere yaka kartı sorulması gerekmektedir. Yaka kartı olumsuzlukların yaşanmaması ve odamıza kayıtlı muhatap bulma açısından önemlidir. Can ve mal güvenliğiniz için yaka kartı olmayanları ev ve iş yerinize almayın" dedi. Oda olarak yeni yapılan uygulamayla birlikte vatandaşın güvenliği için emniyetle koordineli olarak çalışılacağının altını çizen başkan Kurt, ev ve iş yerlerine çağırdıkları kişilerin yaka kartı olmasına özen göstermelerini yoksa mutlaka sormaları gerektiğini vurguladı. Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt Sektörde kayıt dışı çalışanların esnaflara zarar verdiğini belirterek; "Konya'da demir ve emsali iş yapan esnaflarımız, kayıt dışı çalışan kişilerin önüne geçilmesi için odamızdan önlem alınması talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan odamız ve yönetim kurulumuz bu durumun önüne geçilmesi amacıyla oda olarak yaka kartı uygulaması başlattık. Sektörde çalışan esnafımızın kanayan yarası olan bu konuya parmak basıyoruz. Haksız rekabetin önüne geçmek adına esnaf odalarımız böyle bir uygulama kararı aldı. Umarım bu karar, esnafımızın yararına olur. Odaya kaydı olmayan ya da vergi vermeyen ve bu işi kaçak yapan insanların da önüne geçmeyi umut ediyoruz. Vatandaşlarımız kayıt dışı çalışanlara başta kendi güvenliği olmak üzere lütfen itibar etmesin” diye konuştu.   Haksız rekabete dur diyelim Başkan Mehmet Yüksel Kurt kayıt dışı çalışanların odaya kayıtlı üyeleri güvenlik açısından bir hayli zora soktuğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu haksız rekabet ve kazancı önlemek amacı ile Konya'da bulunan esnafımıza kimlik kartları düzenlenmiştir. Kartların özelliği ıslak mühür ve imzamızın olmasının yanı sıra sağ üst köşede odamızın renkli bandrolü bulunmaktadır. Üyelerimiz adına düzenlenen kimlik kartlarımız dağıtılmış olup, kimlik kartları olmayan ve kimlik kartlarını kopyalamak sureti ile çoğaltıp çekim yapanlar hakkında ilgili birimler tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Tüketicilerimizin iş yaptırdıkları esnaflara yeni kimlik kartlarını sormalarını kartı olmayan ve kayıt dışı çalışanlara itibar etmemesini istiyoruz.”
Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası yeni bir uygulama başlatarak oda üyelerine yaka kartı hazırlattı.

Başkan Kurt Vatandaşları uyararak; "Evinize ve iş yerinize gelen çilingir hizmeti veren anahtarcılara, beyaz eşya, klima, elektrikli ev aletleri tamir ve servis hizmeti verenlere yaka kartı sorulması gerekmektedir. Yaka kartı olumsuzlukların yaşanmaması ve odamıza kayıtlı muhatap bulma açısından önemlidir. Can ve mal güvenliğiniz için yaka kartı olmayanları ev ve iş yerinize almayın" dedi.

Oda olarak yeni yapılan uygulamayla birlikte vatandaşın güvenliği için emniyetle koordineli olarak çalışılacağının altını çizen başkan Kurt, ev ve iş yerlerine çağırdıkları kişilerin yaka kartı olmasına özen göstermelerini yoksa mutlaka sormaları gerektiğini vurguladı.

Konya Demir ve Emsali Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt Sektörde kayıt dışı çalışanların esnaflara zarar verdiğini belirterek; "Konya'da demir ve emsali iş yapan esnaflarımız, kayıt dışı çalışan kişilerin önüne geçilmesi için odamızdan önlem alınması talebinde bulundu. Talebi yerinde bulan odamız ve yönetim kurulumuz bu durumun önüne geçilmesi amacıyla oda olarak yaka kartı uygulaması başlattık. Sektörde çalışan esnafımızın kanayan yarası olan bu konuya parmak basıyoruz. Haksız rekabetin önüne geçmek adına esnaf odalarımız böyle bir uygulama kararı aldı. Umarım bu karar, esnafımızın yararına olur. Odaya kaydı olmayan ya da vergi vermeyen ve bu işi kaçak yapan insanların da önüne geçmeyi umut ediyoruz. Vatandaşlarımız kayıt dışı çalışanlara başta kendi güvenliği olmak üzere lütfen itibar etmesin” diye konuştu.

 

Haksız rekabete dur diyelim

Başkan Mehmet Yüksel Kurt kayıt dışı çalışanların odaya kayıtlı üyeleri güvenlik açısından bir hayli zora soktuğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu haksız rekabet ve kazancı önlemek amacı ile Konya'da bulunan esnafımıza kimlik kartları düzenlenmiştir. Kartların özelliği ıslak mühür ve imzamızın olmasının yanı sıra sağ üst köşede odamızın renkli bandrolü bulunmaktadır. Üyelerimiz adına düzenlenen kimlik kartlarımız dağıtılmış olup, kimlik kartları olmayan ve kimlik kartlarını kopyalamak sureti ile çoğaltıp çekim yapanlar hakkında ilgili birimler tarafından cezai işlem uygulanacaktır. Tüketicilerimizin iş yaptırdıkları esnaflara yeni kimlik kartlarını sormalarını kartı olmayan ve kayıt dışı çalışanlara itibar etmemesini istiyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (