( (

Karababa; Fairplay'in Başkenti Konya'dır.

Kültür Sanat 25.05.2022 - 14:26, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Karababa; Fairplay'in Başkenti Konya'dır.

Konya Aydınlar Ocağı'nda "Konya'da Spor Kültürü" konuşuldu.
TÜFAD Şube Başkanı İsmet Karababa, "Konya'mız dünyada FairPlay'in başkentidir" dedi. Konya Aydınlar Ocağı Geleneksel Salı Kültür Sohbetlerinde bu haftanın konuşmacısı, ilk Türk FairPlay Büyük Ödülü sahibi İsmet Karababa oldu.   Avrupa merkezli "Dünya FairPlay Kurulu" tarafından Türkiye'den ilk kez 1983 yılında bir Türk sporcusu ve Konya Amatör Futbol kulüplerinden Derbentspor Kalecisi İsmet Karababa'ya "Dünya FairPlay Büyük Ödülüne" layık görülerek bir ilke imza atılmıştı.   Dünya genelindeki tüm spor müsabakalarında "Yüksek Ahlaki Davranış Örneği" göstermeyi başaran sporcular arasında aday gösterilenler arasında her yıl düzenli olarak değerlendirilerek ödüllendirilen "Sporcular siciline ilk giren ve en çok ödül alan" tek sporcu unvanlarını da elinde bulunduran Karababa, Konya İl Halk Kütüphanesi, Konferans Salonunda sunum yaptı.   Hayatı ve başarılarının yanı sıra özellikle futbol dünyasında her geçen yıl kaybolmaya yüz tutan FairPlay anlayışının önemine işaret ederek "FairPlay anlayışı özde, gerek inancımızın gerekse kültürümüzün bir gereğidir" dedi.   1983 yılından bu yana çeşitli kategorilerde ve defaten aldığı dünya çapında ödüller sayesinde ülkesinin ve şehrinin en güzel reklam ve tanıtımını yaptığına inandığını ifade eden, halen "Türkiye Futbol Hakemleri Derneği (TÜFAD) Konya Şube Başkanı" İsmet Karababa, "Karatay ilçemizdeki Olimpiyat Parkında bulunan FAİRPLAY MÜZESİ'nin bazı kent yöneticileri tarafından bilinmiyor olmasına sitem eden Başkan Karababa, "İslam Ülkeleri Olimpiyatı" müsabakalarının bu yıl Konya'da yapılacak olması dolayısıyla "FairPlay'in Başkenti" sloganının kullanılmasını çok isterdim" dedi.   Sosyal medya kanalı Memleket-Tw'den canlı olarak yayınlanan program sonunda Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, günün anısına hediye takdiminde bulunuldu ve verilen toplu hatıra pozu ile program nihayet buldu.  
Konya Aydınlar Ocağı'nda "Konya'da Spor Kültürü" konuşuldu.

TÜFAD Şube Başkanı İsmet Karababa, "Konya'mız dünyada FairPlay'in başkentidir" dedi.

Konya Aydınlar Ocağı Geleneksel Salı Kültür Sohbetlerinde bu haftanın konuşmacısı, ilk Türk FairPlay Büyük Ödülü sahibi İsmet Karababa oldu.

 

Avrupa merkezli "Dünya FairPlay Kurulu" tarafından Türkiye'den ilk kez 1983 yılında bir Türk sporcusu ve Konya Amatör Futbol kulüplerinden Derbentspor Kalecisi İsmet Karababa'ya "Dünya FairPlay Büyük Ödülüne" layık görülerek bir ilke imza atılmıştı.

 

Dünya genelindeki tüm spor müsabakalarında "Yüksek Ahlaki Davranış Örneği" göstermeyi başaran sporcular arasında aday gösterilenler arasında her yıl düzenli olarak değerlendirilerek ödüllendirilen "Sporcular siciline ilk giren ve en çok ödül alan" tek sporcu unvanlarını da elinde bulunduran Karababa, Konya İl Halk Kütüphanesi, Konferans Salonunda sunum yaptı.

 

Hayatı ve başarılarının yanı sıra özellikle futbol dünyasında her geçen yıl kaybolmaya yüz tutan FairPlay anlayışının önemine işaret ederek "FairPlay anlayışı özde, gerek inancımızın gerekse kültürümüzün bir gereğidir" dedi.

 

1983 yılından bu yana çeşitli kategorilerde ve defaten aldığı dünya çapında ödüller sayesinde ülkesinin ve şehrinin en güzel reklam ve tanıtımını yaptığına inandığını ifade eden, halen "Türkiye Futbol Hakemleri Derneği (TÜFAD) Konya Şube Başkanı" İsmet Karababa, "Karatay ilçemizdeki Olimpiyat Parkında bulunan FAİRPLAY MÜZESİ'nin bazı kent yöneticileri tarafından bilinmiyor olmasına sitem eden Başkan Karababa, "İslam Ülkeleri Olimpiyatı" müsabakalarının bu yıl Konya'da yapılacak olması dolayısıyla "FairPlay'in Başkenti" sloganının kullanılmasını çok isterdim" dedi.

 

Sosyal medya kanalı Memleket-Tw'den canlı olarak yayınlanan program sonunda Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, günün anısına hediye takdiminde bulunuldu ve verilen toplu hatıra pozu ile program nihayet buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (