( (

Karaca: Tarımın Sorunlarının Çözümü Önceliğimiz Olacak

Gündem 29.11.2021 - 11:09, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Karaca: Tarımın Sorunlarının Çözümü Önceliğimiz Olacak

DEVA Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, beraberindeki heyetle, saha çalışmaları çerçevesinde Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları (KONMESKOM) Derneğini ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek, tarımda yaşanılan sorunların çözümünün öncelikli olacağını söyledi.
Ziyarette İl Yönetim Kurulu Üyesi (Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı) Hasan Bestil, Meram İlçe Başkanı Ramazan Bilgiç, Karatay İlçe Başkanı Ahmet Tahralı da hazır bulundu.   Deva Heyeti ilk olarak Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları (KONMESKOM) Dernek Başkanı Adnan Pirinç, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Dönmez ve Mustafa Şeker ile Kooperatif Genel Müdürü Ahmet Emin Şimşek’i ziyaret ettiler.   Ziyarette süreçteki fiyat oluşumundan hallerin yüzde 25 düzeyinde etkili olduğunu ifade eden KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç, “ Sebze ve meyve üretiminde Avrupa’da birinci olmamıza rağmen ihracatta ilimizden küçük olan Hollanda’nın bile gerisindeyiz. Çiftçi tanımının yapılmasından başlayarak, standart ürün gamı, ürün standartları hazırlanması, havza bazlı üretim, ürün envanteri hazırlanması, aynı zamanda tüketim envanterinin hazırlanması, teşvikin tarlaya değil ürüne uygulanması, teşvik ve desteklerin ekim-dikim sezonu öncesi açıklanması, tohum elde edilmesinden ekim, hasat, depolama, lojistik, sunum aşamalarında bütüncül bir yaklaşımla fire oranlarının azaltılarak, tarımda kooperatifleşmeye ağırlık verilmelidir. Üreticinin hak ettiği değeri bulması ve tüketicilerin de kaliteli ve sağlıklı ürünlere rahatlıkla ulaşabilecekleri bir sistem oluşturulmalıdır. Bizlerin sorunlarının çözümünün takipçisi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.   Tarım ve ekonomideki yaşanılan sorunların çözümü önceliğimiz olacaktır   Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca kendilerini kabul eden KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Hal yasası gibi kronikleşen ve bugüne kadar çözüm bulunamamış bir sorunla halci esnafımız karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Tarladan sofraya üretim ve tüketim zincirinde yaşanan sorunlarla birlikte kuraklık sonucu sulamada yaşanılan sorunlar çiftçilerimizi oldukça zorluyor.  Yeni hal projesi konusunda da en kısa sürede yerel yönetimlerce atılacak adımların ve derneğinin önünün açılmasının takipçisi olacağız. Partimizin iktidarında çiftçilerimizin sorunlarının çözümünün yanında, her anlamda yanlarında olacağız. Ürünün değerince satılmasını sağlayıp, ihtiyaç duydukları destekleri vereceğiz. Partimizin 52 maddelik Tarım Eylem Planında olduğu gibi, üreticimizden başlayıp, vatandaşlarımıza kadar bir rahatlama sağlayacağız. Tarım ve üreticinin yaşadığı sorunlardan kurtarmak önceliğimiz olacaktır. Ülkemizin yaşadığı ekonomi başta olmak üzere her türlü sorun partimiz Deva iktidarında hızla çözülecektir. Bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.     Ziyaretin anısına Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç’e bir tablo hediye etti.
DEVA Partisi İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, beraberindeki heyetle, saha çalışmaları çerçevesinde Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları (KONMESKOM) Derneğini ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek, tarımda yaşanılan sorunların çözümünün öncelikli olacağını söyledi.

Ziyarette İl Yönetim Kurulu Üyesi (Kurumsal İletişim Başkan Yardımcısı) Hasan Bestil, Meram İlçe Başkanı Ramazan Bilgiç, Karatay İlçe Başkanı Ahmet Tahralı da hazır bulundu.

 

Deva Heyeti ilk olarak Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları (KONMESKOM) Dernek Başkanı Adnan Pirinç, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Dönmez ve Mustafa Şeker ile Kooperatif Genel Müdürü Ahmet Emin Şimşek’i ziyaret ettiler.

 

Ziyarette süreçteki fiyat oluşumundan hallerin yüzde 25 düzeyinde etkili olduğunu ifade eden KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç, “ Sebze ve meyve üretiminde Avrupa’da birinci olmamıza rağmen ihracatta ilimizden küçük olan Hollanda’nın bile gerisindeyiz. Çiftçi tanımının yapılmasından başlayarak, standart ürün gamı, ürün standartları hazırlanması, havza bazlı üretim, ürün envanteri hazırlanması, aynı zamanda tüketim envanterinin hazırlanması, teşvikin tarlaya değil ürüne uygulanması, teşvik ve desteklerin ekim-dikim sezonu öncesi açıklanması, tohum elde edilmesinden ekim, hasat, depolama, lojistik, sunum aşamalarında bütüncül bir yaklaşımla fire oranlarının azaltılarak, tarımda kooperatifleşmeye ağırlık verilmelidir. Üreticinin hak ettiği değeri bulması ve tüketicilerin de kaliteli ve sağlıklı ürünlere rahatlıkla ulaşabilecekleri bir sistem oluşturulmalıdır. Bizlerin sorunlarının çözümünün takipçisi olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Tarım ve ekonomideki yaşanılan sorunların çözümü önceliğimiz olacaktır

 

Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca kendilerini kabul eden KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, “Hal yasası gibi kronikleşen ve bugüne kadar çözüm bulunamamış bir sorunla halci esnafımız karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Tarladan sofraya üretim ve tüketim zincirinde yaşanan sorunlarla birlikte kuraklık sonucu sulamada yaşanılan sorunlar çiftçilerimizi oldukça zorluyor.  Yeni hal projesi konusunda da en kısa sürede yerel yönetimlerce atılacak adımların ve derneğinin önünün açılmasının takipçisi olacağız.

Partimizin iktidarında çiftçilerimizin sorunlarının çözümünün yanında, her anlamda yanlarında olacağız. Ürünün değerince satılmasını sağlayıp, ihtiyaç duydukları destekleri vereceğiz. Partimizin 52 maddelik Tarım Eylem Planında olduğu gibi, üreticimizden başlayıp, vatandaşlarımıza kadar bir rahatlama sağlayacağız. Tarım ve üreticinin yaşadığı sorunlardan kurtarmak önceliğimiz olacaktır. Ülkemizin yaşadığı ekonomi başta olmak üzere her türlü sorun partimiz Deva iktidarında hızla çözülecektir. Bizi kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

Ziyaretin anısına Deva Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, KONMESKOM Derneği Başkanı Adnan Pirinç’e bir tablo hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (