( (

İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Âkif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı Tamamlandı

Kültür Sanat 01.12.2021 - 11:44, Güncelleme: 21.03.2023 - 03:23
 

İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Âkif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı Tamamlandı

İstiklâl Marşı'nın 100. yılı münasebetiyle Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin organize ettiği, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Mevlânâ Kalkınma Ajansı desteği ile iki gün süren “İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Yapılması Çalıştayı” 30 Kasım’da tamamlandı.
Bu arama konferansında elde edilen bulgular sonucunda üç ayrı kitap çıkacağı ve bunların ikisinin araştırmada bulunan iki grup için ayrı, üçüncü kitabın ise iki grubun çalışmasının harmanlanmış hali olacağını belirten Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslan; “Gruplar hâlinde  İstiklâl Marşı'nı ve Mehmet Âkif eserlerine bizim sahip olduğumuz temel değerlerin öğretilmesini ve bunların sonucunda kazanmamız gereken değerlere odaklanarak bir değerlendirme çalışmasını iki aşamalı olarak yaptık. Birisi tespit bağlamında, diğeri teşhis bağlamında. Tespitten sonra ne tür projeler üretmeliyiz, bunu belirlemeye çalıştık, proje fikirleri tekliflerini aldık.  İstiklâl Marşı Yılı olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen bu çalışmalar daha bilinçli, daha kalıcı faydalara dönüştürülebilir. Bu çalışmanın temelde özelliği, yani Mehmet Âkif'i ya da İstiklâl Marşı'nı sahiplenmemizin ana sebebi bizim temel değerlerimizi, inanç değerlerimizi taşıması ve bizi ayakta tutması, bize bir ruh vermesi nedeniyledir.” dedi. Hem İstiklâl Marşı bağlamında hem Mehmet Âkif Ersoy bağlamında çok güzel fikirler alındığını söyleyen Arslan; “Özellikle yeni ve eski nesil arasındaki fikir farklılıklarının neler olduğuna dair birtakım ipuçları yakaladık.” dedi ve yeni nesile ne kadar yaklaşabilirsek o kadar faydalı olabileceğini belirtti.   İki gün , iki grup ve dört oturumdan oluşan  “İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı”  Öğretim üyesi, öğretmen ve değişik okullardan öğrenciler olmak üzere toplamda 60’tan fazla kişinin katılımıyla 30 Kasım’da tamamlandı.
İstiklâl Marşı'nın 100. yılı münasebetiyle Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin organize ettiği, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Mevlânâ Kalkınma Ajansı desteği ile iki gün süren “İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Yapılması Çalıştayı” 30 Kasım’da tamamlandı.

Bu arama konferansında elde edilen bulgular sonucunda üç ayrı kitap çıkacağı ve bunların ikisinin araştırmada bulunan iki grup için ayrı, üçüncü kitabın ise iki grubun çalışmasının harmanlanmış hali olacağını belirten Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Arslan; “Gruplar hâlinde  İstiklâl Marşı'nı ve Mehmet Âkif eserlerine bizim sahip olduğumuz temel değerlerin öğretilmesini ve bunların sonucunda kazanmamız gereken değerlere odaklanarak bir değerlendirme çalışmasını iki aşamalı olarak yaptık. Birisi tespit bağlamında, diğeri teşhis bağlamında. Tespitten sonra ne tür projeler üretmeliyiz, bunu belirlemeye çalıştık, proje fikirleri tekliflerini aldık.  İstiklâl Marşı Yılı olması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen bu çalışmalar daha bilinçli, daha kalıcı faydalara dönüştürülebilir. Bu çalışmanın temelde özelliği, yani Mehmet Âkif'i ya da İstiklâl Marşı'nı sahiplenmemizin ana sebebi bizim temel değerlerimizi, inanç değerlerimizi taşıması ve bizi ayakta tutması, bize bir ruh vermesi nedeniyledir.” dedi.

Hem İstiklâl Marşı bağlamında hem Mehmet Âkif Ersoy bağlamında çok güzel fikirler alındığını söyleyen Arslan; “Özellikle yeni ve eski nesil arasındaki fikir farklılıklarının neler olduğuna dair birtakım ipuçları yakaladık.” dedi ve yeni nesile ne kadar yaklaşabilirsek o kadar faydalı olabileceğini belirtti.

 

İki gün , iki grup ve dört oturumdan oluşan  “İstiklâl Marşı’nın Önemi ve Mehmet Akif Ersoy’a Yönelik Araştırmalar Çalıştayı”  Öğretim üyesi, öğretmen ve değişik okullardan öğrenciler olmak üzere toplamda 60’tan fazla kişinin katılımıyla 30 Kasım’da tamamlandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ipekyoluhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
( (