( (

Kara’dan Tarımsal Elektrik Bedeli Hakkında Bakana Soru

Gündem 08.09.2020 - 12:55, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

Kara’dan Tarımsal Elektrik Bedeli Hakkında Bakana Soru

Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ücreti hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Dünyada yaşanan nüfus artışına paralel olarak ülkemizde de artan nüfus gıda ihtiyacını birlikte getirmektedir.
 Gıda üretimi için tarımsal sulama ihtiyacı hayati önem taşımaktadır. Kullanılabilir su kaynaklarının sınırlı olması ve tarımsal sulamada kullanılan dizel pompaların yerine elektrikle çalışan pompaların kullanımı ile çiftçilerimizin karşı karşıya kaldığı elektrik tüketimi borçları giderek artmıştır.   Tarımsal sulamada kullanılan elektrik çiftçilerimiz için hayati önem taşımaktadır. Tarımsal sulama faturalarında kullanım bedelinin yanı sıra ek vergi ve fon kesinti kalemleri de yer almaktadır.” dedi.   TRT PAYI KALDIRILACAK MI? Kara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’e şu soruları sordu; “Tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeline ait faturalarda yer alan vergilerin kaldırılmasına yönelik bir düzenleme planlanmakta mıdır? Tarımsal sulama alanında kullanılan elektrik bedeline ait faturalarını düzenli ödeyen çiftçilerimiz için destek mahiyetinde faturalarına yansıtılan fonların kaldırılması konusunda bir çalışma planlanmakta mıdır? Sanayi sicil belgesine sahip işletmeler ve OSB’lerin muafiyete tabi olduğu %2’lik TRT payının tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeline de yansıtılmaması için çiftçilerimizin lehine alternatif bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır? Tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedelinin hasat sonrası dönemde ödenebilmesine ilişkin bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?
Tarımsal sulamada kullanılan elektrik ücreti hakkındaki soru önergesini meclis gündemine taşıyan MHP Konya Milletvekili Esin Kara, “Dünyada yaşanan nüfus artışına paralel olarak ülkemizde de artan nüfus gıda ihtiyacını birlikte getirmektedir.

 Gıda üretimi için tarımsal sulama ihtiyacı hayati önem taşımaktadır. Kullanılabilir su kaynaklarının sınırlı olması ve tarımsal sulamada kullanılan dizel pompaların yerine elektrikle çalışan pompaların kullanımı ile çiftçilerimizin karşı karşıya kaldığı elektrik tüketimi borçları giderek artmıştır.

 

Tarımsal sulamada kullanılan elektrik çiftçilerimiz için hayati önem taşımaktadır. Tarımsal sulama faturalarında kullanım bedelinin yanı sıra ek vergi ve fon kesinti kalemleri de yer almaktadır.” dedi.

 

TRT PAYI KALDIRILACAK MI?

Kara Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’e şu soruları sordu; “Tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeline ait faturalarda yer alan vergilerin kaldırılmasına yönelik bir düzenleme planlanmakta mıdır? Tarımsal sulama alanında kullanılan elektrik bedeline ait faturalarını düzenli ödeyen çiftçilerimiz için destek mahiyetinde faturalarına yansıtılan fonların kaldırılması konusunda bir çalışma planlanmakta mıdır? Sanayi sicil belgesine sahip işletmeler ve OSB’lerin muafiyete tabi olduğu %2’lik TRT payının tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedeline de yansıtılmaması için çiftçilerimizin lehine alternatif bir düzenleme yapılması planlanmakta mıdır? Tarımsal sulamada kullanılan elektrik bedelinin hasat sonrası dönemde ödenebilmesine ilişkin bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (